"המהפכה התעשייתית הרביעית יצרה פער שיש לצמצם"
"המטרה העיקרית הינה הטמעת טכנולוגיות חדשניות ומתקדמות בעולם הייצור התעשייתי לצורך הגברת הפריון", אמר רובי גינל, מנכ''ל התאחדות התעשיינים ● "ישראל, כרגע, ממוקמת נמוך ביחס לממוצע הפריון לעומת מדינות ה OECD - למרות שאנו מובילים בפיתוח טכנולוגיות חדשות, אנו מתעכבים בהטמעתן"
"המהפכה התעשייתית הרביעית יצרה בתעשייה הישראלית פער טכנולוגי, אותו יש לצמצם. שמנו לנו למטרה להוביל ולקדם את המהפכה התעשייתית הרביעית בקרב התעשייה הישראלית", כך אמר רובי גינל, מנכ"ל התאחדות התעשיינים.
גינל דיבר בפתח כנס INDUSTRY 4.0. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, נערך היום (ה') באולם אירועים LAGO בראשון לציון. את הכנס, בו השתתפו מאות מקצוענים מהתחום, הנחו אילן אלתר, מנכ"ל אלתרנט ויו"ר ועדת התכנים של הכנס, ויהודה קונפורטס, עורך ראשי באנשים ומחשבים.
"על מנת לצמצם את הפער", אמר גינל, " התאחדות התעשיינים פיתחה כלים משלה, על מנת לאמץ בצורה מהירה את תחום החדשנות לתעשייה. יצרנו כמה כלים יישומיים, בהם תכנית אקסלרייטור וקורסים שמאפשרים הטמעת חדשנות ויצירת מערך ייצור מתקדם". לדבריו, "אנו מאמינים כי בשנים הקרובות תעשיות רבות ישודרגו ויאפשרו חדשנות בייצור, רובוטיקה מתקדמת ויכולות אנליטיקה על נתונים – כאלו שלא היו קיימים בעבר. כל אלו יובילו לעלייה בתפוקה, לעלייה בייצור ולעלייה בכושר התחרותיות של התעשייה הישראלית אל מול השווקים הבינלאומיים".
"תחומי עולמות הייצור המתקדם וחיבור טכנולוגיות מתקדמות לרצפת הייצור – הם חדשים בישראל", אמר גינל, "הם נכנסו לישראל באיחור, בהשוואה לתחומים אחרים. נושא המהפכה התעשייתית הישראלית הגיע לשולחן הממשלה רק בינואר 2017". לדבריו, "הממשלה הקצתה כספים רבים להדבקת הפער. השנה, לשמחתי כלים רבים יצאו לדרך".
"להיות או לא להיות רלוונטיים בראי התחרות הגלובלית"
לדברי גינל, "תחום התעשייה החכמה הוא אחד התחומים המבוקשים בעולם התעשייתי, שהולך ומשנה פניו. האינטרנט התעשייתי של הדברים, IIoT, כמו תחומים חכמים אחרים – כגון בתים חכמים, או ערים חכמות, משלב אלמנטים חדשניים של טכנולוגיה דיגיטלית, בדגש על תפעול תעשייתי חכם ואינטגרטיבי".
"ככל שהגלובליזציה מתגברת", אמר גינל, "דרישות השווקים נהיות פרטניות ובמקביל דינמיות, מה שמצריך גמישות ביכולות הייצור ומתן מענה מהיר יותר ללקוחות. מהפכת הייצור המתקדם מאפיינת את הטרנספורמציה שעוברת התעשייה הגלובלית, לצורך הגברת יעילות הייצור והתחרותיות, תוך יצירת קישוריות וחיבור מלא בין הממד הפיזי לדיגיטלי".
המטרה העיקרית, ציין גינל, "הינה הטמעת טכנולוגיות חדשניות ומתקדמות בעולם הייצור התעשייתי לצורך הגברת הפריון. ישראל, כרגע, ממוקמת נמוך ביחס לממוצע הפריון לעומת מדינות ה-OECD – למרות שאנו מובילים בפיתוח טכנולוגיות חדשות, אנו מתעכבים בהטמעתן".
לכן, סיכם גינל, "מדובר בנקודת אל חזור, להיות או לא להיות רלוונטיים בראי התחרות הגלובלית. אנו פועלים להנגיש את הידע והטכנולוגיות המתקדמות לתעשייה הישראלית, תוך ממשק עם משרד הכלכלה והתעשייה, ליצירת תכניות תומכות למעבר לעידן של יצור מתקדם".
תגובות
(0)