נשים ומחשבים: יעל רימון, ג'ולט
מדור מיוחד על נשים בתפקידים שונים בתעשייה: מיהן? מה הביא אותן לעולם הטכנולוגיה? והאם הן חושבות שיש בענף אפליה? ● הפעם: יעל רימון, ראש סגל בחברת ג'ולט
שם: יעל רימון.
תפקיד: ראש סגל, או באנגלית Chief of Staff – תמיד הכל נשמע באנגלית טוב יותר – בחברת ג'ולט.
אני מנהלת את כל האסטרטגיה של האנשים בארגון, במילים אחרות, אחראית על משאבי אנוש וגיוסים. כמו כן אני אחראית להוצאה לפועל של החלטות ההנהלה, ופועלת כיד ימינו של מנכ"ל החברה בפרויקטים שונים.
במסגרת תפקידי כחברת הנהלה, אמונה על ייצוג האנשים בכל תהליך קבלת החלטות בחברה.
ותק בתפקיד: לג'ולט הצטרפתי כשהסטארט-אפ היה בתחילת דרכו, לפני כשנתיים ותשעה חודשים. את תפקידי הנוכחי אני ממלאת 10 חודשים.
תפקידים קודמים: בתפקידי הקודם בג'ולט הייתי אחראית על התרחבות גלובלית ובמשך עשרה חודשים הייתי על הקו ישראל-לונדון והקמתי את הפעילות שלנו באנגליה. לפני כן הייתי אחראית על הפיתוח של העובדים ועל כל הגיוסים.
לפני שהתחלתי לעבוד בג'ולט עבדתי בסטארט-אפ. התחלתי שם כמנהלת משרד ומשאבי אנוש. כשהצטרפתי לסטארט-אפ הייתי העובדת מספר 13 של החברה, וצמחנו ל-80 בשנה וחצי. במהלך אותה תקופה התקדמתי להיות מנהלת משאבי אנוש ובניתי תחתיי צוות.
השכלה / שירות צבאי: מאז שאני זוכרת את עצמי תנועת הצופים היו תחום מרכזי בחיי, וההשכלה שרכשתי בצופים משמעותית לא פחות מכל חינוך פורמאלי שלקחתי בו חלק. כיאה למורעלת צופים, בצבא הלכתי לתחום ההדרכה ושירתתי כמדריכת תותחנים והדרכתי צוערים וקצינים על בקרת אש. יצאתי לקצונה ושובצתי כקצינת הדרכה בבא"ח הנדסה והתפקיד האחרון שלי בצבא היה להיות מפקדת בקורס קצינות הדרכה.
כשסיימתי את השירות הצבאי למדתי פסיכולוגיה תואר ראשון, ועד היום התואר הזה מלווה אותי בחיים המקצועיים שלי, דרך התנהלות שלי עם אנשים, היכולת לאבחן אנשים וסיטואציות, היכולת לחקור ולהיות אובייקטיבית.
משפחה: נשואה לאביעד, הכרנו במקום עבודה הקודם, הוא היה מפתח. היינו ידידים ומחברות צמחה אהבה. היום אנחנו מגדלים כלב קוקר ספניאל הורס בשם גידי, הוא שובב אמיתי ולפעמים אני מביאה אותו למשרד.
מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה? ידעתי תמיד שאני אוהבת לעבוד עם אנשים, אבל לא רציתי אחרי התואר לעבוד בתחום הטיפול, בהיי-טק הייתה אפשרות לעבוד עם אנשים, אבל עדיין להיות בסביבה מאוד חיוביות, הישגית, מהירה, ומלאת אקשן, שזה בדיוק איפה שאני פורחת. כשהציעו לי להיות מנהלת משרד ומנהלת גיוס ומשאבי אנוש בעבודה הראשונה אחרי התואר, בסטארט-אפ של 13 איש, ראיתי הזדמנות להשפיע על החיים של אנשים, לבנות מקום עבודה חיובי, ולעזור לבנות את התרבות של החברה ולהשפיע על סוג האנשים שיצטרפו אליה. אני מאוד אוהבת את החלק של הגיוס בתפקיד שלי, לפגוש אנשים חדשים כל יום, לעזור לאנשים למצוא את הבית החדש שלהם, לראות את ה-DNA של הארגון בכל אדם שאני מגייסת. היום אני עוסקת הרבה בפרויקטים, וזה מדהים לראות איך בסטארט-אפ אפשר לעשות דברים שנראים בלתי אפשריים, בלי משאבים, אבל עם אנשים מאוד מוכשרים, ולהגיע רחוק.
האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשייה? אני חושבת שאפלייה עדיין קיימת, נשים צריכות לעבוד קשה יותר, להוכיח את עצמן יותר. מהניסיון האישי שלי, אני רואה שבכל הקשור למשא ומתן נשים מבקשות פחות בשכר והרבה יותר גמישות במשא ומתן לעומת גברים, דבר שבהמשך יוצר פערים בשכר.
האם נתקלת אישית באפליה נגדך בתעשייה על רקע היותך אישה? אף פעם לא חוויתי משהו מובהק, אבל כן הרגשתי שכדי שיקחו אותי ברצינות אני צריכה להתאמץ יותר מאשר קולגות שהינם גברים, ולעיתים עלי להיות "קשוחה" יותר, ולהציב גבולות יותר ממה שאני הייתי עושה באופן טבעי. לדוגמה, במקום העבודה הקודם שלי הצטרף עובד חדש ובכיר לצוות הנהלה, ואחרי מעט ימים הוא התחיל לקרוא לי 'מותק', ביטוי שהרגיש לי שהעיד על קרבה שלא הייתה קיימת בינינו, וגם באיזשהו מקום הרגיש לי שזה מגמד אותי, שאני מתוקה ולא אשת מקצוע. בשיחה אישית ביקשתי שלא יקרא לי ככה, הוא שמח על הפידבק, הוא לא תיאר לעצמו שככה זה יכול לגרום לי להרגיש, וגם להצטייר כלפי חוץ. בעיני, התנהגויות כאלו לא נעשות ממקום מכוון, האנשים שעושים אותן לא שמים לב, לא חושבים על התוצאה, אבל הדברים הקטנים האלו מחלחלים ועלולים לייצר מקום עבודה לא שוויוני.
בג'ולט אנחנו מאוד מקפידים על שמירה על אחוז שווה בין גברים לנשים בצוות, ובכללי – המייסדים של החברה מאוד מאמינים בניהול אמפתי ומעצים, סגנון שבעיני מאוד מאפיין מנהיגות נשית. בג'ולט אני באופן אישי, בתור מי שבונה את נהלי הגיוס שלנו ואת תרבות החברה, תמיד חושבת איך לשמור על ההוגנות. אם זה כאשר אנחנו מנהלים משא ומתן על שכר, ושלא יצא מצב שגבר באותו תפקיד ירוויח יותר מאישה בצוות שלו, ועד לכך שצוות מנהלי הביניים יורכב מנשים וגברים באופן שווה.
תגובות
(0)