ארה"ב: על הפרק – הכפלת תקציב המדינה למחקר ה-AI לשני מיליארד דולר

לפי מקורות ששוחחו עם רויטרס, ממשל טראמפ יתמוך במימון מאסיבי בהרבה של חקר הבינה המלאכותית, וכן יגדיל משמעותית את השקעתו במחקר ופיתוח מדע הקוונטים

בינה מלאכותית. אילוסטרציה: Elnur/BigStock

הבית הלבן יציג במהלך היום (ב') קפיצה גדולה בהוצאות הממשל בארה"ב על חקר תחום הבינה המלאכותית וכן לצורכי מדעי המידע הקוונטי, וזאת כחלק מהצעת התקציב שלו לשנת 2021, כך אמרו שני אנשים שמכירים את הנושא לרויטרס. הסכום שממשל טראמפ מבקש להגדיל כה מאסיבית אינו כולל תכניות מחקר חופפות של מחלקת הביטחון האמריקנית. גורמים רשמיים אומרים כי התקצוב הדרמטי נועד כדי לעמוד בקצב המאמצים של סין בתחום.

על פי הדיווחים, ממשלו של דונלד טראמפ רוצה לקבל את אישור הקונגרס להכפיל את ההוצאות על מימון מו"פ AI מ-973 מיליון דולר לכמעט 2 מיליארד דולר עד שנת 2022, וכן להכפיל את ההוצאות על מדעי הקוונטים לסכום של 860 מיליון דולר בתוך שנתיים.

במקביל, הבית הלבן יציע שוב קיצוץ כולל בהוצאות המו"פ הפדרליות, כך טענו הגורמים שדיברו עם רויטרס.

הממשל צפוי להציע תקציב כולל בסך של 142.2 מיליארד דולר למימון המו"פ בתקציב 2021.

מדע המידע הקוונטי. אילוסטרציה: BigStock

מדע המידע הקוונטי. אילוסטרציה: BigStock

"התקציב יבטיח שאמריקה תמשיך להוביל את העולם בטכנולוגיות קריטיות כמו AI וקוונטים"

יועץ הבית הלבן לתחום הטכנולוגי וקצין הטכנולוגיה הראשי של ארה"ב, מייקל קראציוס, סירב לאשר את הנתונים, אך אמר בהצהרה כי התקציב המוצע "יבטיח כי אמריקה תמשיך להוביל את העולם בטכנולוגיות קריטיות כמו AI וקוונטים". הוא הוסיף ואמר כי "הכוח הכלכלי של אמריקה וביטחונה הלאומי תלויים בכך".

הבית הלבן מתמקד גם בהעצמת מחקר המידע הקוונטי כחלק מהמאמץ לתמוך בענפים עתידיים. המחשוב הקוונטי, שנמצא עדיין בראשית דרכו, מתיימר לפעול מיליוני פעמים מהר יותר ממחשבי העל המתקדמים של ימינו, המשתמשים במכניקת הקוונטים.

הצעת התקציב שתוגש היום תכלול עלייה של 70% בסכומים שיוענקו לקרן המדע הלאומית, ה-NSF, לצורך מענקים הקשורים לבינה מלאכותית ומכוני מחקר בין-תחומיים, שינסוק אל יותר מ-850 מיליון דולר, כך אמרו המקורות. כן ישמשו הכספים לזינוק משמעותי במימון ה-NSF לתחום מדעי המידע הקוונטי.

בפברואר האחרון חתם נשיא ארה"ב טראמפ על צו ביצועי שמבקש מסוכנויות פדרליות להקדיש משאבים והשקעות רבות יותר למחקר, קידום והדרכה בתחום הבינה המלאכותית. הבית הלבן אמר בשנה שעברה כי ההשקעה ב-AI היא "קריטית ליצירת תעשיות העתיד, כמו מכוניות אוטונומיות, רובוטים תעשייתיים, אלגוריתמים לאבחון מחלות, ועוד".

מומחים סבורים כי מחשוב קוונטי יכול להשפיע באופן משמעותי על שירותי הבריאות, התקשורת, השירותים הפיננסיים, התחבורה, הבינה המלאכותית, תחזית מזג האוויר ועל מבחר תחומים נוספים ומשמעותיים.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים