כך נערכה רשת עמל להמשך רציפות לימודית בימי הקורונה
עו"ד רוית דום, מנהלת עמל, מספרת על לימודים מקוונים ברשת בתי הספר הוותיקה - בכלל ובפרט בעת משבר כמו זה הנוכחי
רשת עמל, שלה 120 בתי ספר ברחבי הארץ המלמדים 35 אלף תלמידים, ושמעסיקה 3,500 עובדים, נערכה מבעוד מועד לאפשרות שמשבר הקורונה יגרום לכך שבתי הספר ייסגרו והלמידה המקוונת תהיה הגורם המרכזי בפעילות שלה. עו"ד רוית דום, מנכ"לית הרשת, אמרה בראיון לאנשים ומחשבים כי "כבר כאשר הגיעו הדיווחים הראשונים על הקורונה, עוד לפני שהחלה המגפה בארץ, קיבלתי החלטה להיערך בהתאם – עם תכניות לימוד, תשתיות, כוח אדם ולוגיסטיקה. לכן, ההוראה לסגור את בתי הספר מצאה אותנו ערוכים, והלמידה המקוונת מתנהלת אצלנו בימים אלה בשיאה, במגוון ערוצים ובכל מקצועות הלימוד".
עו"ד דום פירטה על הפעילות של רשת בתי הספר הוותיקה בזמן המשבר הנוכחי: "מיד עם תחילת המשבר הקמנו חדר מצב עם נציגים של כל האגפים ברשת, וכמובן אנשי הפדגוגיה. אנחנו מכונסים בכל יום שעות רבות, עוקבים אחר הפעילות בבתי הספר, משוחחים עם המנהלים ומקבלים החלטות". לדבריה, "המשבר הזה מחייב אותנו לקבל החלטות תוך כדי תנועה, הכל דינמי ומשתנה מיום ליום, וההנהלה מחויבת לתת תמיכה לאלפי העובדים של הרשת – מעובדי המנהלה ועד למנהלי בתי הספר".
היא סיפרה כי כמו בארגונים אחרים, גם ברשת עמל עברו לעבודה מהבית, ככל שניתן ברשת של בתי ספר. "עשינו מאמצים אדירים ואפשרנו להרבה מאוד בעלי תפקידים לעבוד מהבית, כדי שהרציפות התפקודית שלנו לא תיפגע – ואכן זה כך", אמרה דום. היא הוסיפה שבניגוד למקומות עבודה אחרים במשק, אין עובד ברשת עמל שפוטר או נשלח לחל"ת. "עובדים שנאלצים להישאר בבית ולא יכולים לעבוד משם – אנחנו מממנים להם את השכר ולא מורידים להם ימי חופשה", היא ציינה בלא מעט גאווה.
למידה מקוונת – לא רק בימי משבר
בחזרה לנושא הלמידה המקוונת, זו מהווה חלק בלתי נפרד מהפעילות של רשת עמל במרבית בתי הספר שלה גם בזמנים "רגילים". מערכי שיעור ותכנים מועלים כל הזמן. אבל איך זה בא לידי ביטוי עכשיו? "אנחנו מציעים למידה מרחוק בזמן אמת, שבה יש קשר בין המורה לתלמידים שלו", אמרה דום. "במסגרת זו, אנחנו מלמדים את כל המקצועות – החל מהנדסת תוכנה וכלה במחשבים, סייבר ומקצועות נוספים, בכל התחומים. יש לציין שלימודי המדעים הם חלק ממאפייני רשת עמל, שהיא דומיננטית בחינוך הטכנולוגי ומכשירה בכל שנה עשרות בוגרים במקצועות אלה".
באתר הרשת הועמדה לרשות המורים והתלמידים מזוודת תכנים להדרכה, שיש בה חדשות, עדכונים ושלל קבצים. בנוסף, הרשת עושה שימוש בחומרי הדרכה בסביבת גוגל, G-Suite. יש לציין שבעמל שמים דגש מיוחד על לימודי בינה מלאכותית, בעזרת סביבות של מיקרוסופט, שתומכת ברשת.
דבר אחר שדום דוחפת, לדבריה, הוא קבוצות חשיבה של יזמות בתחומים השונים. לצורך זה מקימים בימים אלה בעמל ערוץ דיגיטלי בשם קול עמל, שמומחים מתחומים שונים, לפי קטגוריות, ישתפו בו את המידע שלהם.
מה עושים עם הבגרויות?
האתגר המרכזי שעומד כרגע על הפרק, ציינה דום, הוא ההיערכות לבחינות הבגרות. "אנחנו נמצאים במציאות של חוסר בהירות", אמרה. "יש הערכות שהתלמידים יעשו חלק מבחינות הבגרות בבתים וייעזרו באמצעים מקוונים. זה אתגר גדול מאוד, שמעולם לא התמודדנו אתו ואנחנו שוקדים עליו כעת. אנחנו אמנם עובדים עם כל גורמי הממשלה, ובפרט משרד החינוך, אבל משתדלים לא לחכות להם, אלא ליזום ולפתח בעצמנו".
דום רואה במנהלי בתי הספר את חוד החנית המנהיגותי של הרשת. "אתמול, כשכולם ספונים בבתיהם, קיימנו כנס מנהלים וירטואלי באמצעות זום, בהשתתפות עשרות מנהלי בתי ספר מכל הארץ", ציינה. "המנהלים סיפרו על האתגרים העומדים בפניהם, בעיקר תמיכה בתלמידים שנמצאים בחרדה, מאחר שהם בבית עם הורים שיצאו לחל"ת ויש בעיות פרנסה. הצוותים שלנו עוקבים אחר זה ומסייעים להם".
לסיום אמרה דום כי "דווקא בעת משבר קשה שכזה, בולטת חשיבותם של מנהלי בתי הספר כמנהיגים וכמובילים בחברה הישראלית, חשיבות התמיכה הרגשית והמנטלית בכל תלמיד וחשיבות שילובם של הכלים הטכנולוגיים החדשניים בהוראה ובלמידה".
יש ברשותינו 2 מחשבים ישנים נשמח לתרום האם יש משהו שיכול לאסוף מכפר סבא ? 1תם ברשותינו שני מחשבים ישנים
רעיון מצוין.. יוזמה מצויינת יישר כוחך!!