נשים בסייבר – האם השינוי יגיע מלמעלה?
המינויים של נויברגר ושרווד-רנדל בממשל ביידן, והעובדה שהסייבר מצוי בלב העשייה הביטחונית-פוליטית ומקבל כותרות באופן תדיר, יביאו לכך שנשים ונערות יזכו לחוות נשים בתפקידים הבכירים ביותר, ובתקווה לקבל השראה וללכת בעקבותיהן
כחלק מחילופי התפקידים בממשל החדש בארה"ב, הודיע הנשיא הנבחר ג'ו ביידן על מינוי של שתי נשים לתפקידי הסייבר והביטחון הבכירים ביותר בממשל. כזכור, הנשיא היוצא דונלד טראמפ התנגח תדירות בראשי שירותי המודיעין והביטחון של ארצות הברית, ואף פיטר את ראש הסוכנות לאבטחת סייבר ותשתיות (CISA), כריס קרבס, לאחר שהאחרון הצהיר שהבחירות בוצעו ללא שום הפרעות במימד הסייבר (בניגוד לטענות של טראמפ ותומכיו, שטענו שמערכות ההצבעה נפרצו ושהספירה שובשה).
הנשיא הנכנס פתח דף חדש ומינה את אליזבת שרווד-רנדל לתפקיד יועצת הבית הלבן לביטחון פנים. רנדל נכנסה לתפקיד שסבל מתהפוכות רבות בקדנציה של טראמפ, תחתיו כיהנו טום בוסוורת׳ (התפטר ב-2018), האדמירל פיטר בראון (שכיהן רק כשישה חודשים בתפקיד) וג׳וליה נשיוואט , שכיהנה בתפקיד מפברואר 2020. רנדל כבר עבדה עם ביידן בעבר בעת כהונתו כסנטור (במחצית שנות ה-80) כיועצת לענייני חוץ וביטחון, ושוב כששירתה את ממשל אובמה בשתי הקדנציות (כמתאמת היחסים עם מדינות אירופה, ויותר מאוחר כאחראית על אכיפה של נשקים להריגה המונית). לאחר מכן מונתה על ידי אובמה לתפקיד שרת האנרגיה. לאחר חילופי הממשל היא עברה ללמד כפרופסור במכון הטכנולוגי של ג׳ורג׳יה.
אל שרווד-רנדל הצטרפה אן נויברגר כסגנית היועץ לביטחון לאומי לסייבר ותשתיות. נויברגר, היא חרדית ששירתה בעשור האחרון בסוכנות לביטחון לאומי (NSA). בתפקידה האחרון היא כיהנה כדירקטור לסייבר של הסוכנות. היא תנסה לשקם את התדמית והתשתית של הגנת הסייבר של ארצות הברית, שספגה מהלומה קשה לאחרונה, עת התגלה שרוסיה ניהלה קמפיין סייבר שהצליח להשיג גישה למשרדי ממשלה וסוכנויות שונות ונחשף רק לאחרונה, לאחר שהיה פעיל לפחות בחצי השנה האחרונה. פרט לאיום הרוסי, נויברגר תתמקד במניעה והכלה של איומים מצד איראן, צפון קוריאה וכמובן סין.
נשים בסייבר – איפה הן?
נראה ששיעור הנשים בתעשייה הוא 24%-20% בהערכה שמרנית. ארגון ICS2 (שבו חברים יותר מ-140 אלף איש, ומנפיק את הסמכות אבטחת המידע CISSP היוקרתית) פרסם לפני שנים מספר מחקר, שכותרתו: "נשים בסייבר, צעירות, משכילות ומוכנות לקחת פיקוד", שבוחן את השתלבות הנשים בעולם הסייבר. לפי המחקר, נשים מהוות כ-24% מכוח העבודה בתחום בעולם (יש להניח שהתוצאות מוטות ומשקפות את המצב בצפון אמריקה ובאירופה, משום שמגיאוגרפיות אלו מגיעים רוב חברי הארגון).
חלק מהנשים שרואיינו בסקרים העידו על חסך בדמויות מובילות בתעשייה שהיוו עבורן השראה.
המינויים של נויברגר ושרווד-רנדל, והעובדה שהסייבר מצוי בלב העשייה הביטחונית-פוליטית ומקבל כותרות באופן תדיר, יביאו לכך שנשים ונערות יזכו לחוות נשים בתפקידים הבכירים ביותר, ובתקווה לקבל השראה וללכת בעקבותיהן. אגב, גם בבריטניה מונתה אישה לעמוד בראש כוח הסייבר הלאומי, אולם מסיבות של ביטחון וסודיות לא ניתן לחשוף את שמה לתקשורת, כך שהמינוי לא יתרום באופן משמעותי לעידוד נשים ללכת לתפקידי סייבר.
הכותב הוא מנהל השיווק של חברת הסייבר סנטינל וואן.
תגובות
(0)