נשים ומחשבים: לימור אפיק, רד האט ישראל
מדור מיוחד על נשים בתפקידים שונים בתעשייה: מיהן? מה הביא אותן לעולם הטכנולוגיה? והאם הן חושבות שיש בענף אפליה? ● הפעם: לימור אפיק, מנכ"לית רד האט ישראל ומנהלת אזורית ישראל, יוון וקפריסין
ספרי על הדרך שעברת כמנהלת בעולם ההיי-טק
"התחלתי פעילותי בענף כסמנכ"לית מכירות ג'ון ברייס הדרכה. משם עברתי לטסקום כסמנכ"לית מכירות. בתפקיד הבא הייתי מנהלת אזורית של חברת מרקורי ישראל ולאחר מכן, ניהלתי את חטיבת התוכנה ב-HP. התפקיד הבא היה לי חדש – הקמתי חברת הדרכה בשם SmartIT. לאחר מכן, הקמתי את הסניף הישראלי של ServiceNow, אותו הובלתי 8.5 שנים. לפני כשנה, מוניתי למנכ"לית רד האט ישראל".
מדוע מספר הנשים בהיי-טק עדיין נמוך ממספר הגברים, במיוחד בהנהלות?
"ייתכן שהדבר נובע מכך שקיימת נורמה לפיה נשים מחויבות יותר לבית והמשפחה, ולכן אינן יכולות להקדיש את אותן שעות. יש גם פחות נשים מגברים שלומדות במגמות ריאליות ובפקולטות הרלוונטיות".
כיצד ניתן לתקן את המצב?
"חיזוק ועידוד לימודי מדעים לבנות כבר מגיל צעיר, באמצעות פעילות בית ספרית וביקורים של בנות בחברות היי-טק והיכרות עם נשים העובדות בתחום. בנוסף, חיזוק המודעות ששוויון הוא אפשרי בין בני זוג בניהול מטלות הבית. מגיפת הקורונה, שהעבירה רבים לעבודה מהבית, מהווה הזדמנות לכך, שהרי, בחברות היי-טק שני בני הזוג יכולים לעבוד מהבית".
מה החברה שאת מנהלת עושה להעצמת נשים בהיי-טק?
"לגיוון והכללה (Diversity & Inclusion) יש חלק מרכזי בתרבות הפתוחה של רד האט, הדוגלת בכך שרעיונות טובים באים מכל אחת ואחד, ללא חשיבות לתואר התפקיד או היררכיה. רד האט מקיימת מדי שנה את מפעל 'נשים בקוד פתוח', המצדיע לתרומת נשים לעולם התכנות בקוד פתוח. במקביל, אנחנו משתתפות גם בישראל כבר מספר שנים בפרויקט Django Girls העולמי, שנועד להכיר את עולם התוכנה והפיתוח לנשים חסרות רקע בתחום".
מה המסר שלך לנערות ולנשים צעירות שרוצות להשתלב בעולם ההיי-טק?
"אין מגבלות ואין מחסומים, האמינו שאתן יכולות לשלב בין הבית לעבודה משמעותית (גם היא נתפשת כגברית – זה משתנה), תאמינו שאתן מסוגלות להצטרף ולהתקדם בעולם ההיי-טק. האפשרויות מתחילות מהתיכון, דרך הצבא והאוניברסיטאות, ואני שמחה שיש דוגמאות רבות של יזמיות ישראליות מצטיינות בהיי-טק הישראלי ואף העולמי".
תגובות
(0)