טור מיוחד של מנכ"ל רד-האט: כך מתכוננים לארגון ההיברידי

ענן היברידי הוא מיזוג של טכנולוגיות קיימות ושל העתיד ● כך גם הארגון ההיברידי: זהו שילוב של ישן וחדש, שיוצר משהו גדול יותר מסכום כל חלקיו

03/05/2020 13:50
פול קורמייר, נשיא ומנכ"ל רד-האט. צילום: יח"צ

בשנים האחרונות דיברתי רבות על חשיבותו של הענן ההיברידי הפתוח להווה ולעתיד של ה-IT הארגוני. היצמדות לעולם הישן של מרכזי נתונים תאגידיים היא הדרך לשיבוש, בעוד שמעבר מלא לעומסי עבודה שכולם בעננים ציבוריים עלול למחוק עשרות מיליוני דולרים של השקעות IT קיימות.

הישענות על הענן ההיברידי – השילוב של מערכות ויישומים מסורתיים באתרי לקוחות עם הדור הבא של עומסי עבודה ותשתיות מוטי-ענן (cloud-native) מספק את הטוב שבשני העולמות, בייחוס כאשר אלה בנויים על יסודות של טכנולוגיות פתוחות.

ההיברידי מאפשר שליטה ובחירה בידי לקוחות וארגונים: הטכנולוגיות שבהן רוצים להשתמש מעניקות יכולות חדשות ומקדמות טרנספורמציה ועומסי עבודה בכל מקום שבו רוצים אותם. ענן היברידי מספק זריזות, גמישות ושרידות מרביות – יותר מכפי שזמין בכל גישה יחידנית.

אבל כפי שאירועים גלובליים מוכיחים לנו עתה, המונח "היברידי" אינו מוגבל רק לטכנולוגיה או למחלקת ה-IT. ארגונים צריכים, ככלל, להכיר בחשיבות של היברידיות ברחבי העסק. כמו ב-IT ארגוני, אין נוסחת קסם מול התנאים שבפניהם אנו ניצבים. אף אחד לא היה יכול לצפות או להתכונן להשלכות החברתיות, הכלכליות והאישיות המטלטלות את העולם. עלינו להתאים את עצמנו, ואנו יכולים לעשות זאת על ידי אימוץ התפיסות של הארגון ההיברידי.

זה מתחיל עם טרנספורמציית IT

הדרך שבה אנו צורכים שירותים ויישומים משתנה, ואנו רואים ביקוש להיצע לפי דרישה, זמין 24x7x365 ללא חשיבות למיקומו הגיאוגרפי של משתמש הקצה. במקום לנטוש נכסים קיימים לטובת הפיתוי של הענן הציבורי, ארגונים משנים תשתיות IT כך שינצלו את היתרונות של מה שכבר יש להם, תוך הישענות גם על נכסי ענן פרטי. המשמעות היא בנייה מעל הבסיס של מערכות ותיקות במקום לסלק אותן, וכך לספק בסיס מוכח עבור יישומים היברידיים. כדי לעמוד בדרישות של משתמשים מודרניים, יש משאבים שימשיכו להתקיים במערכים פיזיים, וירטואליים או של ענן פרטי, עם השליטה שסביבות אלה מספקות. אחרים ינצלו את סדר הגודל והעוצמה של הענן הציבורי, לעיתים קרובות יותר מאשר ענן אחד.

יישומים אלה, שעברו טרנספורמציה ורצים על ענן היברידי, צריכים לעבד כמויות גדולות מאוד של נתונים בקרבה גדולה יותר למקום שבו נתונים אלה נוצרים. העלויות והשיהוי הכרוכים בשיגור כל בקשה יחידה בחזרה אל מרכז נתונים מרכזי או לאזור של ענן אינן ישימות או מתקבלות על דעתם של משתמשי קצה, מה שהוביל לעלייתו של מחשוב קצה, כשמשאבי עיבוד שוכנים בקצה הרשת.

כל הדרישות והטכנולוגיות האלה צריכות להתבסס על סטנדרטים פתוחים. בלי סטנדרטיזציה אחידה נעמוד בפני איום אמיתי של פיצולים או של מערכות נפרדות, מה שעלול בקלות לבטל את יתרונות הטכנולוגיה שהושגו בעשור האחרון, כך שזה לא רק הענן ההיברידי, אלא הענן ההיברידי הפתוח.

טרנספורמציה ארגונית מעבר לגוף ה-IT

כשמדברים על טרנספורמציה דיגיטלית, שבה ארגון מתפתח על ידי שימוש בטכנולוגיות מוטות-ענן, בדרך כלל מתייחסים לכך רק במובן טכני או במובן של IT, אך אין בכך די. דינמיקות גלובליות שינו לגמרי את הדרך שבה ממשלות ועסקים פועלים עתה. צוותי IT הינם מרוחקים, או במקרה הטוב עובדים באופן מוגבל באתרים שונים כדי לשמור על פעולת שירותים. היום הכל צריך להיות זמין ביותר ולפי דרישה, בין אם מדובר בלקוח או בתוך הארגון, מאחר שזמני השבתה קריטיים עתה יותר מאשר אי פעם.

אלה אינם רק אתגרים, אלו גם הזדמנויות. קשה להביט במגיפה גלובלית דרך משקפיים ורודים, ואסור לנו לעשות זאת. איננו יכולים לראות את מה שקורה ולומר "אנו יכולים להצליח רק אם נחזור למה שעבד קודם". מה אם נבחן מה אנו עושים עתה ונקשר אותו עם מה שעבד קודם, כדי לעשות אותנו לטובים יותר?

ענן היברידי הוא מיזוג של טכנולוגיות קיימות ושל העתיד. כך גם הארגון ההיברידי. אנו לוקחים את מה שכבר עשינו ומוסיפים מעל שכבה של אסטרטגיות עסקיות חדשות, בין אם אלה עבודה מרחוק, שירותים דיגיטליים מורחבים או היצע חדש עבור משתמשי קצה. זהו שילוב של ישן וחדש, שיוצר משהו גדול יותר מסכום כל חלקיו.

הכותב הוא נשיא ומנכ"ל רד-האט.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים