נשים ומחשבים: נעמה חורש, סיילספורס ישראל

מדור מיוחד על נשים בתפקידים שונים בתעשייה: מיהן? מה הביא אותן לעולם הטכנולוגיה? והאם הן חושבות שיש בענף אפליה? ● הפעם: נעמה חורש, מפתחת תוכנה ודטה סיינס בסיילספורס ישראל

נעמה חורש, מפתחת תוכנה ודטה סיינס בסיילספורס ישראל. צילום: סיילספורס

שם ותפקיד: נעמה חורש, מפתחת תוכנה ודטה סיינס בסיילספורס ישראל.

ותק בתפקיד: 1.5 שנים בתפקיד (3 שנים בסיילספורס ישראל סך הכל).

תפקידים קודמים: הייתי מפתחת BI ואנליסטית בסיילספורס ישראל, ובנוסף הייתי עוזרת מחקר במעבדה ללמידה ואופטימיזציה במכון המחקרי מיגל.

השכלה/ שירות צבאי: תואר ראשון בקוגניציה בו שילבתי לימודי פסיכולוגיה ומדעי המחשב באוניברסיטת בן גוריון. כרגע לומדת לתואר השני בסטטיסטיקה ודטה סיינס באוניברסיטת תל אביב. שירות צבאי ביחידה 8200.

סטטוס משפחתי: בזוגיות.

מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה? באופן מפתיע, בתור ילדה ונערה לא נמשכתי בכלל לעולם של המחשבים. גדלתי בקיבוץ והבילוי המושלם מבחינתי כילדה היה לשחק עם חברים על הדשא. לעומת זאת, תמיד אהבתי ללמוד, ובמיוחד ללמוד מתמטיקה. מגיל צעיר השתתפתי בפרויקטים של קידום למצוינות, הלכתי לחוגי העשרה ובאופן כללי – אני מאוד ריאלית, מאוד אוהבת חידות ואתגרים. למעשה, לאורך כל חיי אני מנסה לשלב את האהבה שלי למתמטיקה והנטייה הריאלית, עם רצון ומשיכה לעבודה עם אנשים ולצדדים ההומניים יותר שקיימים בי. השילוב הזה בא לידי ביטוי בהרבה אספקטים בחיים שלי, והמשיך בבחירת התואר, בו למדתי שילוב של פסיכולוגיה מצד אחד, עם מדעי המחשב מצד שני. אפילו כיום, אני עובדת כמפתחת תוכנה בהיי-טק, אבל אני לא מוותרת על התנדבות שבועית קבועה בעמותת ער"ן ובקידום נערות ונשים בהיי-טק.

הבנתי שבעולם שלנו, שימוש נכון בטכנולוגיה מאפשר לשנות, לייצר מציאות טובה יותר, לקדם ולפתוח הזדמנויות שללא הטכנולוגיה הזו, לעולם לא היו נפתחות. ברגע שהבנתי את זה, היה לי ברור שאני רוצה שיהיו לי ביד את הכלים האלו.

האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשייה? זו שאלה קשה. מצד אחד אני חושבת שהאפליה כיום היא לא גלויה וישירה כלפי נשים. אני חושבת דווקא שכיום כמעט לא נראה מצבים בהם מעסיק יחליט באופן מודע לא לקחת אישה בגלל שהוא חושב שנשים פחות מוכשרות ומתאימות לתפקידים טכנולוגיים. אבל אני כן חושבת שנשים צריכות לעבוד הרבה יותר קשה כדי להתקדם ולהצליח.

אני חושבת שהקושי והמסע של נשים מתחיל מגיל הרבה יותר צעיר. בבית הספר שלי, למשל, סיימנו את מגמת חמש יחידות במתמטיקה רק 2 בנות, כאשר התחלנו את המגמה מעל 10 בנות (אנקדוטה מעניינת – שתינו עבדנו בסיילספורס!). כמו כן, בתואר שלי במדעי המחשב, היו סביבי הרבה גברים שלמדו מדעי המחשב, אבל עשו 4 יחידות מתמטיקה בבית הספר. כל הבנות שלמדו איתי, סיימו 5 יחידות. גם פה אני חושבת שההבדל נובע ממסרים עדינים, לפעמים אפילו סמויים, שנשים מקבלות לאורך הדרך, והם מקשים עלינו לבחור במקצועות ריאליים.

האם נתקלת אישית באפליה נגדך בתעשייה על רקע היותך אישה? למזלי הגדול, יצא לי לעבוד במקומות מאוד מיוחדים. לא רק שלא נתקלתי באפליה, בכל המקומות בהן עבדתי, ובמיוחד בסיילספורס, אני מרגישה שנושא שוויון והגיוון הוא בראש סדר העדיפויות. הערכים האלו ממש לא נשארים בעולם המילים, בסיילספורס אנחנו ממש חיים את זה כל יום, והעשייה למען שוויון מגדרי לא מסתכמת בכלל רק בדרג המנהל. אצלנו קיימת תכנית מדהימה של התנדבות למען הקהילה הנקראת VTO – Volunteer Time Off, בה מעודדים כל עובד לתת 56 שעות (על חשבון זמן העבודה, כמובן) למען תרומה והתנדבות. כחלק מהתכנית הזו, בקבוצה שלנו בישראל אנחנו מארגנים (ובעיקר מארגנות) שיתופי פעולה עם מגוון רחב של עמותות וארגונים לקידום נשים, ובעיקר נערות, בעולם הטכנולוגיה, כמו למשל עם she codes, QueenB ועוד, בדגש על שיתופי פעולה בהם אנו יכולות להנגיש את העולם הטכנולוגי לנערות, ובכך הן יוכלו לבחון, להתנסות ולראות אם זה מתאים להן. אנחנו שם כדי לייצר לנערות תחושת מסוגלות להראות להן שיש נשים בעולם טכנולוגי ושהעולם הזה פתוח בשבילן, אם רק ירצו בכך.

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים