נשים ומחשבים: צופית שחר, White-Hat

מדור מיוחד על נשים בתפקידים שונים בתעשייה: מיהן? מה הביא אותן לעולם הטכנולוגיה? והאם הן חושבות שיש בענף אפליה? ● הפעם: צופית שחר, סמנכ"לית טכנולוגיות ב-White-Hat

צופית שחר, מנהלת הטכנולוגיות הראשית בחברת הסייבר הישראלית White Hat. צילום: אביב סרור

שם: צופית שחר.

תפקיד: סמנכ"לית טכנולוגיות ב-White-Hat.

ותק בתפקיד: שנה בתפקיד הנוכחי, 15 שנות ניסיון בעולמות אבטחת המידע.

תפקידים קודמים: מנהלת אבטחת המידע באל על, ויועצת אבטחת מידע בכירה במקורות, ארכיטקטית אבטחת מידע בנטוויז'ן, פרטנר ו-012.

השכלה/שירות צבאי: שירות צבאי בחיל רפואה. תואר בניהול מערכות מידע.

מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה? אחרי הצבא התחלתי בלימודי הנדסאות מחשבים בטכניון ושם ניטע החיבור הטכנולוגי נשארתי בגלל העניין והאתגר.

האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשייה? זה כמו לגעת בעצב חשוף בחברה. אין ספק שהיעדר נשים בתעשייה מעלה תהיות רבות, אם כי בשנים האחרונות אני רואה יותר נשים בתפקידים טכנולוגיים בכירים, בהן יוצאות היחידות הטכנולוגיות מהצבא. כשאני נדרשת לגייס לחברה ראשי צוותים, מתכנתים וכו'…, השיקול היחידי לנגד עיניי הוא מקצועיות ומחויבות. יחד עם זאת, אני בהחלט רואה יתרון בגיוס נשים, כי נשים וגברים נבדלים בגישה שלהם ובנקודת ההשקפה על תרחישים שונים, ובכלל – נשים הן כוח עבודה מעולה, נקודה. במהלך שנות עבודתי פגשתי מנכ"ליות ומנמ"ריות משכמן ומעלה, יצירתיות, אמפתיות, נשים שיודעות להקשיב, אחראיות, מסורות לעבודתן שאם צריך משלימות שעות, והן נשות מקצוע מצוינות. ככל שהארגון מגוון יותר ונותן מקום רחב יותר לשוויון ואיזון מגדרי, הדעות שנשמעות הן שונות ומאתגרות, הדיונים פוריים ויצירתיים יותר וקבלת ההחלטות טובה יותר. חברות רבות חורטות על דגלן את המושג גיוון תעסוקתי, אך לצערי, נשים עדיין מהוות אחוז קטן בקרב העובדים בתחום אבטחת המידע.

באופן אישי, לא ראיתי הדרת נשים גסה ובכוונה תחילה, אבל יש אי שוויון מובנה, שנובע מתפיסות עולם שמוטמעות אצל גברים ונשים כאחד – דבר שמתבטא בעיקר בפערי שכר בולטים, מה שמצריך בחינת אקסיומות מחודשת. אין שום קשר בין כמות שעות העבודה לבין התפוקה והיכולת לעמוד ביעדים, אין כיום תפקיד טכנולוגי שגבר מסוגל לבצע ואישה לא.

האם נתקלת אישית באפליה נגדך בתעשייה על רקע היותך אישה? חונכתי וגדלתי על ערכים של עבודה קשה, מקצועיות ללא פשרות ויצירת משמעות, וכך פעלתי בכל מקום בו נשאתי במשרה טכנולוגית. לא חשתי באפליה מגדרית מכוונת כלפיי שלכאורה בגלל היותי אישה, אני יכולה או עושה פחות. ניהלתי מערך אבטחה של אחד מהארגונים הגדולים והמורכבים טכנולוגית בארץ. אולם, מצאתי את עצמי במיעוט נשי בכנסים מקצועיים ובשולחן הדיונים, וראיתי פחות נשים במקומות של קבלת ההחלטות.

נשים צריכות לקחת יותר סיכונים, להעז יותר באתגרים ובפרויקטים, להרגיש מספיק בטוחות כדי לבקש את הקידום ו/או העלאת השכר. חלק מהנשים חוששות מהשתלבות בעולמות הללו בגלל האופי התובעני של העבודה, שלעתים כרוכה בנסיעות לחו"ל, שעות עבודה מרובות והקפצות למשרד בשעות לא שעות. אולם, צריך ללמוד למצוא איזון ובמקביל להיות שלמה עם המחיר.

על מנת לתקן את זה, צריך לעורר מודעות ו-"לתקן" תפישות עולם. ככל שיהיו יותר בנות שייחשפו בגיל מוקדם לעולם הטכנולוגי על ידי לימודים בבתי הספר ובהכשרה המדעית־טכנולוגית בתיכון, יצטמצם הפער המגדרי. המקצועות המדעיים אינם שייכים ל-"מועדון גברי סגור" ומקומות עבודה צריכים להגדיר שבראש סדר העדיפויות בארגון נמצא השוויון התעסוקתי – שוויון אמיתי, לא רק סיסמה שנשמעת טוב. לפעמים עצם העלאת נושא כלשהו לסדר העדיפויות כבר עושה את ההבדל.

אני תורמת מזמני ומנסה להשפיע בנושא – דרך פורומים וקהילות. יש לזה בעיניי חשיבות עליונה – לחולל שינוי תפיסתי בחברה הישראלית בכל הנוגע לנשים בעולם הטכנולוגי.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים