"מיזמים מבוססי טכנולוגיה לתועלת הציבור – האתגר המרכזי של ישראל בשנים הבאות"

כך אמר ד"ר עמי אפלבאום, יו"ר רשות החדשנות, בכנס יזמות חברתית שנערך היום (א') בתל אביב ● הממשלה השקיעה בארבע השנים האחרונות 80 מיליון שקלים במיזמים לתועלת הציבור בתחומי הממשל, סיוע לבעלי מוגבלויות ובמסלול אתגר למערכת הבריאות

ד''ר עמי אפלבום, יו''ר רשות החדשנות.

"מיזמים מבוססי טכנולוגיה שיש בהם תועלת לציבור הם בין הדברים המרכזיים שמדינת ישראל צריכה לעודד בשנים הבאות. זאת, כחלק מהמגמה הכללית של שיפור היתרון הטכנולוגי שלנו בעולם הגלובלי", כך אמר היום (א') ד"ר עמי אפלבאום, יו"ר רשות החדשנות.

ד"ר אפלבאום דיבר בפתיחת כנס Tech Of Impact, שנערך באולם הכנסים של הבורסה בתל אביב, ביוזמת הזירה החברתית-ציבורית של רשות החדשנות, ישראל דיגיטלית, קרנות הביטוח הלאומי והמחלקה לשיתוף בינלאומי של משרד החוץ.

מסלול התמיכה והעידוד של סטארט-אפים שמציעים פתרונות לאתגרים לאומיים במגזרים כמו בריאות וחינוך נקרא Impact, ובאמצעותו משקיעה הממשלה, באמצעות הרשות, תקציבים לעידוד חיבור בין חברות להשקעות חברתיות. לדברי ד"ר אפלבאום, "מטרת המסלול המיוחד הזה היא לחבר בין אינטרסים כלכליים-עסקיים של חברות, באמצעות יזמים וקרנות הון, להשקעות חברתיות – לא למען פילנתרופיה, אלא למטרות עסקיות. החיבור הזה מקבל תאוצה רבה בשנים האחרונות, ולא רק בארץ. זה מודל של Win-Win: הן החברה העסקית והן החברה הישראלית נהנות מזה".

אפלבאום הדגיש שהמדינה רואה חשיבות בהשקעות במסלול זה, "לא רק למען אזרחיה אלא גם כדי לחזק את מעמדה של ישראל בשוק הגלובלי וכדי לבסס את הצמיחה הכלכלית שלנו".

ארבע שנים, 150 חברות, 80 מיליון שקלים

הרשות מפרסמת בכל שנה מספר קולות קוראים לחברות שרוצות להשקיע בתחום החברתי, בכמה אספקטים עיקריים: ממשל טק – חדשנות דיגיטלית לאתגרי המגזר הציבורי (יחד עם מטה ישראל דיגיטלית), עזר-טק – טכנולוגיות המסייעות לאנשים עם מוגבלויות (בשיתוף קרנות הביטוח הלאומי), ומסלול אתגר לטכנולוגיות לאתגרי בריאות ופיתוח בר קיימא במדינות מתפתחות (יחד עם משרד החוץ).

שי-לי שפיגלמן, ראשת מטה ישראל דיגיטלית. צילום: ניב קנטור

שי-לי שפיגלמן, ראשת מטה ישראל דיגיטלית. צילום: ניב קנטור

שי-לי שפיגלמן, ראשת מטה ישראל דיגיטלית, ציינה שבארבע השנים האחרונות השקיעה הממשלה במסגרת מסלולי ה-Impact סכום של 80 מיליון שקלים ב-150 חברות שפיתחו פתרונות. לדבריה, "ההשקעה בחברות אלה מסייעת לא רק להן, אלא היא בעלת השפעה רחבה מאוד על המרחב הציבורי של כלל החברה הישראלית ועוזרת לתת מענה לאתגרים לאומיים".

גובה המענקים במסלול ממשל טק היה 80% מימון לבקשות עד 300 אלף שקלים ו-50% לבקשות מעל סכום זה ועד לארבעה מיליון שקלים. במסלול עזר-טק, המימון הוא עד 900 אלף שקלים לשנה, כאשר תאגידים ללא מטרות רווח מקבלים 85% מימון וחברות למטרות רווח – עד 65% מימון. במסלול האתגר לתחום הבריאות, המענק הוא של בין 70% ל-90%, ובכל מקרה עד לחצי מיליון שקלים. לדברי שפיגלמן, עד כה הוגשו יותר מ-500 בקשות לקולות קוראים ל-2019.

במסגרת האירוע נערך גם פאנל בהשתתפות יזמים ומשקיעים, בהנחיית עומרי בורל, מייסדת ומנכ"לית משותפת של Tech for good. השתתפו בו ססיל בליליוס מקרן Impact first, ד"ר אסטורה מודנה, מנהל שותף בקרן טרה ונצ'ר פרטנרס, וגל חיות, יועץ מקצועי בכיר ב-ויטאל קפיטל.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים