בכירים מסכמים את השנה: אריק וולובסקי, סימנטק

ביקשנו מבכירים בהיי-טק הישראלי ובתעשיות נילוות להעריך את המגמות בענף בשנה האחרונה ובזו הקרובה, ולבחור את איש/ת השנה שלהם ● והפעם: אריק וולובסקי, מנהל הנדסה בסימנטק ישראל

אריק וולובסקי, מנהל הנדסה בסימנטק ישראל. צילום: יח"צ

מה היה הדבר הבולט ביותר בהיי-טק הישראלי בשנה האחרונה?
"השינוי הגדול ביותר בתעשיית הסייבר בשנה החולפת, בישראל ובעולם, הוא תהליך הקונסולידציה שעובר התחום. אם בשנים האחרונות סטארט-אפים, מפתחים יוצאי יחידות צבאיות וחברות ייעוץ מצאו פתרונות נישה והוציאו לשוק פתרונות שעונים או משלימים את החולשות של היצרנים, הרי שראינו השנה ממש 'מלחמת חימוש' בין ענקיות הסייבר, לרבות סימנטק. מוצר משלים או מוצר מתחרה שמהווה איום על נתח שוק פשוט נרכש.

צעדים אלה, שננקטו על ידי היצרנים, אותתו ללקוחות שהשתנתה התפיסה ושגם הם לא צריכים להמשיך ולהעמיס בניהול, בריבוי מוצרים ובמציאת דרכים יצירתיות ואמיצות לסגור חורים באינטגרציה.

כתוצאה מהקונסולידציה החברות הגדולות הגדילו את פרישת הפתרון שלהן ושלמותו, כך שאף אם חסרה יכולת כלשהי או פיצ׳ר בודד, הן יקשיבו וישלימו את זה עבורן, אם זה ברכישה או באמצעות פיתוח בתוך המותג. הלקוחות הבינו שעדיף לחכות מספר חודשים ולקבל פתרון אינטגרטיבי במקום לאמץ פאצ׳ים, הוספת מוצרים, אינטגרציה, ניהול, התאמות וכדומה.

ניתן לראות כמה דוגמאות בולטות בשנים האחרונות מהשוק הישראלי ברכישה של מיקרוסופט את Aurato ואדאלום, וברכישות של פאלו אלטו את LightCyber ו-Secdo. סימנטק לא שונה והשקיעה ברכישת Skycure, שעוסקת בזיהוי, איתור, ניבוי ומניעה של מתקפות על מכשירי סלולר, ו-Fireglass, שתחומי התמחותה הם בידוד הגלישה והרחקת האיום שבאתרי האינטרנט, תוך דגש על חוויות המשתמש. היא ביצעה את הרכישות של שתי החברות הישראליות ביותר מ-600 מיליון דולר במצטבר ובהפרש של שבוע האחת מהשנייה".

מה יהיה הדבר הבולט ביותר בשנה הקרובה?
"בתשע"ט נראה התבססות והתעצמות של השלכות הקונסולידציה של השנה החולפת.

הסיבה לכך כפולה. ברמה התפעולית, חברות וארגונים כבר מוצפים ביצרנים, כבר חנוקים מריבוי סוכנים על תחנות ועייפים מניהול ומעקב אחרי פתרונות שבמקום להעשיר האחד את השני יוצרים כפל אירועים, Over lapping של יכולות, עומס משאבים וכמובן, עומס תקציבי.

ברמת הפתרון, במספר עצום של ארגונים יש חוסר יעילות גדולה, מכיוון שעדיין קיים ריבוי מוצרים, שלא נועדו לעבוד ביחד; נדרשת עבודה במקביל על מספר מערכות ואין שיתוף מידע בין מוצרים; ויש הרבה חורים בפתרונות האבטחה ושימוש בפתרונות נישה לא מספק את התשובה, מכיוון שהם לא נוצרו בשביל להשלים האחד את השני אלא כדי לסגור פרצה.

אז אף על פי שמנהלי אבטחת מידע ישראליים אוהבים לאמץ פתרונות חדשניים, בשנה הקרובה אנחנו צופים התבגרות של השוק והצטמצמות למספר ספקי אבטחה מרכזיים".

מיהו איש/חברת השנה בהיי-טק הישראלי?
"אני לא רוצה לבחור איש, אישה או חברה, אלא תכנית חברתית – את תכנית הסייבר הלאומית מגשימים. מדובר במיזם חברתי חשוב לאין שיעור שמפעיל תכנית לימודים בתחום הסייבר והמחשבים לנוער מצטיין – בעיקר בפריפריות הגיאוגרפית והחברתית. מטרות מגשימים הן להגדיל את מאגר המועמדים לשירות ביחידות הסייבר לצה״ל ובמערכת הביטחון, כמו גם להביא להשתלבותם כמובילים בתעשיית ההיי-טק ובאקדמיה. ייחודה של 'מגשימים' הוא בהזדמנות שניתנת לבוגריה להשתבץ במערכי הסייבר של צה"ל, ובכך להבטיח אפיק איכותי ופתח לקריירה מקצועית בתחומי ליבה, בצבא ובתעשייה, שירות ביחידות עילית טכנולוגיות ואולי אף המשך בעבודה מעניינת ומתגמלת בחברות היי-טק מובילות".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים