המנכ"ל לשעבר של וויירקארד נעצר בפרשת ההיעלמות של 2.1 מיליארד דולר
מרקוס בראון נעצר השבוע, וכבר שוחרר בערבות בגובה של חמישה מיליון יורו ● המנכ"ל והמייסד, שהתפטר בסוף השבוע, נחשד לכאורה, על פי הדיווחים, שנאמנים החזיקו כסף מטעמו וכי במכירות וברווחים של החברה בוצעו מניפולציות בידיעתו בכדי להטעות את רואי החשבון
מנכ"לה לשעבר של וויירקארד, מרקוס בראון, נעצר בחשד לזיוף חשבונות של חברת התשלומים הגרמנית, ושוחרר בערבות מהמעצר, כך אמר עורך דינו לסוכנות הידיעות רויטרס היום (ד'). מוקדם יותר ציטטה סוכנות הידיעות הגרמנית dpa דוברת בבית משפט במינכן, שאמרה כי בראון שוחרר לאחר ששילם את ערבותו בסך 5 מיליון יורו.
בראון נעצר לאחר חשיפת "חור שחור" פיננסי בסך 2.1 מיליארד דולר במאזן של וויירקארד לשנת 2019, והוא נחקר אם נאמנים החזיקו כסף מטעמו. כעת, לאחר השחרור בערבות, בראון יצטרך להתייצב במשטרה פעם בשבוע.
בשבוע שעבר אמר בהצהרת וידיאו כי ייתכן ש-ווירקארד הייתה בעצמה קורבן להונאה, מבלי למסור פרטים. אבל עכשיו הוא עצמו נחשד בהצגה שגויה של חשבונותיה של וויירקארד ובביצוע תרמית ומניפולציה בשוק, על ידי זיוף הכנסות מעסקאות עם מה שמכונה רוכשי צד ג', כך אמרו בפרקליטות מינכן.
שני גורמים הבקיאים בפרטי החקירה אמרו כי בפרקליטות המדינה שוקלים גם להוציא צו מעצר לג'אן מרסלק, חבר מועצת המנהלים של וויירקארד שפוטר ביום ב'.
קודם לכן, ביום ו', הודיע המנכ"ל ומייסד חברת הפינטק הגרמנית כי הוא מתפטר מתפקידו, אחרי שדו"ח של ארנסט אנד יאנג גילה את היעדר הסכום האסטרונומי במאזן. הוא הסגיר את עצמו לידי רשויות החוק ביום ב' בערב, לאחר שהתובעים במינכן הוציאו צו למעצרו.
המנכ"ל האוסטרי בן ה-50 ייסד את וויירקארד לפני 18 שנים, כגוף פיננסי שהחל את דרכו בטיפול בתשלומים בעבור אתרי הימורים אונליין ואתרי בילוי למבוגרים, אשר הפך לחברת פינטק בינלאומית השווה כ-20 מיליארד דולר, שאף זכתה במקום במדד ה-DAX בעל השבב הכחול – המדד הפופולרי ביותר של מניות בגרמניה. נכון לשנת 2017, לפי הכתוב באתרה, החברה כבר פעלה בכל היבשות עם למעלה מ-5,800 עובדים ב-26 מוקדים. כיום הענקית הגרמנית הבינלאומית פועלת כחברת פינטק ותשלומים, המפעילה מערך שירותים פיננסיים, כרטיסי אשראי ושירותי בורסה לקריפטו, המכונים Crypto.com ו-TenX cryptocurrency. ההצלחה המסחררת של החברה כללה גם נבואות מגה-אופטימיות לעתיד לבוא – בראון בישר בסתיו האחרון למשקיעים בניו יורק כי וויירקארד תגדיל את הכנסותיה פי שישה עד 2025, בשל הגידול בתשלומים הדיגיטליים.
טענות חוזרות ונשנות על תרמיות פיננסיות אפשריות
עם זאת, עלייתה המטאורית של וויירקארד לוותה בטענות חוזרות ונשנות של חושפי שחיתויות, עיתונאים וספקולנטים כי הכנסותיה ורווחיה הוזרמו באמצעות עסקאות מזויפות עם שותפים מפוקפקים.
שרשרת החשיפות החלה בעיקר בתחקיר שערך הפייננשל טיימס, ובו נטען כי שלוחת החברה בסינגפור ניפחה הכנסות בחוזים מזויפים ומיושנים, וכן שאנשי צוות בדבלין ובדובאי זייפו מכירות ורווחים כדי להטעות את רואי החשבון. החברה הגיבה בכך שהכחישה את ההאשמות ותבעה את העיתון, בתוך שהיא גורסת שלטיימס היו אינטרסים לפרסומים. חקירה משפטית חיצונית שביצעה חברת עורכי הדין RPC, הוכיחה שהפייננשל טיימס דווקא לא עיוות מידע בפרסומיו.
החור במאזן נחשף באחרונה, אחרי שתאגיד ראיית החשבון ארנסט אנד יאנג, המנהל את ענייניה הפיננסיים של וויירקארד מזה עשור, בישר לה שנאמן לאחד מחשבונות הבנק שלה דיווח על "יתרה מזויפת", שעלולה להטעות את המבקר באשר למאזנה הלגיטימי. חטיבת מינכן של ארנסט אנד יאנג לא מצאה את הסכום ה"פעוט" – 1.9 מיליארד יורו (שהם יותר משני מיליארד דולר), סכום המהווה כרבע מהמאזן המאוחד של החברה לשנה החולפת. בהתבסס על הראיות שנחשפו עד כה, ארנסט אנד יאנג חשדו כי הנאמן התכוון להונות את המבקר וליצור תפישה שגויה של קיומן של יתרות מזומנים כאלה או החזקת חשבונות לטובת חברות קבוצת וויירקארד.
המקרה של וויירקארד תואר השבוע כ"אסון מוחלט" על ידי הרגולטור הפיננסי של גרמניה, ואילו שר האוצר הגרמני, אולף שולץ, אמר לרויטרס ביום ג' כי על המחוקקים להחליט במהירות כיצד להדק את הרגולציה בעקבות שערוריית Wirecard, שחשפה את התקלות מצד המבקרים והרגולטורים כאחד.
תגובות
(0)