נקם באקס: שלח אליו כ-1,000 גברים באמצעות אפליקציית גריינדר
גבר שביקש להרע לבן זוגו שלח אליו את הגברים באמצעות האפליקציה במשך כמה חודשים, לאחר שהבטיח להם סמים וסקס אלים ● הקורבן תבע את גריינדר ולאחר שבית המשפט החליט לטובתה - ערער ● אם יזכה, הפסיקה יכולה להשפיע על תעשיית ההיי-טק כולה
הנה דרך מקורית – ואכזרית – לנקמה באקס: גבר אמריקני כעס מאוד על בן זוגו לשעבר לאחר פרידתם, עד כדי כך שהוא החליט לשלוח אליו גברים אחרים רבים – באמצעות אפליקציית ההיכרויות הגאה גריינדר. על פי דיווח שפורסם בסוף השבוע ב-Buzzfeed, כ-1,000 גברים הגיעו לביתו של מת'יו הריק שבניו-יורק מבלי שהוזמנו לשם בתקופה של כמה חודשים – מאוקטובר 2016 ועד תחילת 2017. המקרה תלוי ועומד בימים אלה בבית המשפט, לאחר שערכאה אחת כבר פסקה בעניין – לטובת האפליקציה.
הגבר הנוקם פיתה את ה-"דייטים" ש-"סידר" לאקס שלו בכך שהבטיח להם שימוש בסמים וסקס אלים. הריק פנה בעקבות כך לגריינדר, וציין כי המפגשים אורגנו דרך השירות שלה, אולם זו התעלמה מתלונותיו במשך חודשים.
פרופיל מזויף ועשיר בשקרים
כשה-"התאמה" הראשונה מגריינדר הופיעה על סף דלתו של הריק, וכשהאורח הלא מוזמן סיפר לו על כך שהגיע לאחר שנתקל בתמונות שפורסמו באפליקציה, אמר לו הריק: "זה אני, אבל זה לא אני", בהתייחסו למי שפרסם את הצילומים. עד מהרה, כבר באותו היום למעשה, המקרה חזר על עצמו עם שלושה גברים נוספים. אחר כך הופיעו שמונה ובהמשך 12 גברים בכל יום. סיוט.
הריק בן ה-32 סיפר שבן הזוג לשעבר שלו, יצר פרופיל מזויף באפליקציית ההיכרויות, תחת הכינוי JC, שם העלה את תמונותיו של הריק וחשף את כתובתו. יתרה מזאת, הוא כתב שם ש-"הוא", כלומר: הריק, נשא HIV, מחפש יחסי מין אלימים ומעוניין לקיים אורגיות.
לפחות במקרה אחד, הדייט שהגיע להריק תקף פיזית את שותפו לדירה, שניסה לגרום לו לעזוב את המקום. בהזדמנויות רבות, למרות הסבריו של הריק, נהגו הגברים להישאר בביתו או בסביבתו במשך כחצי שעה.
גריינדר לא פעלה – ובית המשפט קבע לטובתה
למרות התלונות החוזרות ונשנות, גריינדר השיבה תשובות אוטומטיות ונמנעה מכל פעולה, והריק הפגוע והכעוס החליט להגיש תביעה נגד אפליקציית ההיכרויות בבית משפט בניו-יורק, בטענה לפגמים, רשלנות, הונאות והפרות נוספות של החוק.
בתביעה טען הריק שהרשלנות של גריינדר בטיפול בתלונות כמו זו שלו מאפשר לה "להפוך את מוצריה ושירותיה לנשק". יתרה מזאת, פרקליטו טען שגריינדר ממש ארגנה שמרשו "יותקף מינית. זה רק מזל שהדבר עדיין לא קרה".
עם זאת, חוק הגנת התקשורת האמריקני מגן על אפליקציות ואתרים מפני מקרים כגון אלה, שנעשו בידי צד שלישי על הפלטפורמות שלהם, מה שהביא את השופט לפסוק לטובת גריינדר. זאת, על אף שהסכים שהיא לא פעלה נכון.
פסיקה תקדמית שתשפיע על חברות ההיי-טק?
עורכי הדין של הריק לא נכנעו ובאחרונה ערערו על הפסיקה. אם בית המשפט לערעורים יקבע לטובתו של הריק, מומחים אומרים שלפסיקה יכולה להיות השפעה מהדהדת על חברות ההיי-טק, שלרוב היו מוגנות על פי סעיף זה.
לערעורו מגיע הריק בלווי תומכים רבים – ארגונים כמו Electronic Privacy Information Center עומדים מאחוריו וטוענים שהמתרחש באינטרנט השתנה באופן משמעותי מאז שחוק התקשורת עבר ב-1996, ושחברות מדיה חברתית מודעות היטב למעשים הנלוזים המתרחשים דרך הפלטפורמות שלהן ו-"מאפשרות" אותו.
אבל מומחים שונים לא ממהרים להכתיר את הריק כזוכה במקרה, שכן הם מאמינים שההגנה על חופש הביטווי עלולה להכריע את פסק הדין לרעתו.
ובאשר ל-JC? הוא נעצר באוקטובר האחרון באשמת סטוקינג, התחזות פלילית, זיוף דו"ח מהמשטרה ואי ציות לצו בית משפט – ומכחיש את כל הטענות כנגדו.
תגובות
(0)