חשבתם שישראל מרכזית רק בסייבר ופינטק? כדאי שתחשבו שוב

תעשיית התלת ממד בישראל מעניינת גופים שונים בעולם, שאחד מהם הוא קרן AM Ventures, שמביאה אתה 100 מיליון דולר להשקעה בחברות שמפתחות טכנולוגיות בתחום - ומתכוונת להתמקד בסטארט-אפים שלנו ● ראיון עם סמסון וולנברגר שביץ, מנכ"ל Partners Partners & Company, נציגת הקרן בארץ

סמסון וולנברגר שביץ, מנכ"ל Partners Partners & Company, נציגת קרן AM Ventures בישראל. צילום: יח"צ

ישראל נחשבת למרכז של היי-טק, סטארט-אפים ו-IT בתחומים רבים ומגוונים: מסייבר ועד פינטק, ועוד ועוד. אלא שלא רבים מודעים לכך שתעשיית ההיי-טק שלנו מתמחה בתחום נוסף – ה-3D, או, ליתר דיוק, ההדפסות התלת ממדיות. אנחנו כה מרכזיים בעולם בתחום זה עד כדי כך שלפי הערכות זהירות, בשנה שעברה היוותה ישראל המקור של כ-40% מכלל מדפסות התלת ממד שיוצרו בעולם.

המעמד של ישראל בתחום זה צפוי להיות מרכזי עוד יותר בשנים הקרובות, משתי סיבות: האחת היא שמספר החברות הישראליות שעוסקות בפיתוח טכנולוגיות אלה הולך ועולה. הסיבה השנייה, שקשורה קשר הדוק בזו הראשונה, היא קרן הון-סיכון חדשה שמוקמת בימים אלה, שתתמחה במימון סטארט-אפים ויוזמות טכנולוגיות בעולם התלת ממד. לא מדובר בקרן ישראלית, אבל אנשיה אומרים שישראל תהיה בי המדינות המרכזיות שבהן היא תשקיע.

סמסון וולנברגר שביץ, מנכ"ל Partners Partners & Company (כך שם החברה, הכפילות אינה שגיאה), נציגת קרן AM Ventures בישראל, אמר לאנשים ומחשבים כי "הדפסות תלת ממדיות הן תחום בעל פוטנציאל צמיחה גבוה מאוד, שכן היכולת להדפיס עצמים שונים מחוללת שינויים דרמטיים במערכי הייצור העתידיים. לכן, ועקב מרכזיותה של ישראל בתחום, הקמת קרן הון-סיכון שתתמחה במימון טכנולוגיות בתחום זה, בין השאר באומת הסטארט-אפ, כיעד השקעות חשוב, היא מהלך טבעי".

"ישראל היא מרכז גלובלי חשוב בתחום ההדפסות התלת ממדיות. חלק גדול ממדפסות ה-3D מיוצר בה, כולל המדפסות של HP, שהיא היצרנית הגדולה בעולם בתחום, וישראל היא גם מרכז חשוב בפיתוח טכנולוגיות למדפסות אלה. אנחנו רוצים לקחת חלק במימון פיתוחן של הטכנולוגיות הללו. הכוונה שלנו להשקיע רבות בישראל באה מאחר שאנחנו מאמינים שהשוק צפוי לגדול במידה ניכרת והמדינה שלכם תמשיך להיות מרכז גלובלי חשוב בתחום".

קרן שנייה – שגדולה פי חמישה מהקרן הראשונה

וולנברגר שביץ אמר ש-"AM Ventures היא חברה בת של חברת המדפסות התלת ממדיות הגרמנית הגדולה EOS, שמחזיקה נתח של 50% מהשוק. EOS חוגגת בימים אלה שלושה עשורים – החברה הוקמה ב-1989, והיא מפתחת ומייצרת מדפסות תלת ממדיות, שמייצרות עצמים של פלסטיק מתכתיים וקרמיים. לפני כשנתיים וחצי היא הקימה קרן הון-סיכון קטנה להשקעה בטכנולוגיות מדפסות תלת ממד, בסך של 20 מיליון דולר. בימים אלה היא מקימה קרן שנייה, בסך של 100 מיליון דולר. כמו הקרן הקודמת, היא תשקיע בסטארט-אפים בכל העולם. עם זאת, הנהלת AM Ventures קיבלה החלטה אסטרטגית שחלק מהקרן החדשה יתמקד בטכנולוגיות שמפותחות בישראל.

האם הראייה שלכם את ישראל כמקור חשוב לטכנולוגיות הדפסה ב-3D אומרת שיהיה לכם כאן משרד פעיל?.
"כן, בהחלט, ואני הנציג של הפעילות הישראלית של הקרן החדשה, כמו של זו הראשונה".

כיצד תפעלו בישראל?
"נפעל כמו כל קרן הון-סיכון אחרת שפועלת בישראל, אלא שנתמקד אך ורק בעולם מדפסות התלת ממד. מאחר שאנחנו קרן חדשה, נקדיש יותר זמן בהשקעות".

מהם הקריטריונים שלכם להשקעה? האם תשקיעו בחברות בשלב הסיד או בכאלה שיש להן מוצר מוכח?
"אנחנו מתכננים להשקיע בכל סוגי החברות שציינת. אני לא יכול לציין לגבי חברות ספציפיות שאנחנו בקשר איתן".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים