הנציבות האירופית מחפשת סטארט-אפים לסיוע במאבק בקורונה

האקסלרטור של המועצה מחפש סטארט-אפים וחברות קטנות, כולל מישראל, שיש להם רעיון או טכנולוגיה שיכולים לעזור להיאבק במגפה ● חברות שמעוניינות להציע את עצמן לתכנית יוכלו לקבל סיוע מרשות החדשנות

ניהול אתגרים על רקע משבר הקורונה. צילום אילוסטרציה: BigStock

הנציבות האירופית הוציאה בסוף השבוע קול קורא דחוף לסטארט-אפים ולחברות קטנות ובינוניות על מנת לסייע במציאת פתרון טכנולוגי להתפרצות הקורונה. הפנייה מיועדת גם לחברות ישראליות וברשות החדשנות הודיעו כי יעניקו סיוע בהגשת הבקשה למעוניינים בכך.

בקול הקורא מצוין כי הנציבות מחפשת טכנולוגיות "לסיוע לטיפול, בדיקות, ניטור או אספקטים אחרים של התפרצות הקורונה". המועד האחרון להגשת ההצעות הוא יום ד' הקרוב בשעה 17:00 שעון בריסל (18:00 שעון ישראל). החברות יקבלו את המימון במסגרת האקסלרטור של EIC, מועצת החדשנות של אירופה, שתקציבו עומד על 164 מיליון יורו.

בנציבות מגדירים את הקול הקורא שהוציאו כ-Bottom up. הכוונה היא לכך שלמיזמים שקשורים לקורונה לא תינתן עדיפות על פני מיזמים אחרים, וכי הם יוערכו באופן שווה, כמו המועמדים האחרים. עם זאת, בנציבות אומרים שהיא תחפש לקדם הענקת מענקים מטעם מועצת החדשנות האירופית ומימון מעורב (שילוב של מענק והשקעות במניות) לחדשנות הרלוונטית למאבק בקורונה, וכן להקל על גישה למקורות מימון והשקעות אחרים.

ברשות החדשנות מציינים כי "לאור דחיפות הנושא, ובאופן חד פעמי", היא תצמיד לכל חברה שמעוניינת להגיש בקשה במסגרת הקול הקורא הנוכחי בודק.ת מקצועי.ת מנוסה שת.ילווה את החברה בהליך הבקשה בימים הקרובים. בסך כללי, מדובר בעד חמש שעות של ייעוץ.

מועצת החדשנות האירופית כבר תומכת בכמה מיזמים שרלוונטיים למאבק בקורונה, שזכו למימון בסבבים קודמים של האקסלרטור שלה. בין היתר, מדובר בפרויקט אפישאטל, שמציע פתרון שמאפשר לבודד חולים במחלות זיהומיות; פרויקט m-TAP, לסינון וירוסים ומלחמה בהם; ופרויקט MBent לפיתוח מערכת שמאפשרת לעקוב אחרי בני אדם בזמן של התפרצות מגפה, כמו במשבר הנוכחי.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים