רוצים להיות "גיבורי על" בענן וב-AI? כדאי שתתחילו ללמוד
טכנולוגיות הענן והבינה המלאכותית מתפתחות בקצב מסחרר וכדי להבין אותם לעומק, צריך ללמוד ● תכנית שמקיימת מיקרוסופט מאפשרת לעשות זאת מהבית, וכבר קוצרת הצלחות
הכתבה נעשתה בשיתוף מיקרוסופט.
תחומי הענן והבינה המלאכותית הולכים ומתפתחים, ואיתם הדרישה לעובדים שיעסקו בטכנולוגיות החדשות הללו. לכן, מיקרוסופט פתחה לפני כשנה שורה של קורסים אונליין, שניתנים ללא עלות, במטרה להכשיר עובדים ועובדים פוטנציאליים בכישורים החדשים, והנדרשים.
במיקרוסופט מתבססים על הערכות של IDC, שלפיהן בעוד שוק התוכנה בישראל צפוי לצמוח ב-3% בשנה עד 2022, שוק טכנולוגיות הענן צפוי לצמוח בקצב מואץ של כ-20% בשנה, ובכך להפוך לאחד ממנועי החדשנות המשמעותיים ביותר בהיי-טק הישראלי. תהליך זה נוגע בסטארט-אפים, שנולדים לתוך סביבות ענן, אך גם בתעשיות מסורתיות ובארגוני אנטרפרייז, שמחפשים לחסוך בעלויות ולקדם טרנספורמציה דיגיטלית באמצעות הפלטפורמות החדשות. על פי ההערכות, כ-76 אלף עובדים ותיקים וחדשים בישראל יידרשו לעבור הכשרות סביב הטכנולוגיות החדשות.
מהי "חברת הענן?"
כדי לענות על הביקוש הקיים, שילך ויתגבר, מיקרוסופט פתחה מערך הכשרות מקיף תחת הכותרת Cloud Society. המערך הוא חלק מיוזמת ה-Microsoft Learn העולמית של החברה. הוא כולל מגוון רחב של קורסים בנושאים שונים, ובמרכזם הענן והבינה המלאכותית, ומציע ללמוד אותם באופן אינטראקטיבי – במקומות ובזמנים שנוחים לעובד הסטודנט.
פלטפורמת ה-Cloud Society מציעה שבעה מסלולי הכשרה מעשיים, שתכליתם להרחיב את אפשרויות התעסוקה של הרשומים לתכנית. כל מסלול מאפשר התאמה אישית ופרסונליזציה במטרה להפוך את המשתמש למה שבמיקרוסופט מכנים "גיבור על" בתחום המקצועי הרלוונטי: מתכנית Super Developer, שמכילה עשרות רבות של קורסים בעולמות הפיתוח, דרך מסלול DevOps Hero, שמאפשר לאנשי תשתיות בישראל להתקדם לעולמות הענן והאוטומציה, וכלה בתכנית Security Hero, שמכשירה עובדים לתפקידים בכירים בתחומי הסייבר ואבטחת המידע, שכמעט מיותר לציין עד כמה הם נחוצים ופופולריים בישראל.
מסלול פופולרי הוא בתחום הנתונים וה-Big Data. המסלול, Data Guru, מנגיש את מקצועות הבינה המלאכותית וכריית הנתונים, ו-ודאי יעזור לצמצם, ולו במקצת, את החוסר שיש בארץ במידעני נתונים (Data Scientists).
מה אומרים המשתתפים?
מאז השקת מערך ההכשרות של Cloud Society בישראל, נרשמו אליו יותר מ-100 אלף משתמשים. מיקרוסופט מאפשרת גם לעבור בחינה במסלולי "גיבור העל" ולהעניק לעובר את המבחן הרשמי את הסמכת ה-MCSA שלה. במיקרוסופט מספרים כי נתונים ראשונים מעלים שההשפעה של התכנית על שוק העבודה המקומי כבר ניכרת, עם מגוון מועמדים שמשתמשים בהסמכה בכדי להתמודד על משרות בתחומי הענן.
הקורסים מעשירים גם משתתפים שכבר מועסקים במקומות עבודה ורוצים לדעת יותר – כך הם עצמם מעידים. שני יעל, אנליסטית BI בבזק, סיפרה לאנשים ומחשבים על חוויותיה ב-Cloud Society בכלל, ובתחום הנתונים בפרט. "אני לומדת המון ב-Cloud Society וזה מפתח אותי מקצועית בצורה מופלאה. כעת אני לומדת Querying Data with Transact-SQL וזה פשוט מרתק. אני ממליצה בחום להתחבר וללמוד בחינם".
נרשם נוסף ל-"חברת הענן" שהסכים לספר לנו על חוויותיו הוא בני ששון, מנהל ראשי לפיתוח טכנולוגיות ב-dxc.technology ישראל. הוא הצטרף לתכנית על מנת להעמיק את הידיעות שלו לקראת פרויקט ענן במשרד המשפטים, שהוא מעורב בביצועו. "נדרשתי להעמיק את הידע שלי לפני תחילת הפרויקט ולכן נרשמתי ל-Cloud Society. לאחר חמש הכשרות ייעודיות בפלטפורמה החדשה, יצאנו לדרך והצלחנו להוביל לביצוע מוצלח של פרויקט חשיפת שירות אי חבות מיסי עירייה לאגף לרישום והסדר מקרקעין במשרד המשפטים (טאבו)", אמר.
איציק בקל, יועץ לתחומי הענן וה-DevOps ב-Aztek, הוא אחד מ-"גיבורי העל" הראשונים של התכנית. לדבריו, "עשיתי כ-15 קורסים בשנה האחרונה ממגוון רחב של מסלולים ב-Cloud Society. ההכשרות קידמו אותי מקצועית ואישית באופן משמעותי ובהחלט מהווים מקפצה לקריירה. אין לי ספק שאעשה קורסים נוספים בזמן הקרוב".
"לעבור מלדעת את הכל ל-ללמוד את הכל"
שירה פאיאנס בירנבאום, COO&CMO במיקרוסופט ישראל, אמרה כי "המפתח להצלחה בעידן החדש הוא שאנשים וארגונים חייבים לעבור מגישה של לדעת את הכל (Know It All) לגישה של ללמוד את הכל (Learn It All). זאת, מכיוון שהטכנולוגיה זזה בקצב מהיר והופכת מקצועות רבים ללא רלוונטיים. אנחנו מעוניינים לאפשר את הכלים והשירותים שיוכלו לסייע לאנשים להעצים את עצמם באמצעות למידה, ובכך תימדד הצלחתנו".
ככלל, ציינה, "בשנים האחרונות מיקרוסופט נוקטת ביוזמות רבות שתכליתן מימוש פוטנציאל אישי באמצעות חינוך ולמידה עצמית, כגון הענקת חבילת שירותי הענן Office 365 בחינם לכל תלמיד או סטודנט בישראל, הן במחשב האישי והן במובייל, בכדי לאפשר נגישות לכלים מתקדמים ללמידה אינטראקטיבית, והשקת גרסה חופשית לשירות ה-Microsoft Teams לכל בתי הספר, המכללות והאוניברסיטאות בישראל, במטרה להפוך את חווית הלמידה לשיתופית ולאפשר ניהול של כיתות וירטואליות מתקדמות ללא עלות. כל הצעדים הללו מיועדים בראש ובראשונה לחזק את תשתית הלימוד ולהעניק בסיס טכנולוגי ראשוני משמעותי במערכת החינוך הישראלית".
בהתאם לגישה זו, השיקה מיקרוסופט גרסה מיוחדת של Cloud Society לדור העתיד: ילדים, בני נוער ותלמידי בית ספר שרוצים להתפתח ולהתחבר לעולמות הטכנולוגיה כבר בגיל צעיר. היא הקימה לצורך כך מסלול שנקרא Super Coders, שעל פי החברה מטרתו היא להצית את היצירתיות. פיתוח וניהול משחקים, רובוטיקה, אפליקציות מובייל ואינטרנט של הדברים הם רק חלק מהנושאים שאותם ניתן למצוא במסלול החדש.
תגובות
(0)