"עד 2021 יהיו בעולם 1.5 מיליארד קונטיינרים"

כך אמר ברק שרפלר, מוביל אזורי צוות פתרונות הנדסה, VMWare, בכנס שערך הסניף הישראלי של ענקית הווירטואליזציה ושהתקיים היום (ג') בהרצליה

ברק שרפלר, מוביל אזורי צוות פתרונות הנדסה, VMWare. צילום: ניב קנטור

"התחלנו עם אפליקציות מונוליטיות, עברנו לחתיכות קטנות של קוד, עם מיקרו-שירותים, וכעת אנו נמצאים בעולם של קוברנטיס ושל מיכלים, קונטיינרים. מחקרים מצביעים כי עד שנת 2021, יהיו בעולם 1.5 מיליארד קונטיינרים. זה מטורף, אבל נגיע לשם, כך או אחרת – בשל השילוב בין הדרישות של אנשי הפיתוח מחד ושל הצד העסקי מאידך", כך אמר ברק שרפלר, מוביל אזורי צוות פתרונות הנדסה, VMWare.

שרפלר דיבר בכנס שערך הסניף הישראלי של ענקית הווירטואליזציה. הכנס הטכנולוגי דן באפליקציות מודרניות המטופלות באמצעות קוברנטיס. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, נערך היום (ג') במלון NYX בהרצליה פיתוח, בהשתתפות יותר ממאה מלקוחות החברה.

"ארגונים", אמר שרפלר, "נדרשים ליותר גמישות במערכי ה-IT שלהם, עם מענה לאתגרים בעולם קיבולת ועומסי המחשוב, על מנת לקבל יכולות תפעוליות ועסקיות, כפי שנדרש כיום. התשובה לאתגרים הללו היא במתן יכולת לארגונים לפעול ולהריץ את תשתיות ה-IT על גבי כל ענן – ולאפשר לאפליקציות להיות מונפקות במהירות ולהגיע לכל מקום". הוא ציין כי "אחד מאתגרי המנמ"רים הוא הרחבת גבולות הגזרה של הדטה סנטר. זה ייעשה עם בניית ענן פרטי שהוא תשתיות כשירות, IaaS. לאחר מכן הוא יתפתח ויהיה פלטפורמה כשירות, ואז, בשלב השלישי, נספק עליו שירותים מתקדמים יותר, בעולמות של קונטיינרים (מיכלים) וקוברנטיס (Kubernetes)".

לדברי שרפלר, "המניע לשינוי שחל בעולם האפליקציות, נובע מהרצון, כמו גם הצורך, לפתח את הדור הבא של האפליקציות, כך שהן תונפקנה במהירות, תגענה לכל מקום ויניבו יותר ערך עסקי".

אחד הכלים לממש תפישה זו, אמר, "הוא באמצעות קונטיינרים, כי הם קלים, קטנים, ניידים והם אגנוסטיים לסביבה שבה מריצים אותם. הם מהווים את הגשר לסבב הפיתוח הבא של האפליקציות. קונטיינר הוא מימוש של 'חבילה' שניתן לארוז אותה עם האפליקציה ולתת לה לרוץ תחת מערכת ההפעלה. זהו מעין סוג של הפשטה נוספת. המיכל עושה דבר דומה לווירטואליזציה של מערכת ההפעלה, ומספק יכולת להניע בקלות את האפליקציה ממקום למקום".

קוברנטיס – פרויקט קוד פתוח, העושה תזמור למיכלים

"אלא, שהאפליקציה לא חיה לבדה בעולם", אמר שרפלר, "היא דורשת שרידות ואבטחה, והקונטיינרים דורשים תזמור. קוברנטיס הוא פרויקט קוד פתוח, העושה תזמור למיכלים. הקרב הוכרע, וקוברנטיס הפך לתקן הלכה למעשה בתעשייה. כולם מבססים את ההיצע שלהם על קוברנטיס. הוא עושה הטמעה למיכלים, דואג ליכולת הגידול שלהם, הוא 'יודע' איפה לשים את המיכלים ונותן להם לרוץ, תוך מענה לאתגרי האבטחה הניטור והאחסון, כאשר המטרה היא הגעה מהירה של האפליקציות לשוק".

לדברי שרפלר, "באחרונה הכרזנו על פלטפורמה חדשה, PKS (ר"ת Pivotal Container Service) – "אנו, בשיתוף פעולה עם פיבוטל ועם גוגל, מאפשרים הרצה של קוברנטיס, לטובת רשתות הייצור של ה-IT. זאת, עם מתן דגש לצרכים הנדרשים מצד ארגוני אנטרפרייז, כגון מיכון, ניתוח, ניטור, זמינות גבוהה ואבטחת מידע".

בדרך זו, אמר, "ארגונים יכולים להעביר חדשנות לייצור בצורה מהירה יותר, ולמנף את הדטה סנטר מוגדר תוכנה, SDDC, כתשתיות אחודות לקונטיינרים ולמכונות הווירטואליות. כך, אנו מאפשרים להנגיש את שני העולמות: לספק למפתחים כלי פיתוח מתקדמים להרצת קונטיינרים ומיקרו-שירותים, ומצד שני לאפשר ל-IT לנהל ולאבטח תשתיות אלו". שרפלר סיכם באומרו כי "הסינרגיה בין המוצרים והשירותים השונים שלנו מאפשרת למקסם את הערך שלנו אצל הלקוחות".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים