"כל מהנדס בנטפליקס מעורב בכל שלבי הפיתוח"
מייקל גאלוואי, מנהל הנדסה בכיר בנטפליקס, מספר על השינוי בתפיסת הפיתוח שביצעה ענקית הסטרימינג
"הבנו שעלינו להשתנות, ושהשינוי האמור הוא לא רק טכנולוגי אלא גם תפעולי ועסקי. כיום, כל מפתח בחברה לא מתמחה בתחום עשייה ספציפי – אלא מעורב, שותף ומבצע את כל חלקי הפיתוח. ככה אנחנו מייצרים גמישות תפעולית-הנדסית ומביאים כלים ושירותים טוב ומהר יותר", אמר מייקל גאלוואי, מנהל הנדסה בכיר בנטפליקס.
גאלוואי דיבר בכנס Agile Israel 2020. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים ובשיתוף אג'יילספרקס, נערך באחרונה באופן וירטואלי, בהשתתפות מאות אנשים.
לדברי גאלוואי, "יש לנו תרבות וערכים. אלה אבני בניין מרכזיות בחברה. הערכים הם חופש ואחריות למהנדסים. המשמעות של זה היא שלכל מהנדס יש גישה למערכות שבייצור, כל אחד מהם יכול לראות את כל שורות הקוד, ומהנדס חדש יכול לעשות שגיאות רבות בלי שיאונה לו כל רע. זה קשור לעובדה שאנחנו מעודדים את המהנדסים לקבלת החלטות עצמאיות, אנחנו משתפים מידע באדיקות, בפתיחות, באופן נרחב – ובמכוון. המידע לא נשמר ב-'עמודים', באיים בודדים. זה קורה גם כשקורים דברים גרועים. אנחנו מאמינים שחשוב להציף גם את הדברים שלא מצליחים, כי בסופו של יום, כך מגיעים לביצועים טובים יותר".
"הגענו לאן שהגענו כי אנחנו מפתחים גם כלים לשיפור השירות", הסביר. "אנחנו משפרים בכל יום, ויכולים לעשות זאת בגלל מימוש של 'מחזור פיתוח מלא'. משמעות המושג היא שאין לנו צוותים שונים לפיתוח, בדיקות, תפעול, תמיכה, הטמעה ועיצוב. כל אחד אחראי על הכול, תוך לימוד הדדי ומערכת של משובים".
כך בוצע השינוי
"שינוי הוא קשה בכל מקום ובכל עת", אמר גאלוואי. "הוא קשה ממגוון סיבות: העדר דחיפות, העדר חזון, אין קשר הדוק בין המפתחים, אין מחויבות משותפת, ולכן – אין גם מימוש. כדי להצליח בשינוי, נדרשים אג'יליות, משובים אין קץ וסקרנות. רק אם דוחפים את השינוי, כולם מתגייסים אליו ומבינים שכדאי ללכת לעברו".
לדבריו, "השינוי בתפיסת הפיתוח אצלנו קרה במקביל לשינויים שהחברה עברה בעשור הקודם. בין 2007 ל-2011 היינו בעיקר חברת DVD. אז התחלנו לעבור לענן וכך נזרעו זרעי ה-DevOps הראשונים אצלנו. לאחר מכן, עסקי הזרמת התוכן צמחו מהר מאוד, ובין 2011-2013 שילשנו שירות זה. בשנים האלה הכול השתנה, ולא רק בגלל עליית הסדרה בית הקלפים. בכל חודש נוספו לנו מיליון מנויים, זה השפיע על הכול, כולל על הפיתוח".
"בעבר", הסביר, "צוותים שחררו כלים ושירותים מדי חודש. הם עבדו באיים נפרדים, באופן מרוכז. ב-2012 צוותי ההנדסה הבינו שהם לא יכולים להמשיך לעבוד באותה הצורה. לצד תחילת העבודה בענן נשמע המשפט שלפיו 'הדטה סנטר מרעיל'. אז השקענו מחשבה רבה במענה לשאלה מה עלינו לעשות. ידענו שעלינו לשנות את העקרונות שלנו, כדי שנוכל לרוץ מהר, כמו סטארט-אפ. כך נולד החזון שלפיו על המהנדסים לדעת ולהיות בעלי כישורים לכל שלבי הפיתוח, ההטמעה, העיצוב, התמיכה והבדיקה. זה נעשה לצד עוד שלושה דברים: תיעדוף שמאפשר את מחזור הפיתוח המלא, בניית מסגרות עבודה מתוקפות ובנייה אוטומטית, שהחליפה את כלי הלגאסי. מה שחשוב הוא לא בניית הכלים אלא המענה: בנינו כלים למימוש החזון, שחררנו את המהנדסים מהמקום הנעול שבו הם היו והשקענו בחופש".
"השינוי מומש ובעצם הפכנו לארגון פיתוח", סיכם גאלוואי. "הבנו שנדרש לחסל את אי היעילות ולספק ערך עסקי דרך ההנדסה והפיתוח. נדרשנו להיות גמישים, בלי לשכור עוד אלפי עובדים. בנינו יחסי קירבה בין הצוותים, עם יכולת לתקן. עתיד מהנדסי נטפליקס הוא בתיקון בעיות בטרם הופעתן. נדרש לתת מענה להיבטי הדחיפות, בניית החזון, רתימת העובדים לשינוי, מיקסום של ההקשרים ובניית האמינות. רתמנו את העובדים לשינוי בין השאר בכך ש-'ערבבנו' צוותים, כך שיהיו בהם מהנדסים בעלי רקע שונה, וכך הם ישתפו איש את רעהו בידע. שמנו דגש על משובים. איך אנחנו יודעים שצדקנו? כי לקוחות אמרו לנו שזו הדרך הנכונה".
תגובות
(0)