בא לבקר במאורת הנמר: צחי וייספלד, אינטל

01/08/2019 14:28
צחי וייספלד, מנכ"ל תוכנית Ignite, אקסלרטור הסטארטאפים החדש של אינטל. צילום: פלי הנמר

אל מאורת הנמר הגיע לביקור צחי וייספלד, מנכ"ל איגנייט – האקסלרטור החדש שהשיקה אינטל. צחי וייספלד מצטרף לאינטל אחרי 8 שנים במיקרוסופט, במהלכן ניהל את תכנית הסטארט-אפים הגלובלית של החברה, שמתנהלת בלמעלה מ-110 מדינות, ולאחר שעזר ל-800 סטארט-אפים לגייס מעל ל-4 מיליארד דולר, ול-66 מהם להגיע לשלב האקזיט המיוחל. 

לאחר שהפך את התכנית של מיקרוסופט לתכנית האקסלרטורים השנייה הטובה בעולם, החליט צחי לפרוש, ולאחרונה חבר לאינטל, התאגיד העולמי. זאת לאחר שהחברה הבינה כי היא חייבת לעמוד בחזית שוק היזמות והסטארט-אפים, ובחרה בישראל, אומת הסטארט-אפ, בתור הזירה המתאימה ביותר להקמת האקסלרטור החדש שלה.

תכנית הסטארט-אפים הראשונה מסוגה באינטל

את התכנית השיקה אינטל בחודש יוני האחרון, במסגרת ביקורו של מנכ"ל אינטל העולמית, בוב סוואן בארץ. במהלך ביקורו בישראל, הכריז סוואן על הקמת Ignite – תכנית הסטארט-אפים הראשונה מסוגה באינטל לחברות סטארט-אפ בשלבי ה-early stage seed /pre-seed. התכנית תשים דגש על חברות העוסקות בתחומי הבינה המלאכותית, מערכות אוטונומיות ועוד טכנולוגיות ממוקדות נתונים. במהלך ההכרזה, הדגיש סוואן את המחויבות של אינטל לתכנית, ואמר כי "השקענו בישראל 40 מיליארד דולר לאורך השנים – במחקר ופיתוח, במפעלי ייצור, במובילאיי ובאינטל קפיטל ונמשיך להשקיע".

במהלך הביקור במאורה, צחי חיזק את המילים של סוואן ואמר שהסטארט-אפים ייהנו מכל מה שאינטל יכולה לספק, החל מגישה לאחת מקבוצות ה-AI הגדולות בישראל, המשך באנשי מפתח בתעשייה הגלובלית וכן מתמיכה טכנולוגית, שכן אינטל מספקת היום את התשתית לכל ה-data centric computing.

ברשותו של צחי משאבים וצוות מתוך אינטל, המספקים תשתית, יכולות טכנולוגיות ומומחיות עסקית. לקראת התחלת התכנית, הצפויה להתחיל לרוץ כבר באוקטובר הקרוב, יצטרפו לצחי יועצים ומנטורים מהתעשייה המקומית והגלובלית, שידריכו את החברות בכל התחומים הנדרשים להצלחתו של הסטארט-אפ. בין הנושאים הרבים, התכנית צפויה לתת דגש לנושאי go to market ומכירות.

במהלך ביקורו במאורת הנמר ציין צחי כי המון סטארט-אפיסטים מנסים למכור מהר ובגדול מבלי לבנות את עמודי התווך של הסטארט-אפ – נושא המעמיק את המשבר של היזמים של היום.

הצלחת אינטל

לשאלתי מהי הצלחה ומה זה נותן לאינטל, ענה צחי כי "ההצלחה שלנו היא הצלחת החברות – וזאת לא קלישאה. הרי בסופו של דבר האקסלרטור צפוי לפתוח את אינטל למגמות העולמיות, להכניס מעגלי חדשנות לחברה ולקרב את אינטל לעתיד עולם התעשייה. אינטל אחראית לרוב התשתיות של התעשייה העולמית בתחומים שונים, ומטרתה להיות עשרים צעדים קדימה כדי שהחברה תוכל לתכנן ולייצר את אותן התשתיות שהתעשייה תצטרך בעתיד".

מודל האקסלרטור מבוסס על המודל הקלאסי של אקסלרטורים, רק מעודכן לגרסת 2020. המודל כולל מתודולוגיה לזיהוי התאמת מוצר-שוק, לפיתוח עסקי, Lean startups, המכוון לקצר את מעגלי פיתוח המוצר ולזהות במהירות אם מודל עסקי מוצע הוא בר קיימא. זאת ועוד, המודל יעזור לסטארט-אפים לפתח שיטה נכונה של פריצת שוק. אם תרצו, אפשר לכנות אותו ה"הרווארד של הסטארט-אפים".

לביקור של צחי הצטרפה הקוסמת, דליה אסיא-פלד, וכמובן שהיא הגיעה עם השאלה הרלוונטית ביותר: אז איך בעצם הסטארט-אפים מגיעים לתכנית ומה איגנייט מחפשת? צחי הסביר כי התכנית של איגנייט תימשך 4 חודשים (כ-16 שבועות) ותתקיים ב-WeWork ToHa בתל אביב. בכל מחזור ישתתפו 10 חברות, כאשר ההשתתפות בתכנית אינה כרוכה בתשלום או באקוויטי.

ניתן להירשם לתכנית עד אמצע ספטמבר, באמצעות הלינק למטה.

באשר לשאלה מה Ignite מחפשת ביזמים, ציין צחי כי "אנו מחפשים חברות טכנולוגיות שפונות לשוק גדול, צוות טוב ומאוזן היטב ומנכ"ל שיהיה בר אימון ומימון. Ignite תסייע לחברות לבחור את הכסף הנכון, איך לגייס, איך לייצר בורד, איך לא להוריד הילוך, ועוד".

לפרטים נוספים והרשמה 

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. korman avner

    ברצוני להרצות לפני קבוצת החברות שאתה מנהל מטעם אינטל על שני נושאים חשובים עבורם: 1. תוכנית לעשיית פטנטים וסימני מסחר. 2. תוכנית לבניית תוכנית עסקית ותצוגות POWER POINT. אשמח באם תתאם לי מועד להופעה לפני הקבוצה. בברכה אבנר קורמן [email protected]

אירועים קרובים