מיקרוסופט הכריזה על שני פרויקטי קוד פתוח
OAM, שפותח בשיתוף עליבאבא, הוא תצורה שמאפשרת למפתחים להגדיר את המשאבים שהאפליקציות זקוקות להן בכדי לרוץ מעל מצבורי קוברנטיס, ו-Dapr הוא מודל זמן ריצה נייד מונע תרחישים, שאמור להקל על בניית מיקרו-שירותים
מיקרוסופט הכריזה על שני פרויקטים חדשים המבוססים על קוד פתוח: OAM (מודל אפליקציות פתוח), שהוא תצורה שמאפשרת למפתחים להגדיר את המשאבים שהאפליקציות זקוקות להן בכדי לרוץ מעל מצבורי קוברנטיס, ו-Dapr – מודל זמן ריצה נייד מונע תרחישים, שאמור להקל על בניית מיקרו-שירותים.
OAM, שהענקית מרדמונד פיתחה אותו יחד עם שירותי הענן של עליבאבא, אמור לפתור בעיה שמפתחים רבים נתקלים בה במשך העבודה היום יומית שלהם: העובדה שבמערכת הכוללת של הקוברנטיס אין תפיסה של אפליקציות שמחברות את הפריסה ואת השירותים לכדי יחידה אחת, כך שהם יכולים להבין ולראות את כל החלקים ביחד.
מה שעושה ה-OAM הוא יצירת קובץ בשפת YAML, שמאפשר לבצע ממנו את הפריסה, ומספק למפתחים הארגוניים את היכולת להמשיך להתרכז בפיתוח של אפליקציות, ולא לאבד את המיקוד לטובת רמת התשתית, בה פועלת מערכת הקוברנטיס.
מיקרוסופט ועליבאבא ייסדו את שיתוף הפעולה ביניהן מאחר ששתיהן נתקלו בבעיות קדומות בפיתוח הפרויקטים שלהן. עם הזמן, הכוונה של שתי החברות היא להביא את הגדרות התצורה של OAM לשימוש קוד פתוח כללי. בנוסף, עליבאבא אמורה להציג שירות מנוהל שמבוסס על התקן החדש.
פרויקט Dapr אמור להפוך את עולם המיקרו-שירותים ואת הפיתוח של האפליקציות הטבעיות בענן לנגישים יותר ברמה הארגונית, ולעזור למפתחים לבנות מיקרו-שירותים גמישים, מבוזרים וחדישים, שאינם מוגדרי מצב, להצגה בענן ובמחשוב קצה. המטרה היא לאפשר למפתחים לבנות תקשורת בין מיקרו-שירותים ולגרום להם לרוץ בהתאם לאירועים מוגדרים. מטרה נוספת היא להגדיר כיצד שירות רץ ביחד עם שירות אחר ואיך כל אחד מהם שומר מידע ומאחזר אותו, ואף מעביר אותו לשירות אחר, לפי הצורך. בנוסף, השימוש ב-Dapr ימנע את הצורך בבניית SDK, מכיוון שהוא יכול להעביר את השירותים שלו באמצעות HTTP מקומי או gPRC בנקודת הקצה, כך שקוד היישום נשמר בנפרד מקוד ה-Dapr.
תגובות
(0)