פיתוח חדש מאפשר לבדוק האם האתר של הארגון נגיש

אפלאוז פיתחה כלים לבדיקת מידת הנגישות של האתר או האפליקציה של הארגון - המחויבת בחוק, באמצעות קהילה שמורכבת מבודקים.ות ששייכים.ות לקהל היעד - א.נשים עם מוגבלות

מארק גרנות, מנכ"ל אפלאוז ישראל. צילום: אמיר זלצר

נושא נגישות האתרים לא.נשים עם מוגבלות נמצא על הרדאר של חברות וארגונים רבים בשנים האחרונות, בעיקר בגלל חוק נגישות האתרים, שנכנס לתוקפו לפני כשלוש שנים ומחייב בעלי אתרים ואפליקציות להנגיש אותם לציבור זה: בעלי לקויות ראייה, לקויות שמיעה, אפילפסיה ועוד.

אחת החברות שפעילות בתחום זה היא אפלאוז, שמציעה בדיקות איכות באמצעות קהילת בודקים במודל CrowdTesting. החברה השיקה באחרונה בישראל את הפתרון שלה לבדיקת הנגישות וחוויית המשתמש לאנשים עם מוגבלות באתרי אינטרנט, אפליקציות ותוכנות, באמצעות קהילת הבודקים שלה. היא ביצעה את ההשקה בישראל לאחר שהשיקה פעילות דומה בצפון אמריקה. בין הלקוחות שלה באזור זה של העולם נמנות חברות ענק כגון מיקרוסופט, אי-ביי, סטארבאקס ו-וולמארט.

השירות שמציעה אפלאוז מאפשר לארגון שרוצה לדעת האם האתר שלו מספיק נגיש ועונה על הוראות החוק לבחור צוות של בודקים מקצועיים, שמספקים חוות דעת אודות המצב. הבודקים של אפלאוז הם בעלי מאפיינים שונים, שמהווים חלק מאוכלוסיות היעד: יש ביניהם בעלי בעיות מוטוריות, כבדי ראייה, עיוורי צבעים, בעלי דיסלקציה וכדומה. יש לציין שניתן לבחור בודקים שמשתמשים במערכות הפעלה שונות, בשפות שונות על גבי התקנים שונים, וכך לקבל תמונת מצב גלובלית אודות חוויית השימוש לא.נשים עם מוגבלות. לאחר הטיפול בבעיות שנמצאו ניתן לבצע בדיקה חוזרת, על מנת לוודא שהבעיות טופלו וכי המוצר נגיש באופן הנכון.

אפלאוז מציעה גם בדיקות נגישות פיזית לעסקים ולארגונים, כגון בדיקת גישה לנכים לרשתות קמעונאיות, בנקים ומשרדי ממשלה, ובדיקת שילוט והכוונה.

"נגישות מונעת אובדן הכנסות"

מארק גרנות, מנכ"ל אפלאוז ישראל, אמר כי "נגישות היא מרכיב קריטי לכל ארגון ועסק, והיא מאפשרת לא לפספס קהל יעד מרכזי. באמצעות בדיקות נגישות ניתן לחזק את תדמית המותג, להגיע לקהל רחב יותר ולהעניק חוויית לקוח טובה לכולם".

הוא הוסיף כי "כיום, כאשר אנחנו נמצאים בעיצומו של משבר הקורונה, עסקים רבים מחזקים את הנוכחות הדיגיטלית שלהם, מכיוון שמדובר בערוץ קריטי ליצירת הכנסות לארגון. א.נשים עם מוגבלות ידירו עצמם מאתרים או עסקים שאינם נגישים, והתוצאה היא אובדן הכנסות. מה גם שעל אף שכיום, בהתאם לחוק הנגישות, אתרים רבים מפעילים רכיב נגישות, אין ביטחון מלא בכך שהכלי אכן נותן מענה לאנשים בעלי המוגבלות".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים