פלייטיקה בדרך להנפקת ענק: הגישה תשקיף לרשויות האמריקניות

החברה מישראל, שנמצאת בבעלות סינית, הגישה את מסמכי ההנפקה שהיא מתכננת לבצע הנפקה עוד השנה או בתחילת 2021, והיא מעוניינת לגייס מיליארד דולר על פי שווי של 10 מיליארד ● עם זאת, ייתכן שמלחמת הסחר שבין ארצות הברית לסין תפריע לביצוע המהלך

הנפקה מוצלחת. פלייטיקה

פלייטיקה הישראלית במקורה, שנמצאת בבעלות סינית, הגישה באחרונה לרשויות האמריקניות מסמכים לקראת ההנפקה בנסדא"ק שהיא מתכננת לבצע. על פי רויטרס, בכוונתה של החברה לגייס כמיליארד דולר על פי שווי של כ-10 מיליארד.

הידיעה על הכוונות של פלייטיקה להנפיק בארצות הברית לא באו בהפתעה, שכן בחודש יוני האחרון דיווחה רויטרס כי היא שכרה את שירותי מורגן סטנלי, כדי לסייע לה בהנפקה מתכוננת בשוק ההון של ניו-יורק. מאז היא שכרה את שירותיהם של בנקים נוספים. ההנפקה אמורה להתבצע בסוף השנה או בתחילת השנה הבאה.

פלייטיקה מבקשת להנפיק את עצמה בעיתוי מוצלח מבחינה מסחרית-פיננסית, אך פחות טוב מבחינה פוליטית: ארצות הברית וסין מנהלות בשנים האחרונות מלחמת סחר, וייתכן שהיותה של החברה בבעלות סינית עלולה לפגוע בהנפקה. בתקופה זו, השלטונות בארצות הברית בודקים בשבע עיניים חברות סיניות שרוצות להנפיק את עצמן בבורסה האמריקנית.

יצוין כי פלייטיקה עוסקת בתחום הגיימינג, והיא אחת מכמה חברות ענק בתחום זה שהביקושים למוצרים שלה גואים בתקופת הקורונה, עקב הבידוד והסגרים שהיא הביאה אתה. בתחילת החודש, פובון סטרימינג ביצעה הנפקה מוצלחת ביותר בניו-יורק: ביום המסחר הראשון, המניה שלה קפצה ביותר מ-10%.

אקזיט – שמונה חודשים בלבד לאחר שנוסדה

פלייטיקה נוסדה ב-2010 על ידי אורי שחק ורוברט אנטוקול, וביצעה את האקזיט שלה שמונה חודשים בלבד לאחר שהוקמה, כשנמכרה לרשת בתי הקזינו האמריקנית סיזרס אנטרטיימנט לפי שווי של 160 מיליון דולר. שב-2016 היא נרכשה תמורת 4.4 מיליארד דולר על ידי הקונסורציום הסיני אלפא פרונטיר, שכולל, בין השאר, את ג'יינט נטוורק גרופ ואת יונפנג קפיטל – חברת השקעות שנוסדה על ידי ג'ק מה, מייסד עלי באבא.

במידה שההנפקה אכן תתממש, ועל פי השווי שפלייטיקה שואפת להגיע אליו – כאמור, 10 מיליארד דולר, מדובר בהצלחה גדולה למנהליה ולמשקיעים בה, שכן מאז רכישתה על ידי הקונסורציום הסיני, השווי שלה גדל ביותר מפי שניים.

מספר המשתמשים של פלייטיקה עומד על כ-30 מיליון ומועסקים בה כ-3,500 עובדים, המפוזרים ב-19 משרדים ב-10 מדינות, בהן במטה שלה בהרצליה. כמו כן, היא מעסיקה אנשי מחקר ב-12 מדינות שונות: ישראל, אוקראינה, בלרוס, רומניה, בריטניה, גרמניה, פינלנד, אוסטריה, ארצות הברית, קנדה, אוסטרליה וארגנטינה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים