"מורכבות ה-IT בארגונים – כאוס עם הזדמנות"

לדברי ריאן מק באן, סגן נשיא למכירות דטה סנטר מוגדר תוכנה ב-VMware העולמית, הטרנספורמציה הדיגיטלית יוצרת מורכבות רבה יותר של המחשוב הארגוני, אבל גם פותחת את הדלת לתחומים חדשים – למשל, קוברנטיס

ריאן מק באן, סגן נשיא למכירות דטה סנטר מוגדר תוכנה ב-VMware העולמית. צילום: ניב קנטור

"הטרנספורמציה הדיגיטלית שכל ארגון וארגון נדרש לעבור, מקשה על מצב מערכות המחשוב. כבר כיום המערכות מתאפיינות במורכבות, הטרוגניות ועבודה לא מתוזמרת ביניהן. למצב הקיים נוספות מערכות מהעולם החדש. שילוב כלל המערכות הללו יוצר כאוס מחשובי, אלא שגם טמונה בו הזדמנות עסקית עבור הארגונים", כך אמר ריאן מק באן, סגן נשיא למכירות דטה סנטר מוגדר תוכנה ב-VMware העולמית.

מק באן היה דובר המפתח במליאה המרכזית בכנס VMware vFORUM 2019. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, נערך היום (ב') במרכז האירועים אווניו שבקריית שדה התעופה, בהשתתפות 1,500 נציגי לקוחות הסניף הישראלי של ענקית הווירטואליזציה ושותפיה העסקיים.

"הטרנספורמציה הדיגיטלית", אמר מק באן, "משפיעה על כל מגזר בתעשייה. בעולם התחבורה, יש יכולות לחיזוי פקקים מונחה ניתוח נתוני תעבורה שונים. בעולם הבריאות, יש טיפולים הנערכים באופן מקוון, מבוסס נתונים. בתחום השירותים הפיננסיים, מתקבלות יכולות מאובטחות למכשירים הניידים של הלקוחות". לדבריו, "ב-2019, מספר האפליקציות בעולם עמד על 335 מיליון. עד 2024, הנתון צפוי להכפיל את עצמו ביותר מפי שניים, ולעמוד על 792 מיליון אפליקציות. יישומונים רבים כל כך דורשים תשתיות פתוחות, גמישות והיברידיות. כלל המחשוב משתנה, בשל הוספת טכנולוגיות חדשות, דוגמת חיבור משאבי ה-IT דרך הענן, יכולות דור 5 בסלולר, בינה מלאכותית ומחשוב קצה".

"אנחנו חיים בעולם מורכב עם מגוון פלטפורמות מחשוב ענניות", אמר מק באן. "בשל כך, נוספים אתגרים למנמ"רים: כאשר יש סביבת מחשוב חדשה, האם להריץ אותה ברישוי מסורתי, בענן או במחשוב קצה? ברמה האפליקטיבית, האם לפתח אפליקציות מחדש על הענן או לחדש את אפליקציות הלגאסי? בכל מקרה, נדרש לקבל יכולות היברידיות. על כל אלה נוספות בעיות ניהול, תזמור ואבטחת מידע. האתגר האחרון הוא התפוצצות שירותי הענן והצורך להנגיש אותם למפתחים – עם קוד פתוח, לימוד מכונה, בינה מלאכותית וטיפול בנתונים".

"המטרה: לרתום את מלוא הפוטנציאל של עולם הקוברנטיס"

מק באן אמר כי "המטרה שלנו היא לספק לארגונים טכנולוגיה המנהלת סביבת מחשוב בעולם מרובה עננים. אנחנו עושים זאת עם פיתוח עצמי ורכישות. בשנתיים האחרונות רכשנו את ביטנאמי, שפועלת בעולם אריזת פתרונות אפליקטיביים בסביבות ענן וקוברנטיס. עוד רכשנו את הסטארט-אפ הפטיו מסיאטל, שפועל בעולם הקוברנטיס. הפטיו נוסדה על ידי קרייג מקלוקי וג'ו בדה, צמד מפתחים בקוברנטיס ויוצאי גוגל (שם הפרויקט הזה החל – י"ה). המוצר של החברה מסייע לניהול סביבות ענן מרובות, כך שהלקוחות יכולים להשתמש בעננים של חברות שונות לצד השרתים שלהם עצמם, בלי הצורך לבצע בנייה מסיבית מחדש של תשתיות ה-IT שלהם".

לדבריו, "באחרונה הוכרז על מיזוג בין VMware לפיבוטל. הוא עונה על הצורך שלנו להתפתח עוד בעולם הקוברנטיס. פיבוטל עונה למגמה ההולכת וגדלה של עבודת ארגונים בסביבה מרובת עננים והצורך באפליקציות שפועלות בהם. שילבנו את פלטפורמת הפיתוח, הכלים והשירותים של פיבוטל עם תשתיות VMware והיכולות שלה לספק היצע קוברנטיס מוכלל. כך, נעניק לארגונים את היכולת לבנות, להריץ ולנהל אפליקציות מודרניות".

"ברמת הפיתוח הפנימי", ציין, "התקדמנו בסל המוצרים והשירותים VMware Tanzu, שנועד לשנות את האופן שבו ארגונים בונים, מריצים ומנהלים תוכנה בקוברנטיס. חשפנו תכניות בטה לפרויקט פסיפיק ול-VMware Tanzu Mission Control. כך, ארגונים מקבלים מוקד שליטה אחד, שבאמצעותו הם יכולים לנהל את כל אשכולות הקוברנטיס שלהם, בלא תלות במקום שבו הם רצים. פרויקט פסיפיק מתמקד בהפיכת VMware vSphere לפלטפורמת קוברנטיס טבעית".

מק באן סיים באמרו כי "יש כיום ביקוש לפתרונות ולשירותים שיסייעו לרתום את מלוא הפוטנציאל של הקוברנטיס – לבנות, להריץ ולנהל את האפליקציות שלהם ואת אשכולות הקוברנטיס שלהם בסביבה מרובת עננים. זוהי מטרת העל שלנו לעשור הקרוב, ככה ניתן ערך לעסקים ונסייע למנמ"רים לפעול בסביבות IT מורכבות".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים