שר התקשורת אישר להוט הקלות בפריסת התשתיות

ההקלות מאפשרות להוט לספק את שירותיה באמצעות טכנולוגיות חלופיות ביישובים שבהם אין לה תשתיות כבלים פיזיות ● יהודה ושומרון אינם כלולים בהחלטה, ובימים בימים הקרובים השר יקיים דיון בנושא זה, והמשרד יוודא שההחלטה שקיבל השר היום תתקיים גם ביהודה ושומרון

שר התקשורת, דודי אמסלם, ומנכ"ל המשרד, נתי כהן. צילום: דוברות משרד התקשורת

בעקבות המלצתה של הוועדה המייעצת לפריסה אוניברסלית, אישר שר התקשורת, דוד אמסלם, את ההמלצות, הכוללות הקלות מפליגות לחברה, שמאפשרות לה לספק את שירותיה ב-220 יישובים שבהם לא פרוסה תשתית של החברה באמצעות טכנולוגיות חלופיות. החלטה זו של המשרד אינה חלה על יישובים שבהם קיימת תשתית כבלים של הוט טלקום (כ-92% ממשקי הבית בישראל, ולא כולל את יהודה ושומרון). עוד נמסר ממשרד התקשורת, כי "המנדט של הוועדה לעניין חובת הפריסה האוניברסלית לא הכיל את נושא חובת הכיסוי ביהודה ושומרון. כידוע, רישיונות ביהודה ושומרון ניתנים לחברות על ידי המנהל האזרחי. בימים הקרובים השר יקיים דיון בנושא זה, והמשרד יוודא שההחלטה שקיבל השר היום תתקיים גם ביהודה ושומרון. בנוסף, יש לציין כי חברת הוט פורשת תשתיות סלולר מתקדמות ביהודה ושומרון כחלק משותפות ברשת PHI".

החובה של הוט לפריסה אוניברסלית של תשתיות קוויות חלה עליה מאז 2003, אך היא לא עמדה בה בטענה כי אינה יכולה לעמוד בעלות הגבוהה וכי אין ביקוש לשירותיה באותם יישובים שבהם אין לה תשתיות פיזיות.

בשנת 2011 מינה שר התקשורת דאז, משה כחלון, ועדה מייעצת לעניין החובה שלא קוימה, וזו המליצה בשנת 2014 לדחות את בקשתה של הוט, אבל שרי התקשורת החליטו במהלך השנים לדחות את יישום החובה. בחודש יוני 2018 דחה משרד התקשרות בפעם החמישית את ההחלטה בדבר חובת הפריסה האוניברסלית, ואפשר להוט להיערך לפריסה חלופית באמצעות טכנולוגיות חדשות, בין היתר באמצעות האינטרנט ולא רק בכבלים.

בחודש מאי השנה הציגה הוט בפני המשרד תוצאות מוצלחות לניסוי טכנולוגי, שלדבריה הוכיחו כי תוכל לספק את שירותיה באמצעות הרשת הסלולרית.

כעת, כאמור, אישר השר את המתווה, ו-"הוט תספק את שירותיה על בסיס טכנולוגיות חלופיות ביישובים שבהם היא לא פרוסה, בהתחשב בשינויים הטכנולוגיים והתחרותיים ושינויי האסדרה שחלו בשנים האחרונות ומפורטים במסמך ההחלטה".

בהחלטת משרד התקשורת נכללים גם תנאים נוספים: הוט תחויב לגבות מחיר מופחת ביישובים האמורים; הוט תחויב לשדרג את הרשת ל-100 מגה שנה לאחר שתזכה בתדרים במסגרת מכרז דור 5; השירות ישווק בקצבי ההורדה של עד 30 מגה לאלתר; הוט תדאג לשדרוג הרשת ולהתאמתה לתנאי ההחלטה; קצב הגלישה באינטרנט יאפשר בו זמנית צפייה בשידורי טלוויזיה בלפחות שני מכשירים במקביל ובאיכות HD; שירות תשתית האינטרנט יסופק באמצעות נתבים סלולריים מתקדמים; זמני התקנת השירות יהיו זהים לשאר האזורים בארץ.

המשרד אף ציין, כי מינהל פיקוח ואכיפה יבצע תהליכי פיקוח לבחינת העמידה בהוראות ההחלטה.

השר אמסלם ציין, כי ״חובת הוט טלקום היא להעניק לכלל הציבור שירות אחיד, ללא אפליה, לכל נקודה ברחבי הארץ. מטרת המהלך היא לאפשר לכל אזרח במדינה לקבל את מכלול השירותים שמוצע על ידי החברה בכל עיר, יישוב, כפר וקיבוץ, גם המרוחקים ביותר".

 

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים