האם אדם נוימן יזכה בסוף במצנח זהב של כשני מיליארד דולר?

הוא הועזב מ-WeWork עקב מה שניתן להגדיר כניהול כושל, שהביא את החברה שייסד להפסדים קשים, ורבים מעובדיה לכדי פיטורים ● ובכל זאת, ל-1.7 מיליארד הדולר שכבר נודע שנוימן עתיד לקבל מסופטבנק, יכולים להתווסף עוד מאות מיליוני דולרים

אדם נוימן, מייסד WeWork.

הישראלי המפורסם ביותר בתחום ההיי-טק, לפחות בשנת 2019, היה אדם נוימן, מנכ"ל WeWork לשעבר. הוא נסק גבוהה עם חברת חללי העבודה להשכרה שייסד ואז נכשל בענק כשהתברר שזו נמצאת בהפסדים קשים, ובכל זאת נוימן הלך הביתה עם שק מטבעות על השכם, או אם לדייק – עם מצנח זהב בסך 1.7 מיליארד דולר. אלא שכעת מסתבר שייתכן שהסכום הסנסציוני הזה אולי אפילו יגדל, אם WeWork תונפק על ידי סופטנבק – הבעלים הנוכחיים שלה.

לפי הוול סטריט ג'ורנל, כחלק מההשתלטות של סופטבנק על חברת הנדל"ן השיתופי המשרדי בעקבות ההנפקה הציבורית הראשונה שנכשלה, נוימן אמור לקבל כמעט מיליארד דולר בעבור מניות WeWork שלו, קרדיט של 500 מיליון דולר להחזרי הלוואות אישיות, ודמי ייעוץ של 185 מיליון דולר. חבילת הפיצויים אדירת השווי ניתנת לנוימן לאחר שנאלץ לעזוב את תפקידו כמנכ"לה, בעקבות הפרשייה שבמסגרתה נחשפו הפסדי החברה בהובלתו בתשקיף שלקראת ה-IPO, שתוכננה לספטמבר האחרון.

זעם ותביעות אבל הסיכוי לגרוף עוד מאות מיליונים – עולה

מצנח זהב. אילוסטרציה: BigStock

מצנח הזהב הזה עורר באוקטובר מחאת אלפי עובדי החברה, שעומדים בפני פיטורים בשלל קיצוצים, והוגשו גם תביעות מטעם עובדים לשעבר בגין חוסר ההוגנות החריף. בנוסף, בנובמבר נודע כי התובעת הכללית של ניו יורק, לטיטיה ג'יימס, פתחה בחקירה נגד WeWork, כך על פי מקורות פנימיים שציטט רויטרס.

אולם על פי דיווח חדש של הפייננשל טיימס, רי-ארגון שעשה התאגיד היפני בחברת הנדל"ן החדשנית בקיץ, לקראת ניסיון ההנפקה של WeWork, סיווג מחדש בשקט את החברה כ-LLC, והשינוי הזה מגן על המניות העתידיות של נוימן מפני מיסים, על חשבון יצירת ערך לבעלי המניות העתידיים, כך בהתבסס על מסמכים שפורסמו על ידי הטיימס.

השינוי הזה הפך את נוימן לזכאי לסוג מניות שנקרא "אינטרסים ברווחים" – מניות חינם אם שווי חברה ציבורית יגיע ליעד שנקבע מראש, המכונה catch-up price. 

בזמן השבר הגדול של WeWork, כמה חודשים לאחר מכן, נוימן הסכים לוותר על חלק מהאינטרסים ברווחיים שלו על מה שמותר לו לשמור, אם סופטבנק תוריד משמעותית את מחיר היעד.

באותה העת, הנפקה של WeWork נראתה בלתי אפשרית, והאינטרסים של נוימן נראו חסרי ערך. אך לאחר הקיצוצים הקשים בעלויות תחת הניהול החדש, בהובלת ארטי מינסון וסבסטיאן גוניהם, ובכירים נוספים שמונו לאחר העזיבה של נוימן, ישנם גורמים מתוך החברה שמאמינים שעכשיו צץ וגדל הסיכוי שה-IPO יקרה.

אם WeWork – שהערכת השווי שלה נחתכה ל-8 מיליארד דולר מ-47 מיליארד דולר בסבב הגיוס באוקטובר, שהובילה סופטבנק – תצליח להנפיק בהערכת שווי של 15 מיליארד דולר, האינטרסים ברווחים של נוימן יעניקו לו "בונוס" של 352 מיליון דולר, כך על פי הדיווח של הטיימס.

אז האם הסיפור של נוימן הוא סיפור הצלחה? לא במובן הקלאסי, למרות שהוא גורף קופה יותר מנאה אל כיסיו. מה שבטוח הוא שיש מי שחושבים שהפרשה והאיש הם מושא לעניין ציבורי, ושהדרמה שהתחוללה סביב נוימן ו-WeWork אף מעניינת ככזו שתגיע אל האקרנים.

בתחילת החודש נודע שחברת ההפקות בלומהאוס עובדת על סרט אשר מבוסס על עלייתה ונפילתה של ענקית שטחי העבודה המשותפים WeWork. על פי הדיווחים, הסרט יתמקד במייסד ובמנכ"ל לשעבר נוימן, ובלומהאוס תשתף פעולה עם סרטי יוניברסל ביצירתו ושיווקו. מי יודע, אולי גם מכך יצליח נוימן לגזור קופון.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים