"מודל הקונטיינרים כשירות מציב את הבנקים בחזית החדשנות"

"פרויקטים בתחום מאפשרים לבנקים להיות גמישים בהצעת שירותים מתקדמים ללקוחות ולעבוד בשיתוף פעולה עם חברות הפינטק", כך אמר אלון קור, מנהל הטכנולוגיות הראשי של בנק לאומי ● קור סיפר על פרויקט בתחום שהבנק ערך בשיתוף יבמ

אלון קור, מנהל הטכנולוגיות הראשי של בנק לאומי. צילום: דוברות בנק לאומי

"החדשנות הפיננסית נחוצה לבנקים כמו אוויר לנשימה והם צריכים לעמוד בחזית הטכנולוגיה. מודל שמסייע לבנקים לממש את החדשנות הפיננסית, כמו גם להציע שירותים מתקדמים ללקוחות, הוא הקונטיינרים כשירות – CaaS (ר"ת Container as a Service). הוא מאפשר להם לעשות זאת בשיתוף פעולה עם חברות הפינטק, באמצעות ממשק מהיר ופשוט איתן", כך אמר אלון קור, מנהל הטכנולוגיות הראשי של בנק לאומי.

הבנק ביצע באחרונה פרויקט קוד פתוח במודל CaaS, בשיתוף יבמ. קור העיד בראיון לאנשים ומחשבים על תוצאות הפרויקט: "אנחנו עובדים כיום בדיוק כמו הסטארט-אפים ומתחברים לחברות פינטק", אמר. "בעידן שבו הבנקאות משתנה בצורה אינטנסיבית ומהירה, אנחנו מבצעים תהליכי פיתוח אדפטיביים ומהירים".

"בנק לאומי נמצא בעיצומו של תהליך מודרניזציה ובניית המערכות הדיגיטליות לדור הבא של עולם הבנקאות", סיפר קור. "כחלק מהתהליך, הבנק בחר לעבוד עם יבמ ישראל כדי להקים סביבת ריצה מבוססת קוברנטיס בגישת סטנדרטים פתוחים, שמטרתה להנגיש את עולם פיתוח המערכות החדש, לשפר ולקצר זמני פיתוח ולאפשר לבנק מעגלי חדשנות מהירים".

כיום מפעיל לאומי מערכות ליבה בנקאיות גדולות ומאובטחות, לצד אפליקציות מובייל ואתר ווב – של הבנק הוותיק ושל הבנק הדיגיטלי הצעיר שלו, פפר. הפרויקט הנוכחי יצא לדרך בסוף השנה שעברה והועלה באחרונה לייצור מלא.

"אבן דרך לעולם ה-Cloud Native"

לדברי קור, "הקונטיינרים נותנים לנו מענה בכמה זירות. אחת מהן היא זירת הפיתוח. ברגע שהתחלנו לעבוד עם קונטיינרים, הפעילות של המפתח נעשתה פשוטה יותר. במקום לדאוג גם להגדרות סביבה ולמשתני סביבה וגם להגדרות תשתית, כחלק מכתיבת הקוד שלו, השכבות הללו יורדות מאחריותו והוא מתעסק רק בכתיבת קוד".

"גם בעולמות ה-DevOps אנחנו מרוויחים משמעותית מהמעבר לקונטיינרים, כי הקוד יכול לעבור בין סביבות שונות – בענן הפנימי או החיצוני – בצורה טובה ויעילה", אמר.

קור ציין כי "הזירה השלישית היא יכולות התפעול וניהול התשתית: עולמות הקונטיינרים מאפשרים לנו לבצע פעילויות שפעם חייבו הגדרות מורכבות בגידול או בקיטון הסביבה לפי עומס, ואת היכולת להעביר עבודה ועומסים מענן פנימי לחיצוני".

"בסופו של דבר", הוסיף, "כל רבדי הפיתוח, הניוד, ההעברה של הקוד, והתפעול והמענה לעומסים מרוויחים מהמעבר לעולם הקונטיינרים. גם האינטראקציה עם חברות הפינטק הופכת ליותר פשוטה ומהירה, כי רובם כבר מפתחים בצורת קונטיינרים".

כמו כן, אמר, "ללאומי יש רבדים רבים של תשתיות – החל במיינפריים וכלה בתשתיות ענן פנימי וחיצוני. הפתרון של קונטיינרים כשירות, שמהווה סביבה נוספת המקושרת לעננים אלה ומאפשר ניידות של האפליקציה והתשתית כאחד, הוא אבן חשובה בדרך לעולם ה-Cloud Native".

עוד ציין קור כי "עולם הקונטיינרים משתלב בלאומי עם תפיסת מימוש המיקרו-שירותים והתאמת השירותים הבנקאיים ל-API's מהירים, במתווה הבנקאות הפתוחה".

"התחרות גוברת ומאתגרת – ולאומי לא עומד בצד"

לדבריו, הפעילות של לאומי בתחום הקונטיינרים היא לא דבר חדש – למעשה, היא החלה מזמן. מה שהפרויקט הנוכחי השיג הוא בניית תשתית מודרנית של קוברנטיס עם שכבות אבטחה והגנה מול רבדי התשתית האחרים בבנק, שמאפשרת את הניהול, הניידות, הריפוי העצמי ומהלכי DevOps פשוטים ומהירים. על התשתית הזו מיישמים את הפיתוחים החדשים של הבנק, דוגמת פפר. "המפתחים שלנו יושבים על תשתית CaaS ומתעסקים בעשרות, אם לא מאות, שינויים בחודש. התשתית החדשה מאפשרת תהליכי פיתוח מהירים ואת קצב השינויים הדינמי", אמר. "זאת ועוד, אנחנו מרוויחים גם מהחדשנות של יבמ בעולם התשתיות. יבמ מעבירה בעצמה את מרכיבי התשתית הקניינית שלה לקונטיינרים, וזה מאפשר לנו חדשנות מהירה יותר גם בעולמות התשתית הקלאסית, לצד החדשנות בעולמות הדיגיטל החדשים".

לסיכום, אמר קור כי "אנחנו נמצאים בעידן שבו יש לבנקים תחרות גוברת ומאתגרת. בנק לאומי לא עומד מהצד אלא מתאימים את עצמו לסביבה התחרותית – גם בחבירה לחברות פינטק וגם באימוץ סביבות פיתוח מתקדמות".

תגובות

(2)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. סיסו

    רק לא כתבתם שהכל על תשתית onprem מיושנת, זה לא שהלכתם על cloud native אמיתי כמו AKS ב Azire, אין פה באמת חדשנות ותעוזה של הבנק לצאת מהחומות

אירועים קרובים