לינוקס מתנערת מגזענות – משנה מינוחים כחלק מרוח התקופה
קרנל לינוקס החליף מושגים כמו 'רשימה שחורה', 'מאסטר' ו'סלייב', שנמצאו בשימוש המקודדים עד כה, כדי להתנער מאזכורים שעלולים לפגוע בקהילת השחורים העולמית ● גם טוויטר, רד האט ותכנת Git שינו מונחי קידוד מאותה סיבה
המונחים בקווים המנחים הכלליים של הקרנל של לינוקס (Linux) – ליבת לינוקס, שהיא ליבה בה נעשה שימוש במערכות הפעלה ממשפחת לינוקס, תוכנת קוד פתוח חופשית – השתנו באחרונה. ולא, לא מדובר על שינוי טכני עקב חידושים טכנולוגיים, אלא דווקא מהלך שנובע ממצב אחר לגמרי. השינוי מגיע לנוכח מחאת תנועת Black Lives Matter, וכתוצאה מרגישות חדשה למילים שעלולות לפגוע, פשוטו כמשמעו.
עקב העדכון של מינוחי ההנחיות, המהוות חלק מסגנון הקידוד של ליבת לינוקס, כעת הקווים המנחים נמנעים משימוש במילים "מאסטר" (אדון) ו"סלייב" (עבד) בתוך קוד הקרנל, כמו גם מהמושגים "רשימה שחורה" ו"רשימה לבנה ". החידוש מיועד לקוד חדש שמקדמים, או לשינוי קוד קיים, כל עוד המהלך לא שובר את ה-ABI (ר"ת Application binary interface) של הקרנל.
לצורך שִיום חדש ל'מאסטר/סלייב' (או ב'סלייב' ללא תלות ב'מאסטר') ול'רשימה שחורה/רשימה לבנה' משתמשת כעת לינוקס במינוחים:
'{primary,main} / {secondary,replica,subordinate}'
'{initiator,requester} / {target,responder}'
'{controller,host} / {device,worker,proxy}'
'leader / follower'
'director / performer'
לצורך שִיום חדש ל"רשימה שחורה/רשימה לבנה' משתמשת כעת לינוקס במינוחים:
'denylist / allowlist'
'blocklist / passlist'
החרגות להכנסת השימוש החדש הן שמירה על מרחב משתמשים ABI/API, או בעת עדכון קוד עבור מפרט חומרה או פרוטוקול קיים (נכון לשנת 2020), המחייב תנאים אלה.
אחראי תחום הליבה של לינוקס, דן וויליאמס, הסביר בפוסט כי "הקרנל של לינוקס הוא פרויקט תוכנה עולמי, ובשנת 2020 הייתה חשיבה מחודשת עולמית ביחס ליחסי גזע, שגרמה לארגונים רבים להעריך מחדש את המדיניות והפרקטיקות שלהם ביחס לשילובם של אנשים ממוצא אפריקני".
לדבריו, הכוונה בשינוי המינוחים היא "לא לתקן או למחוק את העבר" אלא "המטרה היא למקסם את הזמינות והיעילות של קהילת המפתחים העולמית, כדי להשתתף בתהליך פיתוח הקרנל של לינוקס".
שינוי מונחי הקידוד המסוימים – גם בחברות נוספות
המהלך של לינוקס מצטרף למעשה למה שמתסמן כגל של חברות המתרחקות מהמינוחים שהוזכרו קודם לכן, השייכים לעולם הקידוד, למען יצירת שיח תרבותי מכיל ומגוון, לא גזעני ולא פוגעני. קדמו לו שינויי מינוחים דומים שעשו באחרונה טוויטר (Twitter), רד האט (Red Hat) של יבמ (IBM), ותוכנת Git.
We’re starting with a set of words we want to move away from using in favor of more inclusive language, such as: pic.twitter.com/6SMGd9celn
— Twitter Engineering (@TwitterEng) July 2, 2020
מחלקת ההנדסה של טוויטר, Twitter Engineering, הודיעה בשבוע שעבר כי היא רוצה "להתרחק" מביטויים מסוימים שלדעת חברת המדיה החברתית אינם משקפים את ערכיה. "אין שום מתג שאנו יכולים ללחוץ עליו כדי לבצע שינויים אלה בכל מקום בו-זמנית," אמרו בחברה. "אנו נמשיך לשקוד על העבודה הזו, ורוצים להקים תהליכים ומערכות שיאפשרו לנו ליישם שינויים אלה בקנה מידה רחב".
תגובות
(0)