כך סייע ה-IT לצמצם ב-30% את הפשע בעיר השנייה בגודלה במקסיקו
פרויקט עיר חכמה שביצעה וואן עם פתרונות HPE בגוודלחרה סייע לרשויות שם לצמצם את הרציחות, החטיפות ושאר מקרי הפשיעה, ולהחזיר לתושבים משהו מהביטחון האישי
"פרויקטים של עיר חכמה מאתגרים בכל מקום: איך לנהל את נכסי העיר, שהושקעו בהם משאבים כספיים רבים; איך עובדים עם הנתונים; וכיצד לנתח את המידע המגיע ממקורות שונים ולהפיק ניתוחים טובים לטובת שיפור בהליכי קלת ההחלטות. בפרויקט שערכנו עם פתרונות HPE בגוודלחרה שבמקסיקו הבאנו לצמצום היקף הפשיעה בעיר ב-30%. זו דוגמה קלאסית לכך שהטכנולוגיה מהווה מנוף לניהול מוניציפלי", כך אמר ניר שילוני, ארכיטקט פתרונות בכיר ב-וואן שילוב מערכות.
שילוני הציג את פרויקט העיר החכמה שנערך בגוודלחרה בכנס שקיימו HPE ישראל ו-וואן (ONE) ללקוחות במגזר המוניציפלי. הכנס התקיים היום (ד') באולם סטוקו בתל אביב. הוא ציין כי גוודלחרה הוקמה ב-1542, מונה 1.5 מיליון תושבים ומשמשת בירת מדינת חליסקו והעיר השנייה בגודלה במקסיקו, אחרי הבירה, מקסיקו סיטי.
"גוודלחרה היא בירת ההיי-טק של מקסיקו", אמר. "בצד זאת, היא מתאפיינת ברמות פשיעה גבוהות, מעשי רצח וחטיפות". יצוין כי ה-"בירה" של מקסיקו בהקשר זה היא לא גוודלחרה אלא טיחואנה, ששיעור מעשי הרצח בה הוא הגבוה במדינה. ועדיין, היקף האלימות והפשיעה בגוודלחרה רחב מאוד. ככלל, ב-2007, מספר הנרצחים הקשורים לעסקאות סמים במקסיקו עמד על 8,500 קורבנות, ובחלוף השנים, ב-2019, הנתון נסק הגיע ל-35 אלף. "לכן", ציין שילוני, "האתגר המרכזי בפרויקט בן 45 מיליון הדולרים היה הורדת רמת הפשיעה. אתגרים נוספים היו הגדלת אבטחת התנועה בעיר, לצד שיפור הביטחון האישי של השוטרים".
"לטובת הפרויקט, שנקרא מגן עירוני 05, הטמענו, בין השאר, 6,000 מצלמות ו-2,500 חיישנים. בנינו מערכת ניהול ובקרה אחת, ממקום אחד, המקושרת לכל המערכות ועוקבת אחרי כל האירועים, הפגיעות והתקלות – בזמן אמת. כך, כל המידע האנליטי הפך ל-ויזואלי, כולל וידיאו בזמן אמת, עם חיבור למערכות המשטרה המקומית, רכיבי שו"ב וניהול חכם", אמר.
שילוני הוסיף כי "על בסיס היכולת האנליטית ניתן לקבל נתונים במגוון נושאים: כלי רכב גנוב, אזרח חטוף, תנועה חשודה, זיהוי אזורי פשיעה 'חמים', שילוב של זיהוי לוחיות רישוי, צילום כמעט מכל זווית והצלבת נתונים בזמן אמת. כך, רוב מערכות הניהול של העיר מחוברות ומדווחות במשותף".
אלי שלאין, ארכיטקט פתרונות אחסון ב-HPE ישראל, הציג את פתרונות החברה לעולם האחסון ולניהול מידע חכם. לדבריו, "האתגר של מנהלי התשתיות והאחסון לא השתנה זה שנים ואף מחמיר: הנתונים ממשיכים לגדול באופן אקספוננציאלי וכך, עד 2025 היקפם בעולם יעמוד על 175 זטה-בייט (175 טריליון ג'יגה-בייט). המידע החדש שנוצר מגיע ברובו ממצלמות, חיישנים דוגמת רכבים אוטונומיים ועוד. ברמה המוניציפלית, נדרש לטפל בכ-30% מהמידע בזמן אמת (Real Time Processing). חלק מהמענה לאתגר זה מגיע עם הטמעת מודולים של בינה מלאכותית. ה-AI תופס תאוצה בעולם המודרני ואנחנו מספקים פתרונות היברידיים, שרצים גם בחצר הארגון וגם בענן לצורך יישום מוצלח".
הוא הוסיף כי "כדי לענות על האתגרים של ביצועים, נפחים ועלויות נדרש ליישם פתרון מבוסס בינה מלאכותית בארכיטקטורת אחסון בת שתי שכבות, לאחסון היברידי. HPE מציעה שלושה פתרונות לכך: SCALITY ,Qumulo ו-WEKA.IO".
עידו עוזיאל, מנהל צוות מכירות מיד-מרקט ב-HPE ישראל, אמר כי "המנמ"רים נדרשים לייצר כסף או חיסכון לארגון. מנמ"ר שלא יידע כיצד לעשות זאת, יהפוך ללא רלוונטי. האתגר הוא להתמקד בחדשנות ולא בתחזוקת התשתיות. אנחנו מספקים ללקוחות הארגוניים תשתית ישימה כלכלית ונוחה תפעולית. אנחנו עונים לאתגר עם תשתית HCI 2.0, שמספקת מענה לצורך זה עם ניהול אחוד, ביצועים, גמישות ושרידות שלא קיימת בגרסאות הראשונות של HCI".
לסיום אמר עוזיאל ש-"המערכת שלנו אוטונומית, ומאפשרת למנמ"ר להתעסק בחדשנות ולהוביל את הארגון קדימה, בעזרת מערכת הבינה המלאכותית שלנו, Infosight. בעוד ששוק ה-HCI גדל בהיקף מועט, הרי שנתח השוק שלנו בתחום גדל בשנה החולפת בעשרות אחוזים ושילשנו את המכירות".
תגובות
(0)