"הבלוקצ'יין הוא המהפכה הנוכחית – וצריך ללמוד אותו"
"כמעט כל הארגונים מנסים להבין כיצד להטמיע את הטכנולוגיה הזאת ומה היא בעצם אומרת", אמר רון, מנהל תחום הקוד הפתוח במיקרוסופט ישראל ● הוא דיבר על אקדמיית הבלוקצ'יין שהחברה תפתח בישראל בתחילת השנה הבאה
"הבלוקצ'יין הוא לא מילת באזזז, אלא כבר כאן. הוא המהפכה הנוכחית בעולם הטכנולוגיה, וצריך ללמוד אותו", כך אמר אדיר רון, מנהל תחום הקוד הפתוח במיקרוסופט ישראל.
רון דיבר בכנס הקוד הפתוח, שקיימה הבוקר (ג') החברה בשיתוף קרן הלינוקס העולמית ובהפקת אנשים ומחשבים. באירוע, שנערך בהאנגר 11 בנמל תל אביב, השתתפו מאות מפתחים בקוד פתוח ומומחים נוספים.
הוא אמר כי "יש בישראל עניין אדיר בבלוקצ'יין – במגזר ציבורי, בבנקים, בסטארט-אפים ובחברות גדולות. כמעט כל הארגונים מנסים להבין כיצד להטמיע את הטכנולוגיה הזאת ומה היא בעצם אומרת". לכן, ציין, החליטו במיקרוסופט ישראל לחבור לקהילת הבלוקצ'יין המקומית ולהקים את אקדמיית הבלוקצ'יין. במסגרת האקדמיה, שתפתח את שעריה בינואר הקרוב, יוכלו מפתחי תוכנה ללמוד כיצד לפתח על גבי הטכנולוגיה הזאת. כל קורס יארך 12 מפגשים.
בדבריו התמקד רון בקוד הפתוח ובפעילות של מיקרוסופט בתחום, כולל שיתוף הפעולה בינה לבין קרן הלינוקס. הוא ציין ש-"החברה עברה שינוי משמעותי מאז שסאטיה נאדלה מונה למנכ"ל שלה, ושמה דגש רב על עולמות הענן והקוד הפתוח. היא כיום חברה שונה ממה שהייתה לפני כמה שנים".
רון אמר כי קבוצת הקוד הפתוח של מיקרוסופט, שהוא מנהל את השלוחה שלה בישראל, "פועלת בכמה מישורים: אפשור – אנחנו בודקים איך אנחנו יכולים לאפשר לכל פרויקט קוד פתוח לעבוד על הענן בצורה מיטבית; חדשנות – אנחנו רוצים להביא פרויקטים ומוצרים מהעולם הצרכני לעוד מקומות, ובעיקר לשוק הארגוני (הוא ציין בהקשר זה את הבלוקצ'יין, שמגיע מהמטבעות הווירטואליים – י"ה); ותרומה – מיקרוסופט תורמת הרבה מאוד שורות קוד".
הוא ציין שמיקרוסופט פועלת בשיתוף קהילת הקוד הפתוח, בעיקר הישראלית, ש-"מאתגרת אותו ומראה לנו היכן החדשנות נמצאת".
"קוד פתוח מחייב אג'יליות"
"מיקרוסופט נמצאת ב-24 מ-30 הפרויקטים הגדולים בקוד פתוח, כשפיבוטל, רד-האט וגוגל נמצאות הרחק מאחוריה", הוסיף רון. "Azure הוא הענן הפתוח ביותר שיש כיום. הוא רץ ב-54 אזורים – יותר מאשר AWS וגוגל ביחד. כמו כן, הוא מאפשר להריץ כל אחד מהפרויקטים שהארגון מפתח בענן הפרטי, הציבורי או ההיברידי. ההבנה שלנו היא שקוד פתוח מחייב את האג'יליות ואת היכולת 'לרוץ' בכל סוג ענן שהוא".
עוד הוא ציין כי מיקרוסופט שמה דגש על האמון והאמינות של הקוד הפתוח. "אנחנו מגנים מפני תביעות משפטיות, משימושים ברכיבים לא מורשים. יש מקרה שבו תבענו בחזרה חברה שתבעה סטארט-אפ קטן שהשתמש ב-Azure והבאנו לסגירתה", אמר.
לסיכום אמר רון ש-"קוד פתוח הוא מפלצת, יש בתחום הרבה פרויקטים, וצריך לדעת ולהבין אותם. למשל, תחומים שהם טרנדים חמים בעולם הזה, כמו קונטיינרים והפלטפורמה המשמעותית בתחום – קוברנטיס; Open Data ובינה מלאכותית; ו-DevOps".
תגובות
(0)