"הממשלה משקיעה יותר מ-350 מיליון שקלים בערים החכמות"
"מדובר בסכום אסטרונומי והוא יגדל", הבטיח אבי כהן סקלי, מנכ"ל המשרד לשוויון חברתי ● הוא דיבר על הפעילות של המשרד בתחום העיר החכמה - ועל ההיענות של הרשויות המקומיות
"בשנים 2018-2019, הממשלה השקיעה – ותשקיע – בתחום הערים החכמות יותר מ-350 מיליון שקלים. זהו סכום אסטרונומי והוא יגדל", כך הבטיח אבי כהן סקלי, מנכ"ל המשרד לשוויון חברתי – המשרד שאחראי גם על מיזם ישראל דיגיטלית.
כהן סקלי דיבר בכנס Smart City 2019 של אנשים ומחשבים, שנערך היום (ה') באולם הכנסים LAGO בראשון לציון, בהשתתפות מאות מקצוענים העוסקים בתחום. את האירוע הנחו פלי הנמר, יזם ומנהיג אנשים ומחשבים, ויהודה קונפורטס, העורך הראשי של הקבוצה.
לדברי כהן סקלי, "כשנכנסנו למשרד, במאי 2015, המונח ערים חכמות והמיזמים החכמים לא היה על סדר היום, עסקנו בבריאות ובחינוך. התחלנו להיכנס לתחום ב-2016. בסוף 2017 פרסמנו קול קורא לרשויות המקומיות כדי לבצע פרויקטים טכנולוגיים, כמו הקמת אתר אינטרנט או הטמעת מערכת CRM. הופתענו מכך שמתוך 256 רשויות, 231 פנו אלינו. הן קיבלו תקציב שעונה על הדרישות שלהן לתחום. זה היה המהלך הראשון, שבמסגרתו הוצאנו 250 מיליון שקלים".
"בספטמבר 2018 עלינו מדרגה", הוא המשיך לפרט. "ביצענו מיזמים חכמים אחרי שיח מעמיק עם הרשויות המקומיות. הגדרנו כמה מיזמים כאלה והוצאנו אותם לציבור. גם במקרה זה, יותר מ-200 רשויות נענו לפנייה שלנו והגישו הצעות. החלק השני בפעילות שלנו ייסגר החודש, ונקצה לו בין 100 ל-120 מיליון שקלים".
כהן סקלי סיכם באומרו כי "אלה סכומים אסטרונומיים שהממשלה שמה לתחום ערים חכמות, ושיתוף הפעולה עם החברות ועם הרשויות המקומיות מטורף. יש חיבור חזק בין המגזר העסקי, הרשויות המקומיות והממשלה. בסופו של דבר, התכלית היא שהאזרחים יקבלו שירותים טובים יותר מהרשויות".
"אנחנו מנסים לשנות את התקנים לאנשי ה-IT ברשויות"
שלמה דולברג, מנכ"ל מרכז השלטון המקומי, אמר כי "בבחירות האחרונות, 111 ראשי רשויות התחלפו, ותפקידנו הוא לייצג אותם, כמו גם את ראשי הרשויות שנשארו בתפקידיהם, מול המגזר העסקי ומול הממשלה. אנחנו מנחים אותן ומחויבים לחבר אותן לנושאים שבהם אנחנו עוסקים, לרבות ערים חכמות". הוא ציין כי "מטרתנו העיקרית היא להביא לשיפור מתמיד בשירותים שאותם מקבל התושב".
כמו ליאורה שכטר, מנמ"רית עיריית תל אביב-יפו ויו"רית פורום המנמ"רים ברשויות המקומיות, גם דולברג התייחס לקושי להשיג אנשים טכנולוגיים, וציין כי היא נובעת מ-"רמות השכר הנמוכות בשלטון המקומי". לדבריו, "אנחנו מנסים להסדיר את נושא התקנים לאנשי ה-IT ברשויות המקומיות – לשכנע את הממונה על השכר במשרד האוצר, כדי לשנות אותם".
הוא סיים באמרו כי "נפעל על מנת לשפר את השכר ונאפשר גיוס טוב יותר של אנשים – זה יעזור לנו בהמשך הפרויקטים הטכנולוגיים ברשויות המקומיות ואף לעמוד בהוראות חוק ההגנה על מאגרי מידע. בנוסף, אנחנו פועלים להסבת אקדמאים לאנשי מחשוב. זה משהו שיאפשר לגייס אנשים טובים מבפנים. פתחנו תכנית חדשה שתיתן להם תואר, והם יוכלו לנייד את עצמם מהאגף ומהמחלקה שבה הם עבדו עד כה ל-IT של הרשות המוניציפלית".
תגובות
(0)