חצי שנת עבודות שירות לשני האקרים שביצעו שני מיליון תקיפות
ההאקרים הורשעו בבית משפט השלום בכפר סבא, במסגרת הסדר טיעון, בכך שמאז שהיו נערים בני 16 ובמשך שנתיים וחצי הם הפעילו אתר אינטרנט ובו הציעו מתקפות סייבר על שרתים ואתרים
מיכאל קרשן, שופט בית משפט השלום כפר סבא, גזר אתמול (ג') על שני האקרים צעירים מאסר בן שישה חודשים לכל אחד מהם, שירוצה בעבודות שירות. הם הורשעו בביצוע שני מיליון מתקפות סייבר.
השניים היו קטינים לאורך רוב תקופת ביצוע העבירות. הם הורשעו בעבירות מחשב רבות, ביניהן פעולות אסורות בתוכנה, שיבוש או הפרעה למחשב ומידע כוזב במחשב.
התיק הוגש על ידי מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה וניהלו אותו עורכי הדין איתי גוהר ועמוס איתן. הנאשמים הורשעו, על בסיס הודאתם, במסגרת הסדר טיעון, בכך שמאז שהיו נערים בני 16, הם הפעילו אתר אינטרנט ובו הציעו מתקפות סייבר על שרתים ואתרי אינטרנט. הם עשו זאת משך שנתיים וחצי.
80 אלף מתקפות DDoS
בין היתר, השניים ביצעו 80 אלף מתקפות DDoS – מתקפות מניעת שירות מבוזרות, שמטרתן הייתה להשבית או למנוע שירותי אונליין, באמצעות פגיעה בזמינות השרתים ובתפקודם התקין. הם עשו זאת על ידי שליחת מידע בנפח רב אל השרתים המותקפים ממספר מחשבים – כדי ליצור עליהם עומס מלאכותי. בשל פעילותם הם הרוויחו מאות אלפי שקלים.
לשם הקמת האתר, הנערים ביצעו כמה דברים מהבחינות הטכנולוגית, התפעולית והפיננסית: הם רכשו שרתי מחשב עוצמתיים, השתמשו בחברת קש בבריטניה, השיגו אישור אבטחה למעבד תשלומים לצורך גבייה, פתחו חשבון ביטקוין וחשבונות פייפאל כאמצעים להעברת תשלום ועוד.
לאתר נרשמו כ-76 אלף לקוחות ובפועל השניים סיפקו שירותי מתקפות לכ-8,000 לקוחות לפחות, כשבכל נקודת זמן הופעלו שירותי תקיפה עבור כ-500 לקוחות. הצעירים ביצעו יחד עם לקוחות האתר כ-2,500 מתקפות DDoS בממוצע ליום, על אתרי אינטרנט שונים, בארץ ובעולם.
השופט כתב כי "הערכים החברתיים שנפגעו מביצוע עבירות המחשב על ידי הנאשמים הם זכות הקניין של בעלי האתרים ולטעמי גם הזכות לשימוש בתעבורת האינטרנט – שהיא זכות משמעותית בחיים המודרניים".
בית המשפט ייחס משקל מחמיר לתכנון המוקדם והקפדני שקדם לביצוע העבירות, וכן לנזק – זה שצפוי היה להיגרם וזה שנגרם בפועל – כתוצאה מביצוען. מנגד, הוא שקל לקולא את גילם הצעיר של הנאשמים, שהיו קטינים במועד ביצוע העבירות – מה שמחייב, על פי החוק ופסיקות בתי המשפט, את בחינת הענישה בראי שיקומי ולא הרתעתי.
לצד עבודות השירות, השופט גזר על כל אחד מהשניים מאסר על תנאי וקנס בסך של 25 אלף שקלים. בנוסף הוא הורה על חילוט כספים שנתפסו אצל הנאשמים והתקבלו כרווח מביצוע העבירות בסכום כולל של יותר מ-600 אלף שקלים, כמו גם על חילוט לטובת המדינה של המחשבים והמכשירים הסלולריים שנתפסו אצלם במהלך החקירה.
ממחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה נמסר כי "תיק זה חושף תופעה של הצעת שירות של מתקפות סייבר פליליות בעבור בצע כסף. מדובר במתקפות שעלולות להשפיע על רבבות מחשבים ברחבי העולם ושנזקן לנפגעים עלול להיות נרחב. חרף העובדה שהנאשמים ביצעו את העבירות בהיותם קטינים, בית המשפט מצא לנכון לגזור עליהם ענישה ממשית".
בושה וחרפה! ההאקר מאשקלון שהוא אוטיסט נכלא ליותר משבע שנים בתנאים קשים ביותר!!! העבירות שלהם לא פחות חמורות משלו! אז איך אותה פרקליטות הסייבר שיושבים בתל אביב הגיעו לענישה כזו חמורה לההאקר האוטיסט! להדגיש אוטיסט! "תגובת מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה : "תיק זה חושף תופעה של הצעת שירות של מתקפות סייבר פליליות בעבור בצע כסף. מדובר במתקפות שעלולות להשפיע על רבבות מחשבים ברחבי העולם ושנזקן לנפגעים עלול להיות נרחב. חרף העובדה שהנאשמים ביצעו את העבירות בהיותם קטינים, בית המשפט מצא לנכון לגזור ענישה ממשית עליהם"."