דורון קרופמן מונה למנהל תכנית החדשנות של שניידר אלקטריק בישראל
קרופמן, ששימש עד כה כמנהל הפעילות בישראל של APC מבית שניידר אלקטריק, ינהל את קשריה של החברה האם עם קהילת הסטארט-אפים וההון-סיכון בישראל ● הוא מביא אתו ניסיון עשיר בתפקידים טכנולוגיים בשניידר אלקטריק ובצה"ל
דורון קרופמן, עד כה מנהל הפעילות בישראל של APC מבית שניידר אלקטריק, עובר תפקיד בקבוצה וישמש מעתה כמנהל תכנית החדשנות שלה בישראל. במסגרת תפקידו ינהל קרופמן את קשרי החברה עם קהילת הסטארט-אפים וקרנות הון-הסיכון בישראל, יפעל להעמקת פעילותה ומעורבותה של שניידר אלקטריק בקהילה זו ויעסוק באיתור טכנולוגיות חדשות רלוונטיות לתחומי העיסוק של החברה.
קרופמן שימש כמנהל הפעילות בישראל של APC מאז 2011. קודם לכן הוא כיהן במשך 25 שנים בתפקידי פיקוד וניהול על מערכי טכנולוגיה ופרויקטים מורכבים ביחידת התקשוב של חיל המודיעין. קרופמן השתחרר מצה"ל בדרגת סא"ל, ובתפקידו האחרון שימש ראש ענף רשת והגנות והיה אחראי על פיתוח תשתיות ה-IT של החיל.
יחידת חדשנות חדשה
המינוי של קרופמן מתבצע כחלק ממהלך גלובלי של שניידר אלקטריק, שבמסגרתו היא הקימה בסוף השנה שעברה יחידת חדשנות חדשה – Schneider Electric Ventures. היחידה היא בעלת תקציב השקעה של חצי מיליארד יורו, ומטרתה היא איתור חברות וטכנולוגיות רלוונטיות להשקעה וחיבור שלהן לתאגיד ניהול האנרגיה העולמי. הקמת היחידה היא תוצר של החלטתה של שניידר אלקטריק לעבור ממודל השקעה עקיף למודל השקעה ישיר, לאחר מספר שנים שבהן ביצעה החברה את פעילותה בעולם הסטארט-אפים באמצעות קרן ההשקעות Aster Capital.
היחידה החדשה נמצאת תחת ניהולו של עמנואל לגאריג, מנהל החדשנות העולמית בשניידר אלקטריק וחבר ההנהלה המצומצמת של החברה. היא פעילה במרכזי טכנולוגיה בולטים ברחבי העולם, ובשניידר אלקטריק אומרים שמינוי קרופמן בישראל מהווה יריית פתיחה להעמקת החיבור והקשר בין החברה לתעשיית הסטארט-אפים המקומית.
תחומי העניין הטכנולוגיים המרכזיים של שניידר אלקטריק הם האינטרנט של הדברים, תקשורת בין מכונות, הגנת סייבר, בינה מלאכותית, מציאות מדומה ועוד. זאת, במטרה לשלב את הטכנולוגיות הללו במוצרים ובשירותים לניהול אנרגיה, התייעלות אנרגטית ואוטומציה של מפעלי תעשייה שהתאגיד מציע.
היסטוריה של פעילות בישראל
עד היום ביצעה החברה מספר השקעות בחברות טכנולוגיה ישראליות – האחרונה שבהן בחברת הסייבר התעשייתי קלארוטי. מספר שנים קודם לכן היא השקיעה בחברת הקלינטק אטלנטיום, שמפתחת ומייצרת מערכות חיטוי מים, ובנובה לומוס, שמתמחה בקישוריות וחשמל באזורים כפריים.
שניידר אלקטריק הוא תאגיד צרפתי שפעיל ביותר מ-100 מדינות, עם הכנסות ב-2018 של יותר מ-26 מיליארד יורו ולמעלה מ-160 אלף עובדים. היא מבצעת פעילות מו"פ בכמה מרכזים – בצרפת, ארצות הברית, סין, הודו, סינגפור ומקסיקו. בישראל פעילה החברה מאז 1999, כסניף מקומי של שניידר אלקטריק העולמית. בסניף הישראלי עובדים כ-120 איש והוא מעורב בפרויקטים לאומיים, דוגמת הקמתו של מערך האנרגיה בנמל התעופה רמון.
מינוי ראוי ביותר!