"ההיי-טק ימשיך להיות הגורם המשמעותי בכלכלה ובחברה הישראלית"
קרין מאיר רובינשטין, מנכ"לית ונשיאת האיגוד הישראלי לתעשיות מתקדמות IATI, משוכנעת שההיי-טק ימשיך להוביל את המשק הישראלי וישתלב עוד יותר באתגרים לאומיים ● "יש לנו ציפיות גבוהות מכל הפוליטיקאים, מהקואליציה והאופוזיציה", היא אמרה בראיון לאנשים ומחשבים
עו"ד קרין מאיר רובינשטין, מנכ"לית ונשיאת האיגוד הישראלי לתעשיות מתקדמות (IATI), מסרבת להצטרף לאלה הסבורים כי סיפור ההצלחה של ההיי-טק הישראלי יהיה בעוד כמה שנים היסטוריה. בראיון מיוחד ליום העצמאות היא שומרת על אופטימיות ומשוכנעת שההיי-טק על כל מרכיביו והאקו-סיסטם שלו ימשיכו להיות הקטר של כלל המשק והחברה הישראלית, כי לא קיימת אפשרות אחרת. "הבנו שהתפקיד שלנו הוא לתרום את חלקנו לפעול למען להמשך עתידה וביסוסה של מדינת ישראל וכך נמשיך לעשות בשנים הבאות", אמרה.
האיגוד הישראלי לתעשיות מתקדמות הוא ארגון הגג של תעשיות ההיי-טק ומדעי החיים, המאגד 800 חברות מכל קצוות התעשייה, כולל קרנות הון-סיכון, מרכזי פיתוח של החברות הרב לאומיות, חברות ישראליות בוגרות וסטארט-אפים, חממות, חברות מסחור ועוד. האיגוד, כקולה של התעשייה, מייצג אותה מול קובעי המדיניות בממשלה, הרשויות והאקדמיה.
ביום העצמאות ה-71 למדינת ישראל, האם ההיי-טק ימשיך להיות הקטר של המשק?
עו"ד רובינשטין: "אין לי כל ספק בכך. כל תעשיות ההיי-טק ומדעי החיים חייבות להמשיך להיות הקטר של ישראל, כי אין לנו הרבה ברירות. ההיי-טק הוא מנוע הצמיחה המרכזי של המשק, שמשפיע על תעשיות הייצור, על הכלכלה הגלובלית והחדשנות.
חשוב לי להדגיש את העמדה המסורתית שלנו, שכיום נכונה יותר מתמיד: אנחנו מבינים שחלק מתפקידנו הלאומי-חברתי הוא לסייע לבניית חברה ומדינה טובות יותר מאשר היום. החדשנות נמצאת בכל תחום במשק הישראלי ולא רק בהיי-טק, ואנחנו רואים כחלק מתפקידנו לקדם את הטמעת החדשנות בכל התעשיות. אנחנו מאמינים שיש ערך משמעותי למדיניות מתוכננת היטב ושעידוד של חדשנות ויזמות יתרום רבות לכלכלה הישראלית.
בנוסף, באשר לענף עצמו, עמדתנו היא שבהמשך למגמה של כניסת חברות בינלאומיות לישראל והקמת מרכזי מו"פ, יש לפעול להקמה של עוד חברות ישראליות, שיקימו פה מרכזי מו"פ וייצור, כי זה חשוב מאוד לכלכלה הישראלית".
כיצד אתם מממשים את המדיניות הזו?
"אנחנו פועלים במסגרות ובמגוון של פעילויות. בין היתר, אנחנו פועלים להגדלת הגיוון התעסוקתי בענף ולשילוב אוכלוסיות מודרות כמו חרדים, ערבים ונשים. תחום נוסף שבו אנחנו פועלים הוא קידום החינוך הטכנולוגי – בבתי הספר ובהשכלה הגבוהה. במסגרת זו אנחנו שותפים למיזם אליפות בתי הספר בתחום הסייבר ולפרויקטים משמעותיים נוספים. כמו כן, אנחנו מחפשים ומיישמים ללא הפסקה פתרונות לאתגר הגדול של המחסור בכוח אדם מיומן.
יעד נוסף שקבענו לעצמנו הוא להרחיב מאוד את הפעילות בתחום מדעי החיים. לישראל יש את כל הפוטנציאל האנושי והמחקרי להוביל את התחום, ובכך לסייע להגדלת מקומות תעסוקה, שילוב מדענים ופיתוח תחומים שיש לנו יתרון יחסי בהם.
מאחר שאנחנו עובדים עם יותר מ-800 הגופים המובילים, בפעילות שלנו אנחנו מהווים את הקול של התעשייה, ובעזרת החברים בארגון דוחפים כדי לשפר ולסייע היכן שאפשר".
מה צריכים להיות האתגרים של הממשלה הבאה בתחום ההיי-טק?
"האתגר המרכזי הוא הגדלת התקציבים שמופנים לחדשנות ולהיי-טק בכל התחומים. הדרישה שלנו מהממשלה שתקום תהיה דומה למה שדרשנו מהממשלה הקודמת: להגדיל את התקציבים להיי-טק מ-1.5 מיליארד שקלים ל-3.5 מיליארד שקלים לפחות, באופן רוחבי בכל משרדי הממשלה שיש להם נגיעה לענף. אני מבקשת להדגיש שזו דרישה ריאלית לחלוטין".
לפני הבחירות הזמנתם מועמדים בכירים מהמפלגות השונות והיו שם הרבה הבטחות. האם אתם הולכים לדרוש מהם לפרוע את השטרות?
"אכן, לפני הבחירות ערכנו מפגש מיוחד כפי שתיארת. יש לנו בהחלט ציפיות, הן מהקואליציה והן מהאופוזיציה, לקדם כולנו ביחד את כל הנושאים שקשורים בכלכלת החדשנות בישראל. נפעל לכך שהשרים וחברי הכנסת יפנימו את החשיבות של תרומת התעשייה לבניית מדינה חזקה יותר. החדשנות קיימת בכל מקום, הן בתעשיות המתקדמות והן באלה המסורתיות, ועכשיו יותר מתמיד צריך לקדם אותה. אנחנו כבר רואים תוצאות בשטח לפעילותנו ואני בטוחה שנמשיך להצליח בכך, כי פשוט אין לנו ברירה אחרת".
תגובות
(0)