שורה של הכרזות ביום השני של כנס Google Cloud
היום השני של הכנס ירד הרבה יותר מקודמו לעומקה של טכנולוגיה: הוא כלל הכרזות על עדכונים ופיתוחים חדשים לפורטפוליו מוצרי הענן של החברה, כולל לגבי אחת ממילות הבאזזז החמות בתעשייה - קוברנטיס
מהפכת הענן, השימוש שלו בארגונים ואיך גוגל משתלבת בכל זה – אלה היו הנושאים שכיכבו גם ביום השני של Next 18, הכנס השנתי של Google Cloud, שננעל היום (ה') בלונדון. אלא שהיום, הדוברים ירדו הרבה יותר לפן הטכנולוגי.
אחת המילים שבלטו בהרצאות היום השני של הכנס הייתה קוברנטיס. אייל מנור, סגן נשיא להנדסה ב-Google Cloud, הוכיח שקוברנטיס הוא לא מילת באזזז ריקה מתוכן, אלא עולם ומלואו, שיש מאחוריו הרבה מאוד. למעשה, לדבריו, "הקוברנטיס משנה את החיים של המפתחים. הוא הופך את הפיתוח לקל יותר ומאובטח יותר". עוד הוא אמר בהקשר זה כי "קונטיינרים הם השפה של הענן והתעשייה בחרה להשתמש בקוברנטיס".
אם מדברים על אבטחה בקוברנטיס, הפתרון של גוגל לכך מהוו חלק מ-CSP – פלטפורמת האבטחה לענן. לדברי מנור, "הפתרון מבוסס על מנוע הקוברנטיס שהשקנו לפני שלוש שנים, שניתן לצרוך אותו בענן, און פרמיס או בצורה היברידית".
הכרזות, הכרזות, הכרזות
במהלך האירוע הכריזו אנשי Google Cloud על שורה של עדכונים לשירות, שלדבריהם מאפשרים לארגונים שליטה רבה יותר על איך והיכן המידע שלהם מאוחסן. כך, החברה הכריזה על זמינות בינלאומית של כמה עדכונים ל-Apigee, פלטפורמת ה-API חוצת הענן שלה. על פי גוגל, העדכונים הללו הופכים את ניהול זהויות המשתמשים לפשוט יותר ולכזה שנעשה באפליקציות המקומיות של הארגון, ומפשטים את הגישה של המשתמשים ליישומים מסורתיים עם LDAP (ר"ת Lightweight Directory Access Protocol) מאובטח יותר. כך, אומרים בחברה, ארגונים יוכלו לאחסן את הדברים היכן שהם רוצים – ברשת החיצונית, הפנימית או בכל מקום רלוונטי אחר – ולא לחשוש לנושא האבטחה. הם אף מפשטים את הגישה של ארגונים ליישומי אינטרנט, באמצעות יכולת גישה מודעת הקשר ב-Cloud IAP.
גוגל הכריזה גם על מספר כלים שמצטרפים לפורטפוליו שירותי הענן שלה, שהמרכזי שבהם הוא גרסה בטה של Cloud NAT. השירות מאפשר כתובות IP שלא חשופות לעיני כל, אבל עדיין בעלות גישה לאינטרנט. על פי גוגל, העדכון מאפשר שליטה, יעילות ואבטחה רבות יותר של הענן הפרטי הווירטואלי (VPC). השירות תומך הן במכונות הווירטואלית של גוגל והן במנוע הקוברנטיס שלה, בקונפיגורציה של כתובות NAT רבות, מאפשר שני אופנים של הקצאות – הן ידנית והן אוטומטית, וזמינות אזורית גבוהה. הכוונה היא לכך שגם כשלא תהיה זמינות באזור מסוים, הכלי ימשיך לפעול.
עוד הכריזה החברה על כלים חדשים ל-Stackdriver – שירות שמאפשר ניהול ותגובה מהירים יותר לאירועים שונים שקורים בענן של גוגל. הכלים החדשים מאפשרים לארגונים לתחקר, להבין ולהתאושש מהאירועים הללו מהר יותר ובצורה יעילה יותר. גוגל חברה לצורך כך לחברות Blue Madora ו-Grafana Labs, שלדבריה מאפשרות לארגונים מבט כולל יותר על המידע שלהם.
עדכונים ל-Cloud Spanner ול-Cloud Bigtable יאפשרו למפתחים לפתח ולפרוש אפליקציות בצורה טובה יותר, טוענת החברה. הכוונה היא ל-Cloud Spanner DML, שמפשט את קריאת וכתיבת המידע בשירות זה, לטובת בניית וניהול בסיסי נתונים, ומאפשר להשתמש בדרייברים ובכלים שכבר "ירדו מהמדף". התוספת החדשה ל-Cloud Bigtable מאפשרת לבנות מודלי מידע מיטביים.
תגובות
(0)