נשים ומחשבים: ד"ר ליאת בן דוד, מכון דוידסון
לרגל יום האישה הבינלאומי אנחנו, באנשים ומחשבים, מציגים לכם לאורך החודש הנוכחי נשים בתפקידים שונים בתעשייה: מיהן? מה הביא אותן לעולם הטכנולוגיה? והאם הן חושבות שיש בענף אפליה? ● הפעם: ד"ר ליאת בן דוד, מנכ"לית מכון דוידסון
שם: ד"ר ליאת בן דוד.
תפקיד: מנכ"לית מכון דוידסון – הזרוע החינוכית של מכון ויצמן למדע.
ותק בתפקיד: שנתיים ורבע.
תפקידים קודמים: מנכ"לית קרן וולף; מנהלת מרכז ידע ולמידה ארצי "מיד"א – אשלים" בג'וינט ישראל; שליחה קהילתית ומייסדת מרכז חינוך ישראל בפאלם ביץ', פלורידה; מנהלת התכנית הארצית לחינוך מדעי-טכנולוגי לחט"ב, אונ' ת"א.
השכלה: תואר שני בנוירוביולוגיה, תואר שלישי בביולוגיה מולקולרית – שניהם ממכון ויצמן למדע.
משפחה: נשואה + 3 + הריבית: 5 נכדים.
מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה? מגיל צעיר, השילוב היצירתי בין מדע, טכנולוגיה ותרבות עורר בי סקרנות, פליאה ושמחה גדולה. זה שילוב שנמצא סביבנו כל הזמן. המדע והטכנולוגיה הם חלק בלתי נפרד מכל תחומי חיינו – בריאות, אמנויות, כלכלה, פוליטיקה, תקשורת, חינוך – הכל תלוי ומתפתח מתוך יחסי הגומלין בין מדע, טכנולוגיה וחברה. חייבים להבין את יחסי הגומלין האלה כדי לקבל החלטות מושכלות ואחראיות, המקדמות חברה צודקת, שוויונית, סובלנית ובת קיימא. בעיני, החינוך המדעי-טכנולוגי הוא לא פחות משליחות הומניסטית.
האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשייה? יש שיפור משמעותי בעשורים האחרונים, אבל לצערי אני עדיין מוצאת את עצמי במיעוט בקרב מקבלי החלטות. מכיוון שאני מאמינה לא רק בנטילת הזדמנויות אלא ביצירתן, אני משתדלת לנהל את המציאות שלי ולא לתת לה לנהל אותי. כדי לעשות זאת, אני מאמינה בחזון שמוביל אותי, דורשת מעצמי עבודה קשה בלי הנחות, לא מתביישת ללמוד מאחרים, לבקש עזרה או לעשות – ולהודות – בטעויות. בעיקר, אני לא מפחדת להעז ולא מכירה את המושג "לא נעים". גם העובדה שאני אופטימית חסרת תקנה עוזרת…
האם נתקלת אישית באפליה נגדך בתעשייה על רקע היותך אישה? המעטים שניסו, ניסו זאת רק פעם אחת.
תגובות
(0)