בתיאבון: גיוס ענק לסטארט-אפ הבשר המתורבת ממפיס מיטס
החברה סיימה סבב גיוס של 161 מיליון דולר - יותר מהסכום שגייסו עד כה כל החברות בתחום ● ממפיס מיטס היא אמנם חברה אמריקנית, אבל גם ישראל היא האב חדשנות של בשר מתורבת
סטארט-אפ הבשר המתורבת ממפיס מיטס הודיע אתמול (ד') על גיוס בסך 161 מיליון דולר, שיותר ממכפיל בן לילה את סך ההשקעות העולמי עד כה בתחום הצומח הזה, שעמד על 155 מיליון. הגיוס הובל על ידי סופטבנק, טמסק ונורווסט, והוא מבליט את התקדמות התחום וביטחון המשקיעים בטכנולוגיה זו, שיוצרת בשר מתאים של בעלי חיים – במקום להרוג אותם.
בחברה מדגישים כי הטכנולוגיה שלהם שונה מזו של חברות אחרות בתחום הבשר האלטרנטיבי, כמו ביונד מיט ואימפסבל פודס, שכן בעוד שהן מייצרות את המוצרים שלהן ממרכיבים צמחיים, בממפיס מיטס משתמשים בתאים מגוף החיה. בשני המקרים אין צורך להרוג את בעל החיים כדי לאכול בשר.
"אבן דרך בהתקדמות התחום"
ניר גולדשטיין, מנכ"ל GFI – ארגון שמנתח את כלל ההשקעות שנעשו בחברות בשר מתורבת וחלבון אלטרנטיבי ברחבי העולם, אמר כי "גיוס זה מהווה אבן דרך משמעותית בהתקדמות התחום כולו. מדובר בהשקעה הגדולה ביותר מסוגה בבשר מתורבת, שתסייע לממפיס מיטס לעבור לשלב הייצור המסחרי ולהביא את המוצרים שלה לשוק".
הוא קרא למימון ציבורי לחברות שעוסקות בטכנולוגיות ליצירת בשר מתורבת, "כדי להביא לצמיחת התעשייה".
ממפיס מיטס היא אמנם חברה אמריקנית, אבל ישראל היא מדינה בולטת בתחום: ארבעה מתוך שמונת הסטארט-אפים הראשונים שעסקו בבשר מתורבת בעולם הם ישראליים, בין היתר סופר מיטס, שהייתה הראשונה לייצר עוף מתורבת, אלף פארמס, שהייתה הראשונה לייצר סטייק מתורבת – וגייסה ב-2019 סכום של 12 מיליון דולר, ופיוצ'ר מיט, שמייצרת שמן מתורבת – וגייסה בשנה החולפת 14 מיליון דולר.
כיצד ניתן להשקיע בחברות הבשר המתורבת