כיצד ה-IT מסייע נגד הקורונה ואיך חברות הטק עוזרות למנמ"רים בהמשכיות עסקית?

16 מנמ"רים ומנמ"ריות ומנהלי חברות IT ישתתפו מחר במפגש הווירטואלי השלישי של אנשים ומחשבים בנושא המשכיות עסקית ועבודה מרחוק בעידן הקורונה

הכנס הווירטואלי השלישי בנושא המשכיות עסקית ועבודה מרחוק בעידן הקורונה

המרכז הרפואי שיבא היה בין בתי החולים הראשונים שנערכו לטפל בחולי קורונה, בין היתר של הישראלים שהיו על ספינת התענוגות שנעצרה מול חופי יפן והוטסו לארץ ממש בתחילת המשבר. הטיפול הלוגיסי והרפואי כולו באותם נוסעים, שבינתיים הבריאו ושוחררו לביתם, היה כולו בעזרת יישומי מערכות רפואה מרחוק, רובוטים ואפליקציות של חברות הזנק. אלו אפשרו לצוותים הרפואיים לטפל בחולים מחדר בקרה משוכלל מבלי הצורך כמעט להגיע למגע פיזי. אגף מערכות המידע של שיבא היה שותף מלא להטמעת המערכות האלו ולהפעלתן במסגרת ההיערכות שלו למגיפה, מרגע שהגיעה לישראל. מנמ"ר בית החולים, שימי ארנסט, יהיה בין הדוברים הראשיים בכנס הווירטואלי השלישי בנושא המשכיות עסקית ועבודה מרחוק בעידן הקורונה, שישודר מחר בשידור חי מבית אנשים ומחשבים.

בכנס ישתתפו 16 דוברים, מנמ"רים, מנמ"ריות ומנהלי חברות IT, שישתפו את הצופים בפעילותם במהלך המשבר, ויספרו כיצד סייעו לארגונים להמשיך לתפקד בזמן המשבר, במסגרת ההנחיות והמגבלות שהוטלו על ידי הממשלה.

מלבד ארנסט ישתתף גם ליאור אשכנזי, מנהל אגף בכיר לטכנולוגיות במשרד לשירותי דת, יספר כיצד נערך המשרד בלו"ז קצר ביותר להתארגנות לעבודה מרחוק, הן של עובדי המשרד, שהוגדרו כחיוניים, והן של 132 המועצות הדתיות ולשכות שירותי דת ברחבי הארץ הנמצאים תחת אחריותו. כמו ביתר משרדי הממשלה,שלמה שמאי, המנמ"ר החדש של חברת הביטוח איילון, ידבר על ההתמודדות של החברה עם אסון הקורונה. ומדוע המעבר לעבודה מרחוק עבר בקלות יחסית, לאור ההתארגנות הנכונה

מרצה נוספת היא מירב בלאו, מנהלת תחום קשרים בחברת קוגניטיב, שפיתחה פלטפורמה לטרנספורמציה דיגיטלית עבור תהליכים של קשרי לקוחות לארגונים גדולים ובינוניים. הפלטפורמה כוללת גם בוטים שמותאמים לארגון. בלאו תספר בהמשך הרצאתה כיצד הם מסייעים לארגונים בימים אלו, שבהם נושא שירות הלקוחות אונליין נמצא בשיא. מרצים נוספים: רובין בורץ, מחברת ITAWAY, חברה בת של נס, שיספר על פתרונות שהחברה מספקת לשוק הארגוני בהתמודדות עם התופעה של עומסים כבדים על רשת האינטרנט, דודי גולן, מהשלוחה הישראלית של חברת קיסייט, שידבר על פתרונות החברה לארגונים שעובדים מרחוק, ויספר כיצד החברה נערכה לאפשר לכל עובדיה לעבוד מרחוק מיד עם תחילת משבר הקורונה, עת החליט מטה החברה לסגור כמה סניפים של החברה ברחבי העולם ולעבור לעבוד מהבית. ראש הטופס

 

מרצה נוסף הוא ליאור אביב, מחברת פאלו אלטו, חברת אבטחת המידע שהוקמה ב-2005 על ידי היזם הישראלי ניר צוק, לשעבר אחד המנהלים הבכירים של צ'ק פוינט וכיום מתחרה בה. צוק מכהן כיום כ-CTO של פאלו אלטו וממשיך לעסוק בפתרונות לאבטחת הרשת. בהרצאתו יסביר אביב כיצד החברה מסייעת למנמ"רים לשמור על אבטחת מידע גם בתקופה של עבודה מרחוק של מרבית העובדים.

קובי נוח, מנמ"ר עיריית רמת גן, יספר על ההיערכות של האגף לימי הקורונה, הן ברמת שירותים לאזרחים, באון ליין ובפלטפורמות ברשתות החברתיות.

מרצה נוסף מטעם החברות הספקיות הוא מני צרפתי, מחברת רד האט, הספקית והמפתחת הגדולה ביותר בעולם של פתרונות קוד פתוח. לפני כשנה מוזגה החברה לתוך יבמ תמורת 34 מיליון דולרים. בהרצאתו יתייחס צרפתי להיבט האנושי בתוכניות המשכיות עסקית. הוא יסביר מדוע תעשיית ה-IT לא הייתה צריכה להיות מופתעת ממשבר הקורונה. לדבריו, האלמנט האנושי תמיד היה בתכנון של המשכיות עסקית, אבל לא תמיד נתנו את הדעת איך לממשו. בהרצאתו יסביר צרפתי מה הפתרון להון אנושי בזמן משבר, אחרי הקורונה. דוברים נוספים: כפיר תמרי, ממיקרופוקוס, עומר מעיין מחברת סקיוטרנטר, ירון מזור מחברת אקסילון, ירון כהן מנוטניקס ודוד שוחט מקומוולט.

את הפורומים מנחה נטלי גבאי, סמנכ"לית אירועים ושיווק באנשים ומחשבים. להשתתפות בכנס לחצו על הלינק.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים