קורונה: כלי מעקב-מגע מותקן בניידים של כולנו

בלי כל קשר לאפליקציית המגן - הכלי הוא חלק מעדכונים אחרונים של מערכות ההפעלה אנדרואיד ו-iOS, ואם תרצו שיעשה בעבורכם את משימת ההגנה והמעקב, עליכם רק להפעיל אותו

כבר מותקן בכל הסמארטפונים. כלי מעקב-מגע אחרי קורונה. צילום אילוסטרציה: BigStock

הסמארטפונים של מרביתנו כבר מכילים כלי מעקב-מגע אחרי נגיף הקורונה בניסיונות לשלוט בהתפשטותו – גם אם לא התקנתם כזה בעצמכם.

בלי כל קשר לאפליקציית המגן הישראלית של הממשלה, בימים האחרונים נחשף כי לכל מכשירי ה-iPhone והאנדרואיד יש כיום, אחרי עדכונם האחרון, כלי מובנה המאפשר למשתמשים לראות אם הם נחשפו למישהו שחלה בקורונה.

ה-BBC דיווח כי כלי המעקב מושבת אוטומטית בכל הטלפונים – אך אם המשתמש מעוניין הוא יכול להפעילו, ובכך לקחת חלק פעיל במניעת התפשטות הנגיף.

הכלי החדש, ששמו Covid-19 Exposure Logging הוא מערכת מעקב-מגע, ממש כמו המגן. מדובר בתוסף שנועד להתריע בפני אנשים שהיו במגע עם מישהו שנדבק במחלה.

קורונה. צילום אילוסטרציה: BigStock

קורונה. צילום אילוסטרציה: BigStock

אפל וגוגל הכריזו על מאמץ משותף שלהן לסייע במאבק בהתפשטות הקורונה כבר ב-10 באפריל, ואפל, כך על פי הדיווחים, הוציאה את התוכנית שלה לפועל עם עדכון iOS 13.5 שיצא ב-20 במאי, ושכלל את תוכנת המעקב. לא דווח באיזה עדכון נכלל השינוי במקרה של גוגל.

בעלי מכשירי iPhone יכולים למצוא את הכלי ב-'הגדרות'–>פרטיות–>בריאות; ובעלי מכשירים מבוססי אנדרואיד יימצאו את החידוש במדור 'שירותים והעדפות' בתפריט ההגדרות. כל מי שיחפוץ בכך יוכל להפעיל את היישום ולהיות מוגן יותר בעזרתו, על אף שמשמעות הדבר היא שגם המשתמש הופך לנעקב בפוטנציה. לפי ה-BBC, הכלי מאפשר למכשירים להחליף נתונים ולהתריע בפני אנשים אם שהו בקרבת מישהו שנמצא שיש לו נגיף קורונה, אבל הנתונים לא נשמרים בשום מקום באופן מרכזי.

תגובות

(7)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. אריק

    כלי מניעתי. אני בגיל ובמצב בריאותי בסיכון גבוה. אם יש אפשרות למה לא להפעיל לכולם - חובה ואז נדע אם בסופר יש חולה כרגע ונמנע את ההדבקה.

  2. מארק

    אין קשר בין היישום למעקב למי שנמצא בקרבת חולי קורונה.. לבין המעקב של השב"כ.. וכל החולים מהזיות דיקטטורה .. שלא יאשרו את היישום!

  3. רק אנדרואיד

    ממש... איזה חולה קורונה יפעיל אפליקציה שתשתמש בתכונה הזו כדי להודיע לכל מי שבסביבתו שהוא צריך להיות בבידוד ולא להסתובב חופשי. לא מתאים לישראלים

  4. סיגלל

    אני לא אפעיל... יותר מדי דיקטטורה יושמה פה בשם הקורונה

  5. Dee

    נראֶה לי, שיש כאן ניגוד פנימי, ואיני מדברת דווקא על עניין הפרטיות. נאמר ש״ה-BBC דיווח כי כלי המעקב מושבת אוטומטית בכל הטלפונים – אך אם המשתמש מעוניין הוא יכול להפעילו, ובכך לקחת חלק פעיל במניעת התפשטות הנגיף.״ וגם: ״הכלי מאפשר למכשירים להחליף נתונים ולהתריע בפני אנשים אם שהו בקרבת מישהו שנמצא שיש לו נגיף קורונה.״ אתה, יהודה, לדוגמא, הפעלת את הכלי, אך אם שהית בקרבת מישהו שהוא נשׂא של הנגיף, אך לא הפעיל אצלו את הכלי, (מה גם ש״הנתונים לא נשמרים בשום מקום באופן מרכזי.״), איך המידע יעבור למכשיר שלך ואליך???!

  6. אלי

    תירגעו! לפי הבי.בי.סי זה לא כלי אלא רק API בו יוכלו להשתמש מפתחי אפליקציות מעקב. כך שהפעלתו בלבד, ללא טעינת איזה אפליקציה מתאימה שנכתבה עבורו - לא עושה דבר

אירועים קרובים