פרנק פירס – ממייסדי חברת המשחקים בליזארד – עוזב
החברה, שהביאה לעולם בין השאר את סדרות המשחקים הידועות דיאבלו, וורקראפט, סטארקראפט ואוברווטץ', חווה באחרונה שינויים פרסונליים בהנהלה, כשלפני כן עזב אותה מייסד אחר ● פירס - שעוזב אחרי 28 שנים בבליזארד - טוען שהמהלך אישי וקשור לרצונו לעסוק בדברים אחרים, לראות עולם ואפילו ללמוד לנגן
פרנק פירס, אחד משלושת מייסדי מפתחת המשחקים בליזארד, עוזב את החברה. ההודעה על עזיבתו באה פחות משנה לאחר שהנשיא, מייקל מורהיים, עוד מייסד שותף של בליזארד, עזב גם הוא את החברה, מה שהותיר את ג'יי אלן בראק, המפיק בפועל של "העולם של וורקראפט", לתפוס את תפקיד נשיא בליזארד.
את חברת המשחקים ייסדו השותפים פירס, מורהיים ואלן אדהם בפברואר 1991 תחת השם סיליקון & סינפסה. כל אחד מהם השקיע בחברה הצעירה 10,000 דולר, בהמשך שונה שמה ל-Blizzard Entertainment. בתור אחד ממקימיה, פירס היה שותף להצלחתה של בליזארד, שהחלה אחרי שהחברה הוציאה בשנת 1994 את וורקראפט – משחק אסטרטגיה שבו נלחמים אלו באלו אורקים ובני אדם, שהיה להצלחה עולמית. בתחילת דרכו עבד פירס כמתכנת הכותרים המפורסמים של החברה.
כיום, אחרי מספר מיזוגים ושינויים ומאז 2008, בליזארד היא חלק מענקית המשחקים אקטיביז'ן בליזארד ומאחוריה משחקים פופולריים נוספים כמו דיאבלו, סטארקראפט ואוברווטץ'. אבל מייסדיה עברו טלטלות – אדהם פרש בשנת 2004, חזר לחברה ב-2016 וכעת משמש כסמנכ"ל בכיר בה; מורהיים, כאמור, עזב באוקטובר 2018, וכעת הגיע תורו של פירס לחפש את עצמו במחוזות אחרים.
מה מרמזת הקריאה לעובדים לשמור על ערכי החברה?
"הגיע הזמן שאצא מבליזארד ואמסור את הלפיד לדור הבא של המנהיגים", כתב פירס בפוסט הפרידה שלו שהתפרסם בבלוג החברה. "אני יודע שהעתיד של בליזארד יהיה מדהים בהדרכתם", הוסיף. "יש הרבה יוזמות מרגשות בעבודות, ואני לא יכול לחכות לראות את התוצאות הסופיות".
לפי ווריאטי, בהודעת בלוג נלווית פירגן לו בראק שכתב כי פירס אמנם שמר על פרופיל ציבורי נמוך, אך היווה חלק ענק מבליזארד במשך כמעט שלושה עשורים. "כמו רבים מאיתנו, פרנק הוא מופנם", כתב בראק, "לכן רבים מכם לא ראו הרבה ממנו בפומבי, וגם לא ראו את ההשפעה העמוקה שהיתה לו על בליזארד, ועל התרבות בפרט. אבל פרנק היה כאן מההתחלה, בנה ובהרחיב את היסודות, והנחיל את הערכים שמאחורי כל מה שיש לבליזארד".
בדברים שכתב קרא פירס לעובדים להמשיך לחיות על פי ערכי החברה – "לשמור על כבוד ואדיבות". אפשר שהניסוח מעיד על כך שאינו מרוצה מהכיוון הנוכחי שאליו פונה ההנהלה. בתחילת 2019, למשל, פוטרו 800 עובדים בשל מה שתואר כשינוי מבני משמעותי. באותו זמן גם עזב מורהיים.
בפוסט פירס נשמע, עם זאת, כאילו שסיבות עזיבתו אישיות בלבד. הוא כתב שבכוונתו להרהר על מה יבוא בהמשך דרכו, הודיע כי לעת עתה הוא מתכנן "לבלות יותר זמן בפעילות בחוץ", וכי הוא כבר יודע שבכוונתו ללמוד לנגן.
תגובות
(0)