נא להכיר: עשרת הסטארט-אפים החדשים במאיץ של יבמ

האקסלרטור אלפא זון של החברה מקיים בימים אלה את המחזור ה-11 שלו, שבו משתתפות חברות בשלל תחומים טכנולוגיים ● באילו חברות מדובר?

10 סטארט-אפים חדשים וחדשניים. מקור: Wowomnom, BigStock

סטארט-אפים שפיתחו טכנולוגיות בשלל עולמות, בהם האוטומוטיב, הסייבר וכמתבקש מתקופה זו – הבריאות, משתתפים בימים אלה במחזור הנוכחי, ה-11 במספר, של מאיץ הסטארט-אפים אלפא זון של יבמ (Alpha Zone IBM). החברות, שכולן עברו את שלב הסיד, נהנים מהמנטורינג, הטכנולוגיות והקשרים שהענק הכחול יספק להן.

התוכנית, שהמחזור הנוכחי שלה החל בשבוע שעבר, נמשכת כמעט חצי שנה – 24 שבועות, ליתר דיוק, והפעילות במסגרתה מסייעת לחברות המשתתפות בפיתוח המוצרים וביצירת קשרים. בנוסף, התוכנית כוללת ליווי טכנולוגי ועסקי, שימוש חופשי במוצרי התוכנה וכלי הפיתוח של יבמ בענן, בשווי של עד 120 אלף דולר, וגישה לשירותי ייעוץ המבוססים על הידע והניסיון של מאות אנשי טכנולוגיה, חוקרים, מפתחים ומומחי תעשייה שהענק הכחול מעסיק. במסגרת התוכנית מציגה יבמ את החברות המשתתפות בפני משקיעים וקרנות, מסייעת בהגשת תוכניות ובקשות למענקים מרשות החדשנות, ומחברת אותן למנטורים ואנשי תעשייה מובילים בארץ ובחו"ל.

אורי חייק, סמנכ"ל הטכנולוגיות ביבמ ישראל. צילום: אור קפלן

אורי חייק, סמנכ"ל הטכנולוגיות ביבמ ישראל. צילום: אור קפלן

אורי חייק, סמנכ"ל הטכנולוגיות ביבמ ישראל, הדגיש את החשיבות של תוכניות כמו אלפא זון בכלל ובתקופות כגון זו של הקורונה בפרט. "על רקע המשבר העולמי שיצר נגיף הקורונה, מדובר בחלק מהאצת החדשנות והיזמות הישראליות וסיוע לסטארט-אפים לממש את הפוטנציאל שטמון בהם".

החברות שנבחרו להשתתף במחזור הנוכחי

קוגנטה
מייסדים-משותפים: עמיעד סולומון ודני עצמון. סמנכ"ל הטכנולוגיות: גיא צפריר.

קוגנטה עוסקת בתחום הסימולציות לרכבים אוטונומיים ומערכות ADAS. החברה בנתה מערכת סימולציה שמאפשרת פתרון מקיף על מנת לאמן רכב אוטונומי או לבדוק מערכת ADAS. המערכת משלבת מידול סביבה מדויק של ערים וכבישים עם הסיטואציות השונות של נהיגה.

אובו אוטומוטיב
מייסד: גלעד זלוטקין.

אובו אוטומוטיב (Ovo Automotive) מציעה לחברות בתחום המוביליטי, יבואני רכב וציי רכב פלטפורמת ענן לאינטראקציה עם הנהג בעידן המכונית המקושרת. בעזרת המוצר של החברה, הלקוחות יכולים להריץ ולשדר כל אפליקציה שיבחרו ישירות מהענן למסך המגע שברכב, ללא תלות ביצרן.

וול-ביט
מייסדים-משותפים: רווית רם בר דעה, קרן אהרון ודוד (דודו) ווסצ'ינה

וול-ביט הוא סטארט-אפ שפונה לארגוני בריאות ומשלב טכנולוגיות בינה מלאכותית ולמידת מכונה לצד מדע התנהגותי ופסיכולוגיה, על מנת ליצור מסר מותאם אישית לכל מטופל – בערוץ התקשורת, בגישה הנכונה ובעיתוי המתאים. בחברה מציינים כי התוצאה היא יצירת קירבה גם בטיפול מרחוק, ושימוש בכלים דיגיטליים ליצירת אמון ודינמיקה עם המטופלים.

קוונטום משינז
מייסדים-משותפים: איתמר סיון, יונתן כהן וניסים אופק

פלטפורמת האורקסטרציה הקוונטית (QOP) של קוונטום משינז משלבת תוכנה וחומרה קלאסיות לשליטה ובקרה על מעבדים קוונטיים. ארכיטקטורת הליבה של ה-QOP מכילה מעבד שמסוגל להריץ אלגוריתמיקה קוונטית מתקדמת ללא מאמץ הנדסי ופיתוחי נוסף.

סימפייר
מייסדים-משותפים: תמיר גורן ואופיר באר.
הפתרון של סימפייר (Cympire) הוא פלטפורמת ענן לאימון, הערכה והסמכה של אנשי סייבר. החברה מפעילה תרחישים מורכבים לאימון צוותי הגנה ותקיפה, המשלבים איומים עדכניים וכלי הגנה מתקדמים.

איי-ויאיישן
מייסדים-משותפים: אור לאנדוור ואילם שגיא.
איי-ויאיישן (Eyeviation) מפתחת כלי הערכת מיומנויות וביצועים מבוססי בינה מלאכותית ומדידה ביומטרית, שמאפשרים מדידת כישורים מנטליים וקוגניטיביים באופן שלדברי מייסדי החברה הוא מדויק ולא מוטה.

קמיליון
מייסד: חורחה מייסזן.

קמיליון היא חברת מוליכים למחצה שמפתחת פלטפורמת חומרה לאבטחת סייבר מתקדמת של שרתים ומערכות מחשוב ענן. החברה מפתחת את יחידת עיבוד האבטחה הפרו-אקטיבית הראשונה, שאוכפת את אבטחת המערכת לאורך כל מחזור החיים שלה.

אולטראוויז
מייסדים-משותפים: ארז גרניצקי וליאור אביטן.

אולטראוויז מציעה פתרון לסביבת עבודה תעשייתית דיגיטלית, שמבוסס על עיבוד תמונה ובינה מלאכותית, כדי לשפר את יעילות ובטיחות העבודה. הפתרון שלה מסוגל להפעיל מרחוק ולבצע אוטומציה של פלטפורמת הנדסיות כבדות ומנופים באמצעות יכולת זיהוי ובקרה נגד התנגשות, המבוססת על מידול תלת ממד בזמן אמת.

ואראדה
מייסדים-משותפים: דוד קרקוב, רומן ויינברנד וטל בן משה.

ואראדה בנתה פלטפורמה בעולם וירטואליזציית הנתונים, שמציעה פתרונות מהירים, ללא Data-ops, על מנת לאפשר לארגון נגישות ושליטה מלאה במידע, וכן התמודדות עם טווח רחב של דרישות ביצועים. טכנולוגיית האינדקס, שעליה רשמה ואראדה פטנט, משתמשת בלמידת מכונה כדי להאיץ שאילתות רלוונטיות ובעלות עדיפות גבוהה באופן אוטומטי.

וסטו
מייסדים-משותפים: יניב ברטל, אלון ליפשיץ ובן זיקל.

וסטו פיתחה טכנולוגיות מתקדמות מבוססות בינה מלאכותית לניהול והעברת סיכונים אקטואריים מחברות הביטוח אל שוק ההון, ובכך יצרה אלטרנטיבה לביטוחי המשנה המסורתיים. החברה מתמחה במידול וגידור סיכוני ביטוח כללי וביטוחי חיים, תוך יצירת הזדמנות למשקיעים להשקיע, באמצעות הפלטפורמה שלה, במכשירים פיננסיים בתשואה גבוהה, חסרי קורלציה לתנודות שוק ההון.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים