להישאר עם היד על דופק ההיי-טק

איך להישאר רלוונטיים בעולם התעסוקה לאורך זמן? האם כדאי לשקול הסבה מקצועית פנימית ומה מומלץ לדעת לפני היציאה לדרך החדשה-ישנה? יניב בן ישי, סמנכ"ל השיווק בקבוצת SQLink, ממליץ

26/09/2018 12:33
יניב בן ישי, סמנכ"ל השיווק בקבוצת SQLink. צילום: יח"צ

תקופת החגים, וכל ימי החופשה שהם מביאים אלינו, מהווים זמן מצוין למחשבה על מקום העבודה והאם נרצה להמשיך בו. תחום אחד שכל הזמן מחפש עובדים חדשים הוא ההיי-טק, שלא מפסיק לצמוח ובעיקר להיות דינמי. ההיי-טק מעניין אתכם? מצויין. כל העת מתגלות חברות סטארט-אפ חדשות עם טכנולוגיות מתקדמות שהן הטרנד הבא, ואם יש לכם ניסיון מסוים של מספר חודשים בתחום מסוים, הוא יכול להיות שווה הרבה מאוד כסף.

אלא שלקצב המהיר הזה יש גם מחיר – לא מעט עובדים בתעשייה יכולים לגלות שהידע והניסיון שלהם אולי קצת פחות רלוונטיים לביקושים הקיימים בשוק. מה עושים?

יניב בן ישי, סמנכ"ל השיווק בקבוצת SQLink אומר כי בשנים האחרונות הוא מזהה מגמה בקרב אנשי היי-טק של רכישת מקצוע טכנולוגי נוסף, אך בתחום מקביל, על מנת להישאר רלוונטי, מעין סמי-הסבה-מקצועית.

אם גם לכם עלה הרעיון בראש, הנה כמה שיקולים שיסייעו בידכם להחליט אם הצעד הזה נכון גם בשבילכם:

תתחילו מהתחלה – אם ברצונכם לעשות שינוי כיוון בקריירה הטכנולוגית שלכם, אין ממש קיצורי דרך. אם החלטתם לעשות זאת, עליכם לקחת בחשבון שאתם חוזרים "לטירונות". גם אם אתם מובילים בתחומכם, ואולי ברשותכם ניסיון שלמעטים יש, זכרו שכשאתם עושים הסבה פנימית ה'מונה' מתאפס – ומעתה עליכם להוכיח את עצמכם, לצבור ניסיון מעשי ולהתחיל לעבוד בתפקיד החדש.

תקופת הלימוד – נכון, אם הייתם בוחרים בהסבה מקצועית מלאה (כגון ממתכנתים ליועצים פנסיוניים) הייתם צריכים להשקיע הרבה יותר זמן בלימוד ובהיכרות מקצועית, אך אל תשלו את עצמכם: גם בהסבה פנימית יש צורך בפרק זמן ייעודי ללימוד התחום החדש. כל תפקיד והייחוד שלו, ומי שעבד כאיש פיתוח לא בהכרח יוכל להיות מיד מנהל מוצר טוב. היו כנים עם עצמכם וחישבו האם יש לכם זמן, יכולת ואורך רוח ללמוד מקצוע חדש, הן ברמה התיאורטית והן ברמה המעשית.

מולטי-דיסציפלינריות – למעבר מתחום לתחום בתוך עולם ההיי-טק יש יתרון משמעותי: יכולת מולטי-דיסציפלינרית. אחרי שאתם עוברים את חבלי הלידה וצוברים ניסיון וידע בתחום החדש, אתם הופכים לסוג של 'סופרמנים' השולטים בכמה עולמות תוכן – וזה יתרון ענק, בעיקר אם אתם מעוניינים להתקדם לתפקידים ניהוליים.

שבירת שגרה – שיקול לא מקצועי אבל חשוב לא פחות הוא מצב הרוח שלכם כשאתם קמים בבוקר. כשעובדים באותו תחום כל כך הרבה שנים צוברים ותק וידע, אך לא פעם גם חשים תסכול ושעמום. הסבה מקצועית 'פנימית' מהווה משב רוח רענן בלי להיות 'אמיצים' מדי ובלי לזנוח לחלוטין את העולם שבו גדלתם.

היכרות מקרוב – היתרון בהסבה מקצועית בתוך עולם ההיי-טק הוא ההיכרות עם שוק העבודה והיכולת לדעת ממקור ראשון לאילו מקצועות יש עתיד, באיזה תחום רמת השכר גבוהה מהממוצע, איזה תחומים נחשבים מאתגרים וכיוצא בזאת. הודות לכך אתם מקטינים את הסיכון הכרוך בצעד זה, ומגדילים את סיכויי ההצלחה שלכם בתחום הנבחר.

בסופו של דבר, מדובר בשינוי, ביציאה לדרך חדשה, בסוג של מהפך בחיים המקצועיים – אך גם בבחירה בטוחה יחסית, לא מסוכנת מדי, הנמצאת בהישג יד. נתחו את השוק שבו אתם עובדים, בדקו באילו תחומים יש לכם יתרונות מקצועיים מובהקים ופוטנציאל אמיתי לקידום, התייעצו עם מביני עניין, היערכו מבעוד מועד מבחינה כלכלית – וצאו לדרך. בהצלחה!

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים