"על ראשי ערים להפנים שעיר חכמה היא לא פרויקט טכנולוגי אלא אסטרטגי"
כך אומר אורי בן ארי, יועץ בכיר לערים חכמות, שייצג את ישראל בחודש הבא בכנס בינלאומי בתחום בהאג ● לדבריו, "ערים שנכנסו לתהליך הפיכתן לחכמות בצורה מקצועית חסכו מיליוני דולרים מתקציבן"
"האתגר המרכזי בדרך לערים חכמות הוא שראשי הערים יפנימו את העובדה שעיר חכמה זה לא רק עוד פרויקט טכנולוגי של חיישנים ומצלמות, אלא תהליך אסטרטגי משמעותי, שמביא להתייעלות וחסכון במשאבים, שיפור איכות החיים של התושב ושמירה על משאבי הסביבה", כך לדברי אורי בן ארי, יועץ בכיר לראשי ערים ורשויות בנושא ערים חכמות. בן ארי ייצג את ישראל בכנס בינלאומי בתחום שייערך בהולנד ביוני הקרוב. הוא ירצה שם תחת הכותרת "האם ישראל בדרך הנכונה להפיכתה למדינה של ערים חכמות".
לדבריו, "ערים שנכנסו לתהליך בחוכמה וביצעו את התהליכים בצורה מקצועית, כמו אילת, ירושלים, אשדוד, נתניה, ראשון לציון, לוד, תל אביב וחיפה, חסכו מיליוני דולרים ושיפרו הן את איכות החיים של התושבים והן את איכות הניהול של העיר, תוך שמירה על איכות הסביבה".
הוא ציין לטובה גופים ממשלתיים וציבוריים כגון מרכז השלטון המקומי, מטה ישראל דיגיטלית ורשות התקשוב הממשלתי, ש-"ההירתמות שלהם לנושא תרמה לא מעט למודעות בתחום והם השקיעו רבות בפיתוח הדיגיטלי של הערים. אולם, הדרך להצלחה בתחום טמונה בשינוי התפישה מחשיבה דיגיטלית לחשיבה אסטרטגית".
פעילות לא רק בתחום הערים החכמות
בן ארי יעץ ותכנן תכניות אב לעיר חכמה לשבע ערים – ירושלים, חיפה, ראשון לציון, אשדוד, נתניה, אילת ולוד. כמו כן, הוא היה חבר בצוות התכנון של הבסיסים החכמים של צה"ל ושותף לתכנון של עיר חכמה מוגנת סייבר ביחד עם מערך הסייבר במשרד ראש הממשלה. בנוסף, הוא משמש כחבר ועדת התכנים בכנס השנתי Smart City של אנשים ומחשבים.
כובע נוסף שבן ארי "חובש" הוא נשיא קרן אתנה, שמובילה את פרויקט מחשב לכל מורה, שאותו הוא יזם לפני קצת יותר מעשור. על פעילותו בתחום זה יקבל בן ארי את אות המופת החברתי בכנס שדרות לחברה, לאחר שנבחר על ידי ועדה בלתי תלויה. הטקס אמור היה להתקיים בתחילת החודש, אבל בשל המתיחות הביטחונית שהייתה בדרום הוא נדחה למועד לא ידוע.
תגובות
(0)