ראש הביון הרוסי: "על אף שזה מחמיא – לא פרצנו לסולארווינדס"

סרגיי נרישקין, ראש שירות ביון החוץ הרוסי: "אני מוחנף, אך לא אטען לבעלות על הישגים יצירתיים של אחרים – שאינם שלי"

סולארווינדס מתקדמת בריבוע הקסם של גרטנר

סרגיי נרישקין, ראש שירות ביון החוץ הרוסי (SVR) הכחיש כל מעורבות במתקפת הסייבר שהחלה בפריצה לסולארווינדס (SolarWinds) בשנה שעברה, שבמסגרתה ההאקרים חדרו לרשתות של מאות חברות ולתשע סוכנויות ממשלתיות אמריקאיות.

בראיון ל-BBC אמר אתמול (ד') נרישקין, כי הוא "מוחנף" ו"מוחמא" מההאשמות מצד רשויות בארה"ב ובבריטניה, שלפיהן מוסקבה היא שתזמרה והפעילה פריצה כל כך מתוחכמת, "ובכל זאת, אני לא יכול לטעון לבעלות על הישגים יצירתיים של אחרים – שהם לא שלי".

פריצת הענק בסייבר יוחסה לקבוצת APT29 – קבוצת האקרים הנתמכת על ידי ממשלת רוסיה, וידועה גם בשם Cozy Bear (דובי חמים ונעים). הקבוצה מקושרת ל-SVR, ולעיתים גם ל-FSB, שירות הביטחון הפדרלי, ה"יורש" של הקג"ב.

"הטענות הללו נדמות כאילו נלקחו מרומן בלשי גרוע", אמר נרישקין, הידוע כבן בריתו הקרוב של ולדימיר פוטין, נשיא רוסיה.

נרישקין אמר, כי הוא אינו רוצה להאשים את ארצות הברית בעמידה מאחורי המתקפה, וציטט ממסמכים שהודלפו על ידי אדוארד סנואודן, עובד קבלן לשעבר של הסוכנות לביטחון לאומי, שלפיהם טקטיקות התקיפה דומות לאלה ששימשו סוכנויות ביון אמריקניות ובריטיות.

כזכור, רוסיה הואשמה בפעילות לא חוקית גם במרחב הקינטי: הרעילה אויבים עם חומרים רדיואקטיביים, הפוגעים במערכות העצבים של הקורבנות, התערבה בבחירות במערב וביצעה פעולות פריצה בסייבר ברחבי העולם. "האשמות אלו הן אבסורדיות", אמר, "רוסיה אינה אחראית למתקפות סייבר, הרעלות, פריצות, או התערבות בבחירות כלשהן".

הפריצה החלה באוקטובר 2019 וקיבלה דחיפה משמעותית במרץ 2020. פייראיי (FireEye) הייתה הראשונה לחשוף את המתקפה ואת העובדה שההאקרים חדרו למערכותיה – בתחילת דצמבר. חברות נוספות היו VMware, מיקרוסופט (Microsoft), סיסקו (Cisco), אינטל (Intel) ואנבידיה (Nvidia), בלקין (Belkin International) – יצרנית נתבי Wi-Fi וציוד רשת ביתי, ודלויט (Deloitte).

מהממשל הפדרלי האמריקני הנפגעים רבים, בהם משרד האוצר ומינהל הטלקום והמידע הלאומי במשרד המסחר, ה-NTIA, וסוכנויות מודיעין ומשרד האנרגיה. מינהל ביטחון הגרעין הלאומי, ה-NNSA, המטפל במאגר אמצעי הלחימה הגרעיניים של ארה"ב, היווה גם הוא מטרה למתקפה, כמו גם המשרד להגנת המולדת ומשרד החוץ. מאוחר יותר נחשף כי גם מערכת ניהול התיקים והגשת התיקים האלקטרונית של הרשות השופטת בארה"ב נפלה קורבן לפריצת הענק הרוסית.

 

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים