שבבי בינה מלאכותית חדשים של אינטל – מביאים יכולות של מחשוב רשת עצבית

אינטל צופה שהמעבדים החדשים יעזרו לה לשמור על המומנטום של הפורטפוליו שהיא מציעה לתחום וכי מוצרי הבינה המלאכותית שלה יכניסו לה כ-3.5 מיליארד דולר כבר ב-2019

אינטל הכריזה על צמד שבבים של מעבדי בינה מלאכותית חדשים, המביאים יכולות חדשות של מחשוב רשת עצבית. השבבים החדשים בסדרת מעבדי Nervana, המבוססים על טכנולוגיה שעליה שמה ידיה בעת שרכשה את החברה הנושאת את אותו שם ב-2016, עוזרים לחברה לקדם את אחד הערוצים שבהם היא צופה להכנסות רבות בשנים הקרובות.

למעשה, כבר ב-2019 צופה אינטל שמוצרי הבינה המלאכותית שלה יכניסו לה כ-3.5 מיליארד דולר, והיא מקווה שהמעבדים החדשים, NNP-T1000 ו-NNP-I1000, יעזרו לה לשמור על המומנטום של הפורטפוליו שהיא מציעה לתחום. מעבר לכך, הכריזה אינטל שבשנה הבאה היא תציג את הדור החדש של Movidius GPU, שהוא שבב עיבוד מהיר במיוחד, המיועד ליוצרי מדיה ולחישובי קצה מהירים במיוחד.

אינטל הודיעה שהיא כבר התחילה במשלוחים של NNP-T1000, שנבנה בעיקר כדי לעזור ליישום של אלגוריתמי הכשרה, ושל NNP-I1000, שמיועד בעיקר לשימוש בתהליכי הסקת מסקנות, במטרה לספק ללקוחות את היכולות לגשת לבינה מלאכותית ברמת המערכת – וזה אומר שהיא מלווה את המעבדים עם מערך תוכנה מלא ועם מרכיבים בקוד פתוח, כשמטרתם לעזור לשלב תבניות עבודה של לימוד מעמיק לפי הצרכים של הארגונים.

אינטל מתגאה במיוחד ב-NNP-I1000, שלדבריה מעניק ללקוחות עוצמה ותמורה לכסף בעת הרצת תהליכי הסקת מסקנות מרובי מודולים בקנה מידה מציאותי ועל ידי שימוש במשתנים גמישים. במיוחד גאה החברה בכך, שהפתרון החדש שהיא מציעה עולה בביצועים שלו על מה שמציעה המתחרה אנבידיה עם ממשק ה-T4 שלה.

"חשפנו בסן פרנסיסקו לעולם כולו את מוצר הבינה המלאכותית עליו עבדנו בשלוש השנים האחרונות והדגמנו לראשונה מערכת עובדת עם 32 כרטיסים של NNP-I בשרת בגודל 1U, המאפשר לבנות מערכות יעילות בצפיפות של פי ארבעה מהמתחרים", אמר אורן גרשון, מנהל קבוצת הפיתוח של בינה מלאכותית באינטל ישראל, שטען לפי 2 עד פי 6 ביצעים לוואט על פני כל המתחרים בתחום.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים