משה חוגג ואוניברסיטת תל אביב הקימו מכון למחקר בלוקצ'יין

המכון ייקרא על שמו של היזם ואיש העסקים, שתרם לצורך הקמתו שבעה מיליון שקלים ● חוגג הוא אחד המאמינים הבולטים בבלוקצ'יין בסצנת ההיי-טק הישראלית

מימין: פרופ' יוסף קלפטר, נשיא אוניברסיטת תל אביב; משה חוגג; ופרופ' משה צבירן, דיקאן הפקולטה לניהול. צילום: יהונתן צור

משה חוגג לא נח לרגע: יש לו קבוצת סטארט-אפים מצליחה, קבוצת כדורגל בעלת מסורת מפוארת – ועכשיו גם מכון מחקר על שמו. המכון, שיוקם בפקולטה לניהול של אוניברסיטת תל אביב, יעסוק בבלוקצ'יין – תחום שקרוב לליבו של חוגג, שתרם לצורך העניין שבעה מיליון שקלים.

היום (ג') נחתם באוניברסיטה ההסכם להקמתו של מכון המחקר ליישומי הבלוקצ'יין, שהוא הראשון בישראל ואחד היחידים בעולם בתחום. מכונים דומים קיימים, בין היתר, באוניברסיטאות סטנפורד וקולומביה. חוגג ואנשי הפקולטה מעוניינים לקדם באמצעותו את המחקר, ההוראה והפצת הידע בתחום יישומי טכנולוגיית הבלוקצ'יין.

המכון יקצה משאבים למחקרים רב תחומיים, בשילוב בין חוקרים מאוניברסיטאות בארץ ובעולם לבכירים בתעשייה, על מנת לפתח את הידע ואת הגישות המומלצות ליישום טכנולוגיות הבלוקצ'יין בעולם העסקים ובתחומים נוספים, דוגמת בריאות ומשפטים. בנוסף, הוא יקדם את ההוראה והפצת הידע באמצעות קורסים ייעודיים במסגרת לימודי התואר השני, ייזום כנסים ויקיים פעילויות נוספות.

פרופ' דן עמירם, סגן דיקאן הפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב, מיועד לשמש כראש המכון וד"ר יעקב מנדל – כמנהלו.

אחד המאמינים הבולטים בבלוקצ'יין

חוגג הוא אחד המאמינים הבולטים בבלוקצ'יין ובמטבעות וירטואליים בסצנת ההיי-טק הישראלי . בסוף השנה שעברה גייסה סירין לאבס מבית סינגולריטים, הקבוצה שבבעלותו, סכום השווה לכ-160 מיליון דולר בהנפקת ICO. כמה חודשים לפני כן הוא ציין כי "מדובר בתחום שישנה כל תעשיה בעולם" והבטיח להשקיע בכל חברת בלוקצ'יין שתפנה אליו בבקשה לעשות כן במהלך 2017.

בטקס חתימת ההסכם הבוקר אמר חוגג כי "אני שמח שנמצא החיבור הנכון והדרוש כל כך בין עולם היזמות והעסקים לאקדמיה. מדובר בהמשך טבעי של השקעה בתחום החינוך של סטודנטים בישראל, בה אני מאמין ורואה חשיבות עליונה. הקמת מכון זה יאפשר מחקר מעמיק ויתרום להאצת הפיתוח הטכנולוגי ויישומיו במרבית תחומי החיים שלנו, לטובת יזמים ועסקים בארץ ובעולם. אני מאמין שבאמצעות הענקת ידע, כלים מעשיים ומלגות לסטודנטים נסייע להכשרת דור העתיד, שיוביל את קידום המהפכה הטכנולוגית הבאה".

לדברי פרופ' יוסף קלפטר, נשיא אוניברסיטת תל אביב, "המכון החדש מהווה נדבך נוסף בפעילות הענפה שלנו. הוא יביא לידי ביטוי את החדשנות בקידום המחקר על יישומיה של טכנולוגיה שנמצאת כעת בתחילת דרכה ועתידה לחולל שינויים מרחיקי לכת".

פרופ' צבירן אמר ש-"טכנולוגיית הבלוקצ'יין מאפשרת עקיבות, אבטחה ושקיפות, ולכן מורידה את החסמים ליצירת נכסים דיגיטליים סחירים ומאפשרת לאנשים ולגופים שאינם מכירים או סומכים אחד על השני לקדם תהליכים ולבצע עסקות בצורה אמינה ובטוחה, במגוון רחב של תחומים". לדבריו, "הפקולטה לניהול שמה לה למטרה להיות בחוד החנית של המאמצים לשפר, ליישם ולהבין את ההשפעות הצפויות של טכנולוגיה זו. כחלוצי המחקר וההוראה של טכנולוגיית הבלוקצ'יין בישראל, נבחן את הפוטנציאל המלא של יישומי טכנולוגיה זו לפיתוח שירותים ומוצרים מבוססי בלוקצ'יין, שיובילו לשינויים בכל תחומי החיים".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים