חקירת ההגבלים העסקיים: אורקל טוענת שהתבקשה לדווח על גוגל

לפי ידיעה בלעדית של רויטרס, אורקל, אשר לה יריבות מרה עם אלפבית וגוגל, קיבלה בקשות למידע מחוקרי הקונגרס והמדינה הבוחנים טענות שהענקית ממאונטיין וויו מפרה את חוק ההגבלים העסקיים

נדרשת גישה אובייקטיבית. תביעות הגבלים עסקיים. צילום אילוסטרציה: BigStock

אורקל וגוגל הן מן הסתם מתחרות עסקיות, אבל בעברן נושאות שתי הענקיות גם שלל תקריות שהביאו אותן אפילו לקרבות מרים בבית המשפט. אפשר שעל הבסיס הזה, ומתוך ידיעת המצב הטעון בין השתיים, פנו באחרונה חוקרים לאורקל וביקשו ממנה מידע אודות אלפבית וחברת הבת שלה, גוגל, לצורך חקירת ההגבלים העסקיים בעניינה, כך על פי דיווח בלעדי של רויטרס מאמש (ד').

כזכור, ביולי – אחרי ביקורת חריפה מצד נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בגין סתימת פיות, ומנגד קריאות של דמויות משמאל, כמו הסנאטורית אליזבת וורן, "לשבור את ענקיות ההיי-טק" – פתח משרד המשפטים האמריקני רשמית בבדיקת עומק בכדי לקבוע האם חברות כמו פייסבוק, אמזון, גוגל ואחרות פועלות בריכוזיות יתר וכמונופולים. חקירה זו הצטרפה לחקירת ההגבלים העסקיים הספציפית לגוגל, עליה בישר ביוני המשרד.

בנוסף, מחוקקים מהקונגרס האמריקני שלחו החודש מכתבים לארבע מחברות הטכנולוגיה הגדולות גוגל, אמזון, פייסבוק ואפל, בדרישה שימסרו לידם מסמכים פנימיים, מיילים ומידע רגיש, וזאת כחלק מחקירה מתמשכת בנושא ההגבלים העסקיים כנגד ענקיות הטכנולוגיה האמריקניות שעליה מנצחת ועדת המשנה למשפט הדו-מפלגתית של הבית.

אבל זה לא הכל. החודש נודע כי חקירה נוספת נגד גוגל הושקה גם על ידי תובעים כלליים של יותר ממחצית מהמדינות המרכיבות את ארצות הברית. על ההחלטה לפתוח בחקירה הוכרז ב-9 בספטמבר, והתובע הכללי של טקסס, קן פקסטון, הודיע כי מדינתו היא שתוביל את החקירה הגורפת, שתכלול 48 ממדינות ארצות הברית, את מחוז קולומביה ואת פורטו ריקו.

דרושות: נפגעות מהעבר שישמחו "להלשין"

לפי טענת רויטרס, אורקל, הבקיאה בעסקי הפרסום של גוגל, קיבלה באחרונה בקשות מידע ממשרד התובע הכללי של טקסס וכן מוועדת שופטי בית הנבחרים. על הדברים דיווח קן גלוק, המנהל הראשי של אורקל בוושינגטון, שטען גם כי אורקל נפגשה גם עם משרד המשפטים לצורך הבירורים הללו מולה.

בנוסף על פי רויטרס, ועדת המשפט של הקונגרס "מקוששת" אף היא מידע מעשרות חברות, שסביר להניח שנפגעו מענקיות היי-טק, כך על פי גורם המקורב לנושא. הוועדה תחליט אם להוציא זימונים בהתבסס על היענות החברות מרצונן לתחקור. לפי המקור, חברות מסוימות סבורות כי סיכוייהן לספוג נקמה מטעם ענקיות ההיי-טק, אם הרשויות והגורמים הרשמיים ייאלצו אותם לשתף מידע במהלך החקירה, מצטמצמים. משמע, הן יאתרו ללחץ לשתף פעולה עם החקירה ולא ינדבו בעצמן את האינפורמציה, על תקן "הלשנה".

גוגל סירבה להגיב בנושא.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים