אפל, סיסקו ומוזילה נגד חקיקה לשינוי עקרונות הפרטיות באוסטרליה

המדינה שוקלת חקיקה ש-"תגמיש" את הפרטיות לצרכי הממשל - תאפשר לבקש מחברות טכנולוגיות כלים לפתיחת מכשיר נעול, התקנת אמצעי ציתות במכשור ביתי ועוד ● החברות מודאגות - הן מאחר שזכויות המשתמשים עלולות להירמס והן מאובדן הביטחון של הצרכנים בהן

מחייבת את ענקיות האינטרנט לשלם על חדשות. אוסטרליה. אילוסטרציה: BigStock

יזמים טכנולוגיים או משתמשי קצה – כולם רוצים שהמוצרים שלהם, המכשירים שבידיהם, התוכנה והפתרונות שלהם יהיו מאובטחים, מוצפנים ופרטיים. זה גם בדיוק מה שחברות הטכנולוגיה הגדולות ביותר מנסות לאפשר, לפחות חלקית. עם זאת, הצעת חוק חדשה שהוגשה באוסטרליה השנה הופכת את הרעיון לחלוטין, ודורשת מהחברות ליצור מני פרצות בכדי לספק לממשלה את היכולת לפענח הודעות מוצפנות ובכלל – לחטט במכשירים ובציוד. כמו תמיד במקרים מעין אלה, באוסטרליה מנמקים זאת בחקירת איומים ופשיעה. המהלך מעורר דאגה בקרב חברות טכנולוגיה ברחבי העולם. נכון לעכשיו, אפל, מוזילה וסיסקו, כמו גם גוף מטעם ענקיות טק אחרות, הביעו התנגדות לחקיקה.

אפל, למשל, מסרה במכתב ששלחה לממשלה בקנברה שהיא מוצאת שההוראות העתידות לבוא מעניקות סמכויות רחבות מדי לממשל, ושאלה עלולות להחליש את הגנות הסייבר ואת ההצפנה ולהציג חוסר פיקוח משפטי הולם שיגונן על הצרכנים, בין היתר.

הראשונה במדינות המערב לגבש חקיקה בנושא

אוסטרליה הצטרפה באחרונה למה שמכונה Five Eyes – ברית מודיעינית שבה נכללות לצדה ארצות הברית, בריטניה, קנדה וניו-זילנד, שמציעות מזה זמן מה חיוב של חברות הטכנולוגיה בהתקנת דלתות אחוריות תחת הטיעון בצורך זה על מנת לחזק את הביטחון הלאומי. המדינות מעלות שלל חששות ביטחוניים בתחומי הסייבר ובכלל, כמו גם מהתערבות זדונית בענייניהן מטעם מדינות אויב כגון סין ורוסיה.

אלא שבעוד ששאר המדינות המערביות רק איימו לכפות על חברות הטכנולוגיה לספק לסוכנויות הביטחון הלאומיות שלהן גישה למסרים מוצפנים באמצעות חוקים, אוסטרליה החליטה לנקוט במעשים, ניסחה את "חוק הגישה והסיוע לשנת 2018" והציגה אותו לפרלמנט בחודש שעבר.

מבקרים במדינה ומחוצה לה הביעו את דאגתם מהצעת החוק ואמרו שהחקיקה תהווה פוטנציאל להפרת פרטיות המשתמשים על ידי הממשלה. אפל, אחרי ששקלה את הצעת החוק, שלחה מכתב בן שבעה עמודים לממשלת אוסטרליה כתגובה רשמית. הענקית מקופרטינו מתחה ביקורת על החוק וטענה שהוא "מעורפל באופן מסוכן" ו-"מפחיד לכל אוסטרלי". לדברי אפל, החוק לא יגן על האזרחים, אלא "יחליש את האבטחה והפרטיות של לקוחות קבועים, תוך כדי הדיפת הפושעים רחוק יותר מהרשת".

אפל אינה ענקית הטכנולוגיה היחידה שאומרת במפורש לממשלת אוסטרליה את דעתה השלילית על החקיקה המתגבשת. גוף המכונה DIGI (ר"ת The Digital Industry Group – קבוצת התעשייה הדיגיטלית), המייצג ענקיות טק כמו גוגל, פייסבוק וטוויטר, הביע את דאגותיו מהצעת החוק באוגוסט האחרון.

אל הביקורת הצטרפו באחרונה מוזילה וסיסקו. במסמך רשמי לוועדה הפרלמנטרית למודיעין ולביטחון של אוסטרליה מסרה סיסקו שהחוק "יביא ליצירת דלתות אחוריות" – משהו שהמנכ"ל שלה, צ'אק רובינס, הבטיח שלא יקרה בציוד של החברה. מוזילה הבהירה כי היא מודאגת לשלמות תוכנת הקוד הפתוח.

טכנולוגיית ההצפנה המובנית במכשירי ה-iPhone של אפל כיום מייצגת את אבטחת הנתונים הטובה ביותר הזמינה לצרכנים, לפחות על פי דברי הענקית. הוספת ההגנות הקפדניות למכשירים לא רק עוזרת למנוע גישה לא מורשית לנתונים האישיים של המשתמשים, אלא שהן מהוות קו הגנה קריטי נגד פושע שמבקש להשתיל תוכנות זדוניות או תוכנות ריגול במכשירי הלקוחות, ולהשתמש במכשיר של אדם שאינו חושד בכך לצורך קבלת גישה לעסק, שירות ציבורי או סוכנות ממשלתית.

ממשלת אוסטרליה טוענת שהצעת החוק לא דורשת הלכה למעשה מחברות הטכנולוגיה להתקין דלתות אחוריות שישברו את ההצפנה, אבל אפל ציינה במכתבה כי ניסוחו הלא ברור של החוק מציג "הגבלות בלתי מוגדרות", ומותיר מקום לפרשנות משפטית בדיעבד.

במכתב מציינת אפל כדוגמה מצב שבו "הצעת החוק עלולה לאפשר לממשלה להזמין את יצרני הרמקולים הביתיים החכמים להתקין יכולות ציתות מתמידות לביתו של אדם, לדרוש מהספק לעקוב אחרי נתוני הבריאות של לקוחותיו, לצורך אינדיקציות לשימוש בסמים, או לדרוש מיצרן פיתוח של כלי שיכול לפתוח מכשיר של משתמש מסוים, גם אם ניתן להשתמש בו בכדי לפתוח עוד מכשירים של משתמשים אחרים". דאגות נוספות שהשמיעה אפל כוללות הפרת הסכמים בינלאומיים שעליהם אוסטרליה חתומה, והרס של אמון המשתמשים במוצרים שלא יהיו בטוחים ופרטיים דיים.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים