רשות החדשנות אישרה 139 מיליון שקלים לתוכנית ההכשרות להיי-טק
62 גופים יקבלו את הסכום, שלפי רשות החדשנות יאפשר הכשרה של יותר מ-9,000 עובדים, מרביתם בשנה הקרובה ● כשליש מהעובדים צפויים להגיע מאוכלוסיות בתת ייצוג בהיי-טק נשים, ערבים וחרדים
רשות החדשנות הודיעה היום (ד') כי אישרה מימון בסך כולל של 139 מיליון שקלים ל-62 גופים שהציגו תוכניות להכשרות והשמות של עובדים בהיי-טק. ברשות אומרים כי המהלך יאפשר להכשיר יותר מ-9,000 עובדים במהלך השנתיים הקרובות, מרביתם בשנה הקרובה, וכי תבוצע השמה לכ-80% מסך העובדים שיעברו את התוכניות השונות – במקצועות מו"פ ובמקצועות מעטפת טכנולוגיים, הן בתעשיית ההיי-טק והן במקומות עבודה אחרים.
דבר התוכנית פורסם לפני כחודשיים, והיא חלק מהמאמצים של הרשות לסייע לניצחון על המשבר הכלכלי שנחת על שוק התעסוקה והחברה בכלל עם מגפת הקורונה. במסגרת התוכנית, חברות שעוסקות בהכשרת כוח אדם וחברות היי-טק יקבלו תמריצים של עד 45 אלף שקלים על כל עובד שיכשירו וישובץ לעבודה, בשכר התחלתי של 16 אלף שקלים.
180 גופים ענו לקול הקורא שהוציאה רשות החדשנות, עם דרישת תקציב כוללת של כ-750 מיליון שקלים. מתוכם נבחרו 62 גופים, שכאמור, יקבלו מענק מצטבר בגובה של 139 מיליון שקלים, עבור הכשרה והשמה של עובדים למקצועות טכנולוגיים הנדרשים כיום בתעשייה. נתונים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ומכון אהרון למדיניות כלכלית מהחודש הנוכחי מראים כי יש בשוק כ-57 אלף עובדים שפוטרו או הוצאו לחל"ת והם בעלי פוטנציאל גבוה להכשרות לתפקידים טכנולוגיים בתעשייה הישראלית.
הסכומים שאושרו יינתנו במסגרת שני מסלולים שהרשות השיקה באחרונה: קרן ההון האנושי ותוכנית הכשרות חירום. במסלול הכשרות החירום אושרו יותר מ-6,000 הקצאות של משרות, המחולקות בין תפקידי פיתוח לתפקידים טכנולוגיים ועסקיים תומכי פיתוח. ההכשרות ייערכו גם באזורי פריפריה ויותאמו גם לאוכלוסיות בתת ייצוג, בדגש על המגזרים החרדי והערבי, בתקציב של 120 מיליון שקלים. הן יבוצעו על ידי 26 גופי הכשרה ו-19 מעסיקים, שהתחייבו לבצע הכשרה והשמה של הבוגרים. הדגש בבחירת הבקשות היה על אחוזי השמה גבוהים, מעורבות של המעסיקים בהגדרת תוכנית ההכשרה ובביצוע התמחות מעשית. במסגרות מסלול קרן ההון האנושי, שתומך בהכשרת עובדים לחברות שמייצרות פתרונות חדשניים, זכו 17 גופים בסכום כולל של כ-18.8 מיליון שקלים. אלה יבצעו הכשרות והשמות בהיקף של כ-3,000 משרות בשנתיים עבור אוכלוסיות בתת ייצוג, פריפריה ושילוב עולים ותושבים חוזרים.
"הכשרות חדשניות יקדמו תעסוקה בפריון גבוה"
שר האוצר, ישראל כץ, אמר כי "התוכנית להשמה של מחוסרי העבודה במקצועות טכנולוגיים בתעשייה היא דוגמה לפתרון מהיר לשילוב שלהם בתעשייה ובהיי-טק. מנהלת ההכשרות במשרד האוצר ורשות החדשנות עבדו יחד לניצול מהיר של המסלול והוספת תקציב ייעודי להכשרות מקצועיות".
לדברי שר הכלכלה, עמיר פרץ, "התוכניות המאושרות, שבמסגרתן אושרו כ-9,000 משרות, מתוכן 3,000 לאוכלוסיות מוחלשות, יקדמו אוכלוסיות בתת ייצוג בתפקידי מחקר ופיתוח בתעשיית ההיי-טק – נשים, מיעוטים והחברה החרדית. נבחרו תוכניות לקידום תעסוקה בפריון גבוה בפריפריה. כמו כן, נבחרו גופים שמטרתם לקדם עולים ותושבים חוזרים עם ניסיון בתפקידי מו"פ להשתלב בחברות ההיי-טק בישראל. תעסוקה מכילה ואנושית תצמיח את התעשייה הישראלית ואת כל שכבות המשק".
אניה אלדן, סמנכ"לית ברשות החדשנות, אמרה כי הרשות "רואה בתוכניות החדשות שיתוף פעולה חשוב עם התעשייה, עם גופי ההכשרה ועם משרדי הממשלה, על מנת להכניס עשרות אלפי עובדים טכנולוגיים חדשים ולתת מענה מהיר למחוסרי העבודה. הכשרות חדשניות ומהירות יגדילו את המחלקות השונות בחברות תעשייה ישראליות, יפתחו את שעריהן לעוד סוגי מקצועות ויקדמו תעסוקה בפריון גבוה".
תגובות
(0)