Divers-IT; והפעם: קרין ביבס, מייסדת ביבס פרויקטים ורידיק

תעשיית ההיי-טק מתהדרת בעובדים.ות ממגוון הקשת האנושית, כולל ערבים.ות, חרדים.ות, להט"בים.ות, א.נשים עם מוגבלות ועוד אוכלוסיות ● האמנם? יצאנו לבדוק, בכל פעם עם סטארט-אפיסט.ית אחר.ת - ולהביא את סיפורו.ה

קרין ביבס, מייסדת ומנהלת ביבס פרויקטים, ומייסדת רידיק. צילום: מדיה דום

מהיכן את?
"אשקלון".

מה החברות שלך עושות?
"ביבס פרויקטים הוא משרד ייעוץ לנגישות. רידיק הוא סטארט-אפ שפיתח טכנולוגיה שמסייעת לאנשים עיוורים ועם לקויות ראייה משתנות. בעשור האחרון עבדתי עם מאות בעלי עסקים, בעיקר בתחום המסעדנות והשירות לקהל, שם נתקלתי בקושי הרב של בעלי העסקים לעמוד בדרישות הרשויות להנגיש את העסקים שלהם. כשזה נוגע לתחום הפיזי של ההנגשה – דלתות, מדרגות, מעליות וכדומה – הפתרונות ברורים יותר, מהירים ומבחינה כספית נדרשת השקעה חד פעמית וגמרנו. בכל מה שקשור לנגישות השירות – שילוט, הכוונה טכנולוגית, פרסום, אתרי אינטרנט ואפליקציות – שם בעלי העסקים נופלים מבחינת אי ידיעת החוק ובעיקר מבחינת העלות הכלכלית, שכן עליהם לחדש ולעדכן בכל פעם מחדש, וזה עסק יקר".

מה הוותק שלך בענף?
"שנה".

ספרי על אתגר שנתקלת בו במסגרת עבודתך.
"האתגרים הם בעיקר פסיכולוגיים. אני משתתפת במיזם של פרזנטנס, שפועלת למען יזמות בפריפריה הגיאוגרפית והכלכלית, ובתקופה הנוכחית של הקורונה נאלצנו, במה שאמור להיות חממה טכנולוגית בסביבה מנותקת, שמאפשרת את הריכוז וההשקעה בפיתוח הפרויקט, להתרגל מהר מאוד לשיחות זום, מהבית, כשהילדים מסתובבים לידנו וערמת הכלים קורצת מהצד. אני רגילה לזה כאמא עצמאית, ולכן אני עובדת מחוץ לבית ועושה את ההפרדה הברורה. אלא שעכשיו אין ברירה, וצריך היה להתרגל למצב חדש, קודם כל מבחינת הסטייט אוף מיינד".

כיצד התגברת על האתגר?
"הדבר הראשון שעשיתי היה להשתתף בכל מפגש ובכל הרצאה שהוצעה לנו דרך פרזנטנס, ככה קבעתי לי דייט קבוע פעם בשבוע, וזה אפשר לי להתכונן לקראתו ולהישאר במסגרת כלשהי. מעבר לכך, המיזם פתח לי אפשרות להיכרות עם אנשים מעניינים מתחומים שונים, שכל אחד מהם תרם מנקודת המבט שלו, ואני יכולה לומר שרידיק לא נראה היום כמו שהוא היה נראה בהתחלה".

האם נתקלת באפליה באקו-סיסטם?
"אני אם חד הורית עצמאית שעבדה רוב חייה בתחום 'גברי', וזה היה מחנה אימונים נהדר שרק תרם לי מבחינת התנהלות בעולם העסקי. לא הרגשתי אפליה במובן הזה שהעדיפו לעבוד עם גברים על פניי רק כי אני אישה. יחד עם זאת, היו המון מקרים שבהם הגעתי לפגישה שבה נכחו רק גברים – החל מהיזם וכלה ביועצים, ובסבב ההיכרות היו שואלים אותי: 'מאיזה משרד את?' או אז, הייתי מחייכת ועונה: 'מהמשרד שלי – קרין ביבס'. זה תמיד יצר קצת מבוכה מהצד השואל. אחרי ששומעים אותי מדברת ומבינים שאני מקצועית וחדה, שוכחים מזה שאני אישה ועוברים להתנהל איתי במישור המקצועי, כמו עם כולם".

מה הטיפ שלך ליזמים בתחילת דרכם?
"התמדה. אני מאמינה שהדבר היחידי שצריך לעבוד ולשכלל בחיים, בכל תחום, הוא התמדה. כוח רצון נעלם מהר, מוטיבציה מתעוררת כשבא לה וכישרון יש לכולם בדרך זו אחרת, אבל הם לא עוזרים בתקופות קשות, במשברים וכשצצות בעיות. התמדה, לעומת זאת, היא כוח מנטלי רב עוצמה, ורק בדרך הזו מצליחים להתקדם".

תגובות

(2)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. אילנית ספנייב

    התמדה בשבילי היא למען ההורים שלי ואני עושה את זה באהבה.

  2. דורון בלאיש

    תשובות מאוד יפות לשאלות ומזה שאני מכיר את קרין ביבס מאותו הפרזנטנס באשקלון ,שמיקד אותנו ונתן הרבה ערל מוסף לפרוייקט והייתי ממליץ לכול יזם בתחילת דרכו לעבור את התהליך

אירועים קרובים