אמזון, גוגל ואפל חסמו אותה, אבל פרלה שוב אונליין
הרשת החברתית המזוהה עם הימין הלאומני האמריקני - שפעילותה הופסקה אחרי המהומות בקפיטול מחשש שתהווה קרקע פוריה לתכנון פעילויות דומות - חזרה עם אתר ● בינתיים היא שוממת ממשתמשים, אבל לפחות יש לה לוגו ומנכ"ל חדשים
הרשת החברתית בעלת האוריינטציה הימינית פארלה (Parler) – שאולצה לחדול מפעילותה בעקבות התפרעות תומכי נשיא ארה"ב לשעבר, דונלד טראמפ, בגבעת הקפיטול שבוושינגטון בתחילת ינואר – הודיעה כי היא חזרה לפעילות אונליין.
פארלה התקשתה לפעול מאז ששירות הענן של אמזון, AWS, הודיע ב-11 בינואר שיחדל לארח את אתרה, בשל חוסר נכונותה להסיר פוסטים המסיתים לאלימות, ומפאת החשש שתשמש זירת התארגנות לפעילות קיצונית כנגד כניסת הממשל החדש של נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן.
עוד קודם לכן, הסירו הענקיות גוגל (Google) ואפל (Apple) את האפליקציה של פארלה מהחנויות המקוונות שלהן, מאותה סיבה, ולאחר שטראמפ ניסה לעבור אל הפלטפורמה אחרי שסולק מטוויטר (Twitter), כמו גם מפייסבוק (Facebook) ומאינסטגרם (Instagram).
"רצו להשתיק עשרות מיליוני אמריקנים"
כעת, עם לוגו רענן ומנכ"ל חדש וזמני – מארק מקלר מתנועת הפטריוטים של מסיבת התה (Tea Party Patriots, שמחליף את המנכ"ל הקודם, ג'ון מאצי, שטען בינואר לאיומים על חייו – יש לה תכניות "לחזור לרשת למשתמשים הנוכחיים השבוע, כאשר משתמשים חדשים יוכלו להירשם בשבוע הבא", כך בישר מקלר בהצהרה לתקשורת ששלח בדואר אלקטרוני ביום ב'.
"אנו נשגשג כפלטפורמה המובילה של מדיה חברתית המוקדשת לדיבור חופשי, פרטיות ודיאלוג אזרחי", ציין מקלר בהצהרתו. הוא הוסיף שההחלטה של חברות טכנולוגיה אחרות לנתק את הקשר עם פארלה התקבלה "על ידי מי שרוצה להשתיק עשרות מיליוני אמריקנים".
למרות ההצהרה, נכון לעכשיו משתמשים יכולים להיכנס לגרסת הווב של השירות, אולם לפי דיווחים של משתמשים רשומים, התוכן היחיד הזמין באתר של פארלה הוא דף סטטי ובו הודעה על "שגיאת רשת".
המארחת החדשה סקיי-סילק מאמינה בחופש הביטוי
רשומות אינטרנט ציבוריות הראו כי פרלה עברה לשירותי האירוח של חברת סקיי-סילק (SkySilk) מלוס אנג'לס. סקיי-סילק, כך מציין דיווח של TechCrunch, היא לכאורה משווקת של OVHcloud.
חברת האירוח החדשה פרסמה הודעה, בה הסבירה כי בחרה לשרת את פארלה בשל עמדתה בנושא חופש הביטוי. בין השאר נכתב בתגובתה כי היא "אינה תומכת בשנאה וגם לא מגנה שנאה, אלא דוגלת בזכות לשיפוט פרטי, ודוחה את תפקיד השופט, המושבעים והמוציא להורג. למרבה הצער נראה כי רבים מדי מספקי הטכנולוגיה האחרים שלנו נבדלים בעמדתם בנושא זה".
החברה המשיכה וכתבה: "סקיי-סילק באמת מאמינה ותומכת בחופש הביטוי ובאופן ספציפי יותר בזכויות המוענקות לנו בתיקון הראשון (של חוקת ארה"ב – ג"פ). זהו נושא שאינו ניתן למשא ומתן עבורנו. ולמרות שאנחנו עשויים לא להסכים עם חלק מהסנטימנטים שנמצאים בפלטפורמת פארלה, אנחנו לא יכולים לאפשר לכל אדם או ארגון להפריע או להגביל את זכויות התיקון הראשון. סקיי-סילק תתמוך בפרלה במאמציה להיות כיכר ציבורית לא מפלגתית, מכיוון שאנו משוכנעים כי זוהי דרך הפעולה המתאימה היחידה".
חוקר האינטרנט והאקטיביסט מקליפורניה, רון גילמט, אמר כי נראה כי סקיי-סילק היא שירות בממדים קטנים, וכי לא ברור לו אם הוא יכול לספק אבטחה מספקת לאתר. במיוחד ציין גילמט את הצורך בהגנה חזקה מפני מתקפות מניעת שירות (DDoS), המציפות אתר בתעבורת נתונים כדי להפוך אותו ללא נגיש. התקפות כאלו מהוות איום על כל אתר אינטרנט גדול – במיוחד אם הוא עוסק בתכנים שנויים במחלוקת שיכולים לעורר פעילות נגדית בסייבר.
תגובות
(0)